[Eski] ProTools 9

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

7200 rpm HDD
4 GB Ram
2.4 Ghz Macbook Pro
48 Kanal Proje, Ortalama miktarda Plug-in
Pro Tools 9
Macbook Pro On-board ses karti (Pro Tools Aggregate IO)

ADC On
Calismak imkansiz

ADC Off
Bir derece calisilabiliyor, ama cok agir calisiyor sistem.

Ayni proje, Pro Tools 8 LE(w/ MPTK2)
Hic sorun yok.

Mac Pro'ya kurmadim henuz, uzerinde calistigim proje var, sistem degistirmek istemiyorum su an. Onda denemek istiyorum asil.

Grego yakma bizi:))) Bir kere de ilk surumunde dogru durust çalışsa gidip deve kurban edicem zaten... Bende de bahsettiğine benzer bir konfigurasyonda pro tools 8 ve logic çatır çutur çalışıyor. Bir de Pro tools 8'i silmek zorundayız degil mi? Aynı bilgisayarda sorunsuz çalışıyor demişşin, ondan sordum..

matthew' Alıntı:
Grego yakma bizi:))) Bir kere de ilk surumunde dogru durust çalışsa gidip deve kurban edicem zaten... Bende de bahsettiğine benzer bir konfigurasyonda pro tools 8 ve logic çatır çutur çalışıyor. Bir de Pro tools 8'i silmek zorundayız degil mi? Aynı bilgisayarda sorunsuz çalışıyor demişşin, ondan sordum..

Bende bilgisayar bollugu var biraz. Etrafimda cok fazla Macbook Pro ve PT kullanicisi var. O yuzden hemen baska bir Macbook Pro PT LE 8 ile deneyebiliyorum. Zaten Pro Tools 9'un kurulu oldugu makinede de, daha onceden PT LE 8.1 vardi. Ayni proje de sorun cikarmiyordu. Restart sonrasi biraz daha rahat gozuktu gozume, fakat arada donmalar ve sesde takilmalar oluyor. Uzerinde calistiginiz proje varsa beklemekte yarar var. Ha projenin acelesi yok derseniz buyrun. Pro Tools 8'den Upgrade oldugu icin yerine kuruyor, yani siliniyor PT LE 8.

8.1 sadece HD sürümdü, LE çıkmadı.

Grego, install yaptıktan sonra permissionları fix ettin mi? Bu çok önemli.
Bir de 3rd party pluginleri denklemden çıkartıp denemeni öneririm.
Benim tecrübeme göre MacbookPro'da 8.0.4'ten çok daha reaktif gözüküyor.

Upgrade ile ilgili kafama takılan bir nokta var.
HD 8'den HD 9'a upgrade edersek aynı lisansı acaba herhangi bir macbook üzerinde ya da işte herhangi bir avid arabirimi/kartı olmayan bilgisayar üzerinde kullanabiliyor muyuz?
Diğer bir deyişle acep ProTools HD9 lisansı ProTools 9 lisansını kapsıyor mu? Sonuçta iLok üzerinden çalışacağı için olabilir gibi geldi bana fakat Avid iki lisans alman gerek derse de şaşırmam.

Derdim kayıtları stüdyoda HD ile alıp ufak tefek editlerini falan evde laptop ile yapabilmek. Hazır multichannel beatdetective falan da gelmiş. Şimdilik PT9'dan tek beklentim bu olduğu için eğer çalışmayacaksa 300 euro yakmayalım upgrade edip.

Avid web sayfasında da pek bir bilgi bulamadım. Sorularınız için foruma bir bakın demiş. Ama ben açamadım linki.
http://www.avid.com/US/protools9forum/

Özgür, PT HD 9'a upgrade ettiğinde ilok accountuna gelen lisanslar PT 9, PT 9 HD, ve PT 8 HD.
Yani senin evedeki hesap bu sefer çarşıya da uyacak gibi. :D

Bu vesileyle birden çok sisteme ve haliyle ilok anahtara sahip olanlara dikkat.
PT 9, daha önceki herhangi bir PT lisansını geri iade etmenizi gerektiriyor. Ama ilok.com aynı hesaba ait iloklardan en son hangisine lisansı yüklemişseniz sadece onu geri iade (surrender) için tanıyor. Yani biraz geri zekalı.
Misal: Bu sabah bizim 4 odadan sadece bir tanesine 9 yüklemek istedim, ilok.com bana surrender için alakasız bir odanın ilokunu takmam gerektiğini söyledi. :evil:

Mundox' Alıntı:
Özgür, PT HD 9'a upgrade ettiğinde ilok accountuna gelen lisanslar PT 9, PT 9 HD, ve PT 8 HD.
Yani senin evedeki hesap bu sefer çarşıya da uyacak gibi. :D

Birinci ağızdan şunu duydum ya nasıl rahatladım anlatamam..

Avid'e bile sonunda para çok geldi galiba.

Haha ondan değil, HD kullanıcısına verecekleri başka bir şey olmadığı için bunu yapıyorlar. Yoksa HD'ciler iyice delleneceklerdi. :lol:

Mundox' Alıntı:
Haha ondan değil, HD kullanıcısına verecekleri başka bir şey olmadığı için bunu yapıyorlar. Yoksa HD'ciler iyice delleneceklerdi. :lol:

Delirmemek elde değil şaka gibi

HD de plug-in destek ve performansı nasıl acaba ?
ciddi bug lar varmı ?
yani geçişte sıkıntı varmı ?

Caci ben iş yerinde ayrı bir boot disk üzerinden kurdum 9'u. Hiç bir sıkıntı görmedim henüz. Alet daha stabil gibi sanki. Hatta Waves Gold 5.9.7 yüklü, o bile çalışıyor (tabi grafikler fırıl fırıl ama neyse 8) )

Yapmaları gerekeni geç de olsa yapmaları güzel tabi. Tüm Avid dışı ses kartları başka bir anlam kazandı şimdi. Peki Vedat aşağı doğru versiyon uyumu ne durumda? Yani 9'la kaydedilmiş projeyi 8 açıyor mu?

Evet açıyor. Hiç bir sorun görmedim şu ana kadar. Ama açıkçası, HD kullanan biri için PT9'un hiç bir esprisi yok.
Gerçi halen 8'de beni kıl eden bugların giderilip giderilmediğine bakmadım.

Keyboard focus'un kaybolması, çeşitli grafik aksaklıklar, elastic kullanıldığında ortaya çıkan abukluklar.
Kısaca 7'den 8'e geçtikten sonra müşteri karşısında huzursuz oluyorum desem yeridir. :roll:

RME kartlar çok değer kazanıcak bence :D Çok çok iyi oldu bu şekilde.Fireface 800 umu yıllar once sattığım için ağlıyorum.

Elimde bir M-Powered 8 ve MPTK2 lisansi var. Ogrendigime gore iLok asseti surrender ederek bu ikisini de crossgrade edebiliyormusuz. Boyle birsey acaba mumkun mu? (MPTK2 -> CPTK, M-Powered 8 -> Pro Tools 9)

Bu arada yeni Snow Leopard sistemde super calisiyor PT 9. Hakkini yemisim.

Geri