[Eski] Ses Kartı Sorunu (Creative X-Fi Elite Pro)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Düzeltme: Yanlışlıkla iki kere göndermişim mesajı

Debug mode falan, filan bişeyler karıştırıyor yine site :)

elixirs ne inat adamsın yahu. :lol: Kargo için vereceğin 20 TL senin zararın değil, karın olur. Zira şu anda 700 TL zarardasın zaten.

Kart sadece pcbden ibaret değil. Üzerinde entegreler, chipler var. Bunlar gayet de sorunlu olabilir. Kartı servise gönderdiğinde gözle karta bakmayacaklar. Takacaklar bir bilgisayara ve test edecekler. Büyük ihtimalle de senin yaşadığın sorunları yaşayacaklar.

Sıfır şekilde, kutularından çıkarıp taktığım kaç ürün arızalı çıktı sayamam bile sana. Fabrikasyonda da hatalar olabilir. Gözle görünür herhangi bir sorun da olmayabilir elbette.

Tonla para vermişsin, kart düzgün çalışmıyor ve hala sorun yok diye iddia ediyorsun. Düzgün çalışmayan bir kart nasıl sorunsuz olabiliyor, anlamış değilim. Gönder servise, değiştirsinler. Paşa paşa kullan sonra da. O kadar para verip de kart alıyorsun, 20 TL kargo parasından çekiniyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

SleepLess, görüşlerin için yinede teşekkürler,

Arkadaşım Casper pc de denedi 3 saatten fazla oyun,video,müzik yapmış sorunsuz çalışıyor dedi.Şimdi ne düşünmeliyim?Gidipte Casper pc mi alayım?Bende de her zaman sorunluydu demedim ama bu kart benim PC me uyumsuz ve yeni kasa donanım da alamam ki 2-3 bin ytl ye.En iyisi istanbullu bir müzikseverin ses kartıyla takas etmeliyim ama onun kide stabil ise.Aksi halde kutuda bekleyecek çünkü servisin yapabileceği bişey olmadığını biliyorum;Servisler sonuçta sürücü güncelleme,yada kasa hediye etme yapmıyorlar.....En iyisi Sitedeki Sizleride daha fazla meşgul etmiyim.Çünkü bu sorun çözülmeyecek

İşte bilinçli tüketici. Mal ayıplı bile olsa servisi gereksiz yere meşgul etmeyip iş gücü kaybına yol açmamaya çalışıyor. :p

Peki abi kusura bakma ama, senin mantığın bunu nasıl alıyor. Ürünü aldın, eve geldin ve senin bilgisayarında çalışmıyor. Başkalarında çalışıyor. Bir sorun olduğu belli.

Burada ürünü satın alan kişi olarak, tüketici olarak senin satıcıdan ne gibi bir talebin olabilir? Donanımım ile uyumluluk sağlamadı der, iadesini veya değişimini istersin. Satıcı bu isteğini değerlendirmek zorunda. Sokaktaki işporta tezgahından almadıysan tabii.

Öyle bir söylüyorsun ki, sanki servis "bu çalışıyor kardeşim" diyip üstüne bir de sana fırça atacak. Creative ithalatçısı firma ve teknik servisi ile bir kaç kez işim oldu, gayet anlayışlı ve yardımsever yaklaştılar.

Marketlerde bile var artık. Aldığın ürünün tadını beğenmezsen geri götürebiliyorsun. Hatta bazı elektronik eşya mağazaları "sorgusuz, sualsiz" geri alıyor ürünü. İster 5$ lık mouse olsun, ister 5000$ lık plasma.

Ben yine de son kez söylüyorum sana. Firmayı ara, bilgisayarında kartın düzgün çalışmadığını, denediğin yolları belirt. Ortak bir yol bulursunuz elbet. Yoksa da cidden kartı çöpe at gitsin. Ne senin başın ağrısın ne de bu kadar insanın.

Ben olsam 3rd party bir sürücü denerdim önce "asio4all gibi". O da olmazsa aleti satardım. Sonra da gidip orta karar, bilindik, güvenilir bir alet alır yoluma devam ederdim. (Müzik yapma amacına odaklı yazıyorum bunları)

Ya da, Casper bilgisayardaki özellikleri inceleyip kendi makinamı aldığım yere götürüp -varsa- gerekli modifikasyonları yaptırırdım.

elixirs' Alıntı:
wma201 umarım Sende profesyonel ses kartı alıp böyle sorunlar yaşayıp kartını bedava verirsin...
İyi de neden beddua ediyorsun şimdi?
Doğru demiş wma201.

Başlığı boş yere 4 sayfaya çıkarttığın yetmiyormuş gibi, yeri geldiğinde yardımcı da böyle beddua ediyorsun...
Kötü karma alırsın, bu forumda da bu kötü karmalar doğrudan hissettirilir.

elixirs' Alıntı:
wma201 umarım Sende profesyonel ses kartı alıp böyle sorunlar yaşayıp kartını bedava verirsin...

Bedduayı yedim... Ne iki yakam bir araya gelir, ne iki inputum bir out a yönelir bundan sonra :lol:

Mantıklı çözümler üretmeye çalıştım arkadaş için, gayet iyi niyetle;
wma201' Alıntı:
"Yolla ben ilgileneyim" demek isterim ama, İstanbul da bulunamayacağım yaz boyu.

Ama sanırım arakdaşın kartı bozuk değil ve bu foruma gelip, yanlış bir kart seçimi yaptığının farkına vardığında böyle çözümler bulmaya kalkıştı.

Oysa ki direkt bir takas ilanı açması daha yararlı olacaktı.

:shock: ilterocktive bunun beddua olmadığını sende biliyorsun..yinede teşekkürler...
wma201, yardımın için teşekkür ama insanlarla çaktırmadan alay eden bi karakterin var ve ben bunu onaylamıyorum.
SleepLess tecrübelerin için teşekkür ederim ama tahmin edersiniz ki servisin mucize bi yanı olmayacak çünkü kart bozuk değil uyumsuz...

Ayrıca wma201 gibi düşünenler için söyliyim kartı pazarlamak için buraya geldiğimi düşünüyorsan;Ne bu sitede nede nette satmayacağım,gidip elden satacağım...ama insanlarla alay etmek hiç hoş değil.Türk insanı için 450$ı çöpe atmak üzülünelecek bi olay.

Tabii ki üzülecek olay.

Biz de zaten onun için senin: "wma201 umarım Sende profesyonel ses kartı alıp böyle sorunlar yaşayıp kartını bedava verirsin..." lâfına takıldık.
Açıkçası senin o cümlen: "Umarım sen de şapa oturursun bir gün" gibi anlaşılıyor.
Başka nasıl yorumlanır o cümle?

Ayrıca sana şu 4 sayfada, hiçbir adam akıllı tavsiyeyi beğendiremedik ki! Takılmışsın kendi düşüncene, kim ne diyor, pek umrunda değil.
Eh yani, bu da bizi geriyor hafiften. Ben gerildim şahsen. Bin tane öneride bulun, hiçbiri bir işe yaramasın. Sağır birine lâf anlatmaya çalışırsın ya, aynen öyle oldu benim için.
Bak kaç sayfa oldu, hâlâ yazıyoruz. Bir işe yaramadığı da ortada. Yaz babam yaz.

elixirs' Alıntı:
çünkü kart bozuk değil uyumsuz...

O zaman bir Elektrik Elektronik Mühendisi olarak; " Gözle bakarak anlayamazsın her hatayı" diyorum. Hatalar, illaki; yanma ve lehim yüzünden oluşmaz.

Kart üstünde ve dış ünite üstünde ki devre elemanı ve bacak sayılarının toplamı kadar problem olasılığı var.
Tutturmuşsun bir; "Servis anlamaz" lafı... Kim anlayacak peki ?

Kimseyle de alay etmeye çalışmıyorum, rica ederim böyle laflar sarf etme.
İnternette aramalar yaptım, "acaba başkalarında varmı böyle sorunlar" diye, ama google aramasının 3. sayfasından sonra bakmadım hali ile...

alperkaan' Alıntı:
yazılmaya hazır sayfam var oraya geçelim isterseniz. (buyrun sizi şöyle alalım) :lol:

Yettim. :)

wma201 google araması yapmana gerek yok, Bende XFi Extreme ses kartı var, ben sorunları söyliyim; Creative' in kendi asio driver larını kullanıyorum. 10,11 audiotrack üst üste geldiğinde bazen audio tracklerin sesini kesiyor ve sadece midi tracklerin sesini veriyor. Bunun dışında her hangi bir problem yaşamadım.

Yahu elixirs,

Kayıt amacı güderek, herhangi bir araştırma yapmadan sırf pahalı ve "en iyi" diye satılan alakasız bir kartı alan adamın 700 Lirası gidiyorsa, haksız yere değil bence. Kusura bakma ama bu iş böyle. Önce biraz araştırma yapmak lazım.

O kadar kulaklık falan dedin, gitmiş kulaklık çıkışı olmayan kartı çat diye sipariş etmişsin. Hiç mi bakmadın, okumadın? Sana 2 kez link verdim incelemen için. Eminim ki açıp okumamışsındır hala. Orada gerekli her bilgi var, en azından bir fikrin olurdu.

Armut piş, ağzıma düş mantığının kesinlikle işlemediği bir dünya bu.

Şimdi ben sırf araba istiyorum diye gidip ucuz bir alet alsam, sonra gelip "bunun abssi yok, hava yastığı yok" diye mızmızlansam, araştırma yapmadan balıklama atlayan ben mi suçlu olurum, yoksa "hayhay" diyip istediğim ürünü satan satıcı mı. Lütfen biraz mantıklı düşünelim. Boş yere yaygara yapılıyor, alınma ama.

SleepLess ama özelliklerine baktım tecrübem olmayınca o delikleri haporlör ve microfon diye sanıyor insan.Acemi biri bilemez zaten 4 analog 4 digital yok S/PDIF bunları nerden bilelim?Bak az öncede Esi-Julia da da kulaklık cıkısı var sandım ama yokmuş son anda gördüm.Sürüyle delik yazılarda ingilizce genelde.Ben 4 delik görünce hemen normal creative kart gibi algılıyorum ama değil miş.Sende haklısın ama Orhan Gencebay'da haklı,Bende haklıyım.Haksız bi bu Creative X-fi Elite Pro şirketinin güncellenmeyen sürücüleri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri