[Eski] ProTools 9

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Sonunda ya! Görebildiğim kadarıyla hızlı rendering dışındaki bütün istekleri yerine getirmişler! Complete Production Toolkit alındığında hardware'e bağlı olmayan bütün HD özellikleri de eklenmiş oluyor, tam bir native Protools sistemi yani! Acilen Snow Leopard edinip elimdeki M-Powered veya LE'den birisini upgrade ediyorum, yıllardır gözüm kalan MOTU olsun RME olsun Apogee olsun bütün interfacelerden de alıcam bunun şerefine :D

ingilizanahtari' Alıntı:
Complete Production Toolkit alındığında hardware'e bağlı olmayan bütün HD özellikleri de eklenmiş oluyor, tam bir native Protools sistemi yani!
Bu tam dogru bir tespit degil.
Input Monitoring, TrackPunch/Destructive Punch ve Solo bus AFL/PFL malesef Toolkit le gelmiyor.

Tum karsilastirmayi burda bulabilirsniz

Bir tam gunun ardindan:

ADC ve hic interface olmadan calismak buyuk keyif.

Pro Tools 9 a bir kac gune kalmayacak onlarca update cikacak.

Logic 9'un hic sorunsuz import edebildigi OMF dosyasini Pro Tools 9 tek kanal olarak goruyor. Acaba bende mi problem var bilemedim. (OMF 2.0)

Ayri bir eklenti olmadan MP3 export etmeyi 2010 yilina kadar beklemiş olmamız çok saçma, ama yine de çok sevindim:)) Grego, plug in uyumluluğu nasıl? PT 8 ile çalışan plug in'ler sorunsuz, upgradesiz çalışıyor mu??

Bende cok fazla plug-in yok, olanlar da sorun cikmadi. Liquidmix(8 ile uyumlu calisan bir versiyonu), SSL Duende(v3), Waves SSL(v7), Waves Gold Bundle(v7) baslicalari. Herhangi bir problem cikmadi. Zaten kaputun altinda ne degisti bilmem ama disaridan cok bir degisiklik gorulmuyor. Ben de zaten CPTK ve MPTK oldugu icin ADC disindaki bir cok ozellik vardi.

Pro Tools 7'den 8'e geçiş sanki daha uzun sürmüştü. Bunda PT 8.1cs2 çıktı ve işi bitirdiler. Interface olmadan çalışma, adc güzel duruyor. Avid aldı Digi'yi, olayı bitirdi. Alalım da bakalım...

Replacement DVD konusu cok garip. 15$ oldugunu gorunce isteyeyim dedim. Bulunsun elimde diye. 75$ kargo istedi. Hemen yaninda da diyor ki 'Standart mail ile bedava gonderiyoruz diye". Ama fiyatta 75$ Fedex Courier yaziyordu.

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bülent, duruyor iLok. İstesene lisans. :) Bakalım nasılmış vaziyet.

Abi indirmeye basladim, 1.8 GB :) Gel al benden hafta ici, iLok lisansi da gelir o zamana.
Bülent, onun içinde herşey yoktur (VI media vs). Full installer 3-4 küsür gb.
7gb'lik cross platform disk image koydular siteye, onu indir bence.

edit: PT 8 yüklüyse problem yok tabi.

grego' Alıntı:
Replacement DVD konusu cok garip. 15$ oldugunu gorunce isteyeyim dedim. Bulunsun elimde diye. 75$ kargo istedi. Hemen yaninda da diyor ki 'Standart mail ile bedava gonderiyoruz diye". Ama fiyatta 75$ Fedex Courier yaziyordu.

Grego, AVID herkes Amerika'da yaşıyor zannediyor.

Gerçi bütün Amerikan firmaların marketing dilleri sadece Amerika'ya yönelik oluyor genelde.

Muhtemelen o sebeten. Ama daha once Pro Tools 8'i de download etmistim, bulunsun diye de DVD istemistim. 29$ gibi bir ucrete almistim kargo dahil. Belki yeni ciktigi icin direkt Amerika'dan geliyor, o yuzden pahali. Daha once Avid'in sitesinden siparis vermeme ragmen buradaki distributor gondermisti.

grego' Alıntı:

Senin elin kucuk bir harici harddisk alir PT9'i oyle muhafaza eder, hem daha ucuz olur, hem de DVD'den daha emniyetli olur.

m powered versiyonlu bizler içinde yükseltme yapabilcekmiyiz... birde yamaha n12 de görecek mi (Zeki MÜREN'de görecek mi gibi oldu biraz) :))

M-Powered'a da yükseltme var, am LE'den biraz daha fazla. Çünkü artık LE ve M-Powered diye bir şey kalmadı.

HD deki yenilikler bunlardan ibaret değilmi ?

up to 192 playable audio tracks per session (512 active tracks per session)
QuickPunch on up to 64 tracks
up to 160 aux input tracks per session
up to 128 instrument tracks
advanced Group dialog
momentary solo latchback/forward
custom shuttle lock speeds
shuttle mode for numeric keypad
autofades
up to 7.1 surround mixing (depending on audio interfaces)
advanced editing features
advanced automation features
multiple video tracks
video editing
D-Control/D-Command support
VCA mixing
Neyrinck SoundCode Stereo plug-in
X-Form plug-in

kaçırdığım birşey varmı ?

ve HD ye geçen varmı aramızda geçtiğimize pişman olmayalım.

Geri