Bir önceki sayfada grego'nun yazdıkları ile ilgili olarak ( müzisyenin tonmaister'a karışması konusu) birkaç birşey söylemek istiyorum.
Çok büyük alanlarda çalmadım o sebeple büyük işler için yaptığım yorum sağlıklı olur mu bilemiyorum ama çaldığım yerlerde birkaç tanesi hariç ( ki o arkadaşlar kendilerini zaten hemen belli ediyorlardı) ben de hep tonmaister denen arkadaşlara müdahale ettim. Çaldığım müzik benim müziğim ve onun nasıl duyulması gerektiğine dair de beklentilerim var. Tonmaister denen arkadaştan ziyade kötü duyulan şarkım tamamen benim problemim oluyor. Dediğim gibi büyük işlerde, festivallerde vs. dışardaki sesle ilgilenmek müzisyenin işi olmayabilir ama koca bir konser güme de gidebilir.
İstanbul Park Orman'da gerçekleşen 2 WhiteSnake konserini de izleyenler hatırlayacaktır, ilkinde tek başlarına gelmişlerdi, enfesti herşey. 2nci gelişlerinde Def Leppard'la geldiler, WHiteSnake'İn Double Cross'Larından insanların neredeyse midesi bulanacaktı. Sonrasında Def Leppard çıktı CD'den mi çalıyorlar acaba yorumları yapılıyordu. WHiteSnake'in şarkılar benim nezdimde güme gitti o gün.
Bir de sahne içinde monitör'de sadece duymayı isteme, duymanın yeterli olması bana çok doğru gelmiyor. Monitörlerde çalan adamın kendisini ve grubunu güzel duymasının çalma performansını direkt pozitif etkileyeceğini düşünüyorum. Makine gibi herşeyi doğru çalabilir insan, dışardan da seyirciye gayet güzel duyuluyordur ama çalan adama da güzel duyulmuyorsa o çalımdan pek birşey beklememek gerekiyor bence. Yine tekrarlıyorum büyük sahnelerde bu dediklerim pek geçerli olmayabilir.