[Eski] Synthesizer / WorkStation Ekipmanlarınız ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Valla çok iddialı gelebilir bugüne kadar stage piano kullanmamışım diyebilirim. Ton olarak zaten biliyorsundur ama tuşe olarakta bu kadar güzel bi tuşe çalmamıştım. Tabi kişiden kişiye göre değişir ama 5-6 tane hammer tuşlu alet kullandım, bunun yumuşak olmadığı kesin. Kullandığım en güzel tuşe diyebilirim...

Klavyeler:
  • Yamaha Motif ES7 synth workstation (512mb ram; AN,DX,VL plugin)
  • Yamaha P80 stage piano
  • Yamaha AN1x analog modeling synth
  • Yamaha Kx49 MIDI & DAW controller
  • Yamaha SHS10s keytar
  • KORG NanoKey MIDI controller
Modüller:
  • Access Virus TI Snow synthesizer
  • KORG O5R/W sound module
  • Roland U220 sound module
  • EMU Orbit9090 dance planet
  • Presonus Firepod 8x8 FW
  • M-Audio Midisport 8x8
  • Yamaha HS50m monitor speaker
  • Yamaha MG12/4 mikser
  • Tapco Mix 50 mikser

Ekonomik krizden ötürü ve ailemin genişlemesi nedeniyle bir süredir elimde hiç cihaz kalmamıştı. Ancak yavaş yavaş durumları düzeltince bir süredir şu ekipmanları toplayabildim :

Roland GW-8 Workstation (ritimli, amatörler için Juno-G ve ek bazı seslere sahip iş görür bir cihaz)
Yamaha DX-100 FM synthesizer (DX-7 sahibi olamadım ama beni mutlu etmeye yetiyor)
Stylophone (Çok keyifli bir oyuncak)
Yamaha MS-202II Monitor Speaker (zaten evde duruyordu)

İlerleyen günlerde para durumlarına bağlı olarak aşağıdaki ekipmanları da almayı planlıyorum:

Korg Monotron (yurtdışı fiyatı 80 küsür USD civarında olacağı telafuz ediliyordu, burada da çok uçuk fiyatla satılmayacağını tahmin ediyorum)
Korg PS-60 performance synthesizer (henüz görmedim, ama merak ediyorum. Sanıyorum Korg'un O1, M1, X5, Triton serilerindeki bazı klasik sesleri içerecek. Beğenmezsem tercihim Korg X5D veya N5EX olabilir)
Dave Smith MoPho keyboard (bir sürü düğmesi olan, tahminimce 1000-1200 USD'ye satılacak sıfır gerçek bir analog cihaz)

Bir de biraz para durumu, biraz da şansa bağlı olarak gerçek vintage synthesizerları da almayı uzun vadede planlıyorum. Mesela denk düşerse ve imkanım da olursa bir Juno-60/106, Poly six, gibi şeyler iyi olur. Mesela Cem Abi'nin ilanındaki CZ-1 de ilgimi çekti ancak durumları ayarlayamadım, kısmet işte..

Listeleri okudukça kendimi amatör gibi hissettim ne yalan söyliyim :cry:

Sahne
Roland E-56
Roland EM-2000
(çok yakında inşallah) Roland Fantom G6

Ev setupım da aynı malesef

Elimden geçenler
Roland G-600
Roland G-1000
Roland E-86
Roland E-70
Korg Triton Le (1-2 kere sahnede kullandım)
Farfisa G5 ya da G6 tam hatırlamıyorum arkadaşım bikaç günlüğüne bana bırakmıştı seslerini deneme imkanım oldu

Bu arada Fantom G6 ya çabuk alışırsam EM-2000 satılık. Triton Extreme ya da XP80 kullanmak istiyorum. Ritimli klavye isteyenlere duyrulur :)

Merhabalar,gerçi sata sata pek bişey kalmadı ama ''hadi bende yazayım'' dedim :)

Roland A 80
Roland W 30
Roland S 750
Roland S 760
Roland Juno 60
Roland V-Synth
Roland JV 2080
Emu Emax II
Akai Cd 3000
Casio Cz 3000
Oberheim OB 12
Yamaha SY 77
ve gerekli diğer ekipman...

Bugünden sonra (%99 ihtimalle) bir poly analog dışında (istediğim modeli bulursam) başka bir sentezleyici almam :lol:

Son donanım:

Nord Electro 3 73
Nord Rack 2 + rocktron replifex
Waldorf Q Phoenix

Son durum :)

Roland V-Synth XT
Roland MC-202
Roland SH-201
Roland TB-303
Roland TR-505
Roland R-8mk2
Moog Minimoog Voyager Electric Blue
Moog Little Phatty
Clavia Nord Lead 2
Access Virus B
Korg MS-10
Korg Wavestation A/D
Elektron Machinedrum SPS1mk2
Elektron Monomachine SFX60mk2
Waldorf Blofeld desktop
Yamaha Tenori-On
Yamaha RX-21(circuit bent)
Futureretro Revolution mk1
Sherman Filterbank (monosynth olarak da kullanmayi basardigim icin listeye yazdim)

FX ve Dynamic processorleri yazmiyorum buraya...

Valla son olarak bir polysynth alisverisim olacak sonra synth degil artik dinamik islemci isine girecegim, Toft ATB24 aldim mixer olarak, o is de tamam :) istedigim studyo ya ulasmama cok az kaldi...

Ben de ufak bir güncelleme yapayım :) Son dönemde birçok sintimi sattığım için sayıda azalma oldu. Mevcut ekipmanlarım:

Alesis A6 Andromeda
DSI PolyEvolver Rack
SCI Prophet-5 Rev 3.2
Oberheim OB-8
Korg Trident MK-1
Roland Juno-106
Vermona Synthesizer
Crumar Orchestrator
Yamaha DX7 (x2)
Casio CZ-1
E-mu E Synth
E-mu E-6400
E-mu E-64
Akai CD-3000-XL
Roland U-220 (x2)
Roland D-50
Roland SRV/SDE/SDX-330 Seti

Son durum:)

Roland A 80
Roland W 30
Roland S 750
Roland S 760
Roland Juno 60
Roland Juno 106
Roland V-Synth
Roland JV 1080
Roland M-OC1
Korg M1
Emu Emax II
Akai Cd 3000
Casio Cz 3000
Oberheim OB 12
Yamaha SY 77
ve gerekli diğer ekipman...

Bende de Roland Fantom G8 var şimdilik. İlk defa piyano tuşlu cihaz aldığım için sanırım, tuşesi biraz sert geldi. Çalıştıkça parmaklar alışacaktır. Afertouch dozlaması da biraz zor. Ama fildişi benzeri tuş kaplaması başarılı ve muhteşem ekranında genel özellikleri ile bir DAW mevcut diyebiliriz. PC ile çok uğraşmak istemediğim için Fantom aldım.

Kimsede yok bu arada gördüğüm kadarıyla, sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlamaya çalışırım.

Sonraki hedefim yeteri kadar biriktirebilirsem bir Moog Voyager XL. Hayalim ise Eminent 310U.

Evde kendim dinlemek için çalıyorum, çocukken Yamaha DSR-2000 ile başladığım serüvene epey gecikmeli olarak devam etmek için aldım. J.M.Jarre müziğini ilk dinlediğimde yarattığı etkiyi hala hatırladığım için devam etmeliyim dedim. (Bu arada tüneldeki iki büyük distribütördeki satıcı arkadaşlar Jarre'ı bilmiyoruz deyince kendimi yaşlı hissettim. Kuruçeşme konserinde de beleş davetiye ile gelenler "Fransız mıydı?" diye birbirine soruyordu :) ) Onun dışında beyaz yakalı bir modern zaman kölesiyim geçimimi oradan sağlıyorum. Teoriye sıfırdan başlamak için synthesizing ile ilgili dünyanın tutorial'ını indirdim okuyorum. Hatta bir de Ayhan Zeren'in "Müzik Fiziği" kitabını aldım, ses konusunda derine girmek isteyenlere tavsiye ederim.

Sonunda poly de tamam, hemde en cok istediklerimden biri oldu :)
Juno 106
SEM isinide Aanalogue Solutions Telemark ile cozdum :)
Masa isinide TOFT ile cozdum, setup neredyse tamamlandi, bir iki dinamik prosesor harici bir ihtiyac kalmadi...

son durum:
Korg triton studio v2---en pratik makine :p
Roland jv 1000---en sıcak analog ekipmanım özellikle padler :p
Roland A80----en sevdiğim tuşe :p

adilhan' Alıntı:
Bende de Roland Fantom G8 var şimdilik. İlk defa piyano tuşlu cihaz aldığım için sanırım, tuşesi biraz sert geldi. Çalıştıkça parmaklar alışacaktır. Afertouch dozlaması da biraz zor. Ama fildişi benzeri tuş kaplaması başarılı ve muhteşem ekranında genel özellikleri ile bir DAW mevcut diyebiliriz. PC ile çok uğraşmak istemediğim için Fantom aldım.

Kimsede yok bu arada gördüğüm kadarıyla, sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlamaya çalışırım.

Sonraki hedefim yeteri kadar biriktirebilirsem bir Moog Voyager XL. Hayalim ise Eminent 310U.

Evde kendim dinlemek için çalıyorum, çocukken Yamaha DSR-2000 ile başladığım serüvene epey gecikmeli olarak devam etmek için aldım. J.M.Jarre müziğini ilk dinlediğimde yarattığı etkiyi hala hatırladığım için devam etmeliyim dedim. (Bu arada tüneldeki iki büyük distribütördeki satıcı arkadaşlar Jarre'ı bilmiyoruz deyince kendimi yaşlı hissettim. Kuruçeşme konserinde de beleş davetiye ile gelenler "Fransız mıydı?" diye birbirine soruyordu :) ) Onun dışında beyaz yakalı bir modern zaman kölesiyim geçimimi oradan sağlıyorum. Teoriye sıfırdan başlamak için synthesizing ile ilgili dünyanın tutorial'ını indirdim okuyorum. Hatta bir de Ayhan Zeren'in "Müzik Fiziği" kitabını aldım, ses konusunda derine girmek isteyenlere tavsiye ederim.
Dostum A80 A90a falan denk gelirsen bi yerde bir elleyiver,G8in klavyesinin kuş gibi hafif kaldığını görüceksin.İyi alettir G8 klavyesi yumuşak ama tam piyano sertliğinde değil.Klavyeside süet diyesim geliyor çok hoş kaydırmaz bir malzeme ile kaplı.

Minimoog (1973)
Yamaha Dx7 II
Korg Ms 2000
Yamaha ES7
Yamaha EX5
Korg Triton classic
Yamaha Cs1x
Korg O1wfd
Farfisa professional
Solton MS5
Alesis QS7.1
Roland JX-1 (2)
Yamaha Psr-400
Roland E-16tr

Re: oberheimcem analog

oberheimcem' Alıntı:
bende yaıyım set up ı oldu olacak kardeslerim:)

sahneye alet cıkarmam .. studyomdakı aletler soyle:

ROLAND: JUPITER 8
JUPITER 4
MKS-80 SUPER JUPITER ( x3)
MKS-70 SUPER JX (x2)
MKS-30
MKS-20
MKS-7
JUNO 106 (x4)
JUNO-60
JUNO-6
JUNO-2 (x2)
JUNO-1 (X1)
SH-101
SH-5
SH-1000
JX-8P
JX-3P
SVC-35O
TR-909 (x3)
TR-808
TR-707 (X2)
TR-727
TR-606
TR-505
TR-55
TR-77
TR-33
CR-78 (x4)
CR-8000
CR-5000
DDR-30
JD-800(x2)
JD-990(x4)
XV-5080
S-760 (x7)

SADECE SYNTHLER SORULDU ICIN EFECT CIHAZLARINI YAZMADIM.. DIGER MARKALAR ASAGIDA DEVAM EDECEK:) :lol:
abi sen neyaptın öyle :D

benim ekipmanlarda tatminkardır ;

triton le 61 - yamaha motif es6 - nord stage 88 . laptop kurarsam m audio oxigen 49

ACCESS Virus TI Snow
YAMAHA Motif ES 7 (PLG-VL, 512MB RAM, 128MB SMC)
YAMAHA Motif ES Rack (PLG-AN, PLG-DX)
YAMAHA AN1x
YAMAHA P80
YAMAHA A300TR
YAMAHA SHS10s
ROLAND XV3080 (SRJV80- Vintage, Dance, Techno, World)
KORG O5R/W
KORG Nanokey
EMU XBoard 49

Geri