[Eski] SynthMaster 2.5 Çıktı, artık global "tanıtım" zamanı!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Re: SynthMaster 2.5 VST/VSTi/AU/AUi artık BETA :)

BoraUslusoy' Alıntı:

Çok teşekkür ederim Bora :D Umarım SynthMaster 2.5 ile biraz belimizi doğrulturuz da seneye şu sampling işini ciddi bir şekilde yaparız, bu işin gideceği yön o gibi (bakınız: Native Instruments)

Dikkat ederseniz yukarıda hafif bir serzenişte bulundum ülkemizdeki müzik prodüktörlerine (burada yazıp bize destek olan arkadaşları kastetmiyorum kesinlikle). O kadar kişiye "kardeşim alın beleş kullanın yorum yapın endorse edin" diyoruz, kaale alan yok. Herhalde bizimkiler New York'daki top producer'ı filan aşmışlar :lol:

Bir de acı olan şu bu güzel ülkede, siz bir şeyler yapmaya gayret edersiniz kimse yüzünüze bakmaz, ama sonra yurt dışından birileri sizi ciddiye alıp değer verir ancak o zaman ülkenizde de ciddiye alınmaya başlarsınız :? İyisi mi biz bir iki tane daha top producer'dan endorsement alalım ondan sonra da SynthMaster'ın Türkiye fiyatını indireceğimize yurtdışı fiyatının 2 katı yapalım :lol: E ne de olsa herşey Amerika'nın 2 katı paraya satılmıyor mu burada ? :lol:

Re: SynthMaster 2.5 artık Beta, destekleyin prodüktörlerimiz :)

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bülent, kimsenin gözünün yaşına bakma. :)

Abi artık Rihanna'nın prodüktörü SynthMaster'a aşık oldum diyorsa bakmam tabii :lol: :twisted:

Lafım meclisten dışarı tabii, müziktek'in desteği sayesinde çok güzel yorumlar aldık ve geliştirdik SynthMaster'ı :) Zaten kullanım kılavuzumuzda da Beta testers olarak muziktek.net users yazıyor.

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Dün basın duyurularımızı geçtik, yavaş yavaş sesimiz duyulmaya başladı 8)

İnşallah değerli Türk prodüktörlerimiz de SynthMaster kullanıp bizi endorse ederler :? , biz New York'daki bir top prodüktörden ilk endorsement'ımızı aldık bile:

Top NYC Producer' Alıntı:
Hi, My name is XXX YYY, i am a french producer. I live in New York City, i produced new Rihanna's single "Only Girl" who went directly worldwide Number 1 in 24 hours!!
I also produced Neyo "beautiful monster" (N1 UK), Pitbull feat TPain "hey baby" (actually Top 20 in USA), Akon "angel", Kelly Rowland "Commander"
Next song is Katy Perry's (out yesterday, charted top 4)new single called "Firework". Katy's Teaser: http://www.youtube.com/watchv=qBmClxHUa ... r_embedded
Also, Taio cruz Feat Kylie Minogue "Higher" will be out soon too.

I am endorsed by Steinberg, and i work on Nuendo 5.
I listened to the Synthmaster's demo, and i felt in love, is that possible to get an NFR version? i can give you a testimonial, bio ect.. for your website.
i need to use it on both, macbook and macbook pro.

thanks in advance,
Regards,

XXX

Yoruma gerek var mı!? :twisted:

Re: SynthMaster 2.5 VST/VSTi/AU/AUi artık BETA :)

BoraUslusoy' Alıntı:

Çok teşekkür ederim Bora :D Umarım SynthMaster 2.5 ile biraz belimizi doğrulturuz da seneye şu sampling işini ciddi bir şekilde yaparız, bu işin gideceği yön o gibi (bakınız: Native Instruments)

Dikkat ederseniz yukarıda hafif bir serzenişte bulundum ülkemizdeki müzik prodüktörlerine (burada yazıp bize destek olan arkadaşları kastetmiyorum kesinlikle). O kadar kişiye "kardeşim alın beleş kullanın yorum yapın endorse edin" diyoruz, kaale alan yok. Herhalde bizimkiler New York'daki top producer'ı filan aşmışlar :lol:

Sampling...siz daha iyi bilirsiniz elbette ama bence değiştirmeyin çizginizi, şahsen ITB olacaksa modellemeyi sampling'e tercih ederim.

İlk defa ürününüz hakkında bir yorum yapıyorum (korsan muhabbeti hariç) ve uzun zamandır vsti dünyasından uzaktayım. Demo'ları bir kaç defa keyifle dinledim ve piyasada çalışan 1-2 arkadaşıma -ben beğendim, sen ne düşünüyorsun?... diye sorduğumda yorumları negatif olmuştu. Bu beni biraz düşündürdü ama sonra kendimce bir cevap buldum.

Sound bana ne kadar kaliteli ve gerçekçi gelse de tahminim amatör ve yarı-profesyoneller mix'lerine soundları "blend" edemiyor ve synthmaster'ı steril buluyorlardır (ve sorsanız bu cevabı verecek kadar ne terim, ne de kendilerini anlayabiliyorlardır :lol: ). Ben sürekli ITB zincirlerimi geliştirmekle uğraşıyorum ama kendini beğenmiş bir yorum yapmak istemesemde bence o yaratıcı kulak yok çoğu insanda ve öyle 1-2 waves bundle'ı ile bitmiyor her ihtiyacın karşılanması :roll: özetle bence "bu yönden" beceremiyor insanlar ürününüzü kullanmayı :lol:

Yorumu yazan prodüktör'e sorabilirseniz hangi hardware/software'ları kullanmış Synthmaster ile merak ettim. Kendi yorumuma cevabım da ya saturation opsiyonları (tape, tube vs...) eklenebilir synthmaster'a ya da "bununla kullanılması tavsiye edilir" gibi bir kaç başka markanın ürününü ekleyebilirsiniz websitenize.

Özetle bence ürün çok güzel (saçmasapan başka işlerden müziğe zamanım olsa dakika durmam alırım, açıkçası fiyatta bundan güzel olamaz) ama "geniş kitleye" hitab edecek opsiyonları eksik :D

Mertay cok sagol yorumlarin icin.

Sound kalitesini arttirmak icin epey ugrastim 2.5'da, Mopho'nun waveform'larini ornekleyerek, analog filtreleri daha iyi modellemeye calisarak. Ama saturation gibi alanlarda daha epey yol katetmem lazim, onlari da 3.0'da ekleyelim artik :)

Elimde analiz edilmeyi bekleyen bir Mopho, bir Blofeld, bir Hot British Tube Distortion, bir de SansAmp var, inanir misin daha deneyemedim bile bunlari vakitsizlikten.

Bu arada surpriz olsun, 2.5 icin cok "baba" bir ses tasarimcisi gelecek hafta isbasi yapiyor. Uzun vadede bu piyasadaki tum "baba"larla calismayi istiyoruz, yeter ki bu is kendi yagiyla kavrulabilsin.

Bu arada surpriz olsun, 2.5 icin cok "baba" bir ses tasarimcisi gelecek hafta isbasi yapiyor. Uzun vadede bu piyasadaki tum "baba"larla calismayi istiyoruz, yeter ki bu is kendi yagiyla kavrulabilsin.

Desek de Türkiye'nin umrunda değil. Halkımız yazılıma ve/veya donanıma doymuş anlaşılan, SynthMaster gereksiz bir yazılım bu ülkede. O kadar reklam verdik, kampanya dahi yaptık sonuç zarar. Ya biz bu işi kalitesiz yapıyoruz ya da bu ülkede bir terslik var :roll:

Re: SynthMaster 2.5 artık Beta (da kim takar Türkiye'de :)

Yanlış iş yapıyorsunuz, fiyat en az 1000 dolar olcak, sonra kendi ürününüzü kırıp şu anki kampanya fiyatına elden sokaklarda korsan satacaksınız haeheah :lol:

Mertay' Alıntı:
Yanlış iş yapıyorsunuz, fiyat en az 1000 dolar olcak, sonra kendi ürününüzü kırıp şu anki kampanya fiyatına elden sokaklarda korsan satacaksınız haeheah :lol:

Tuttum bunu :lol:

Saka bir yana, sample library uretebilecek birilerini bulmaya basladik. Ayrica Yamaha, Korg'a ses yazmis amcalar da geliyor bize ses yazmaya. Olumsuzluklar moralimizi bozamaz geliyoruz :)

Mertay' Alıntı:
Ayrica Yamaha, Korg'a ses yazmis amcalar da geliyor bize ses yazmaya. Olumsuzluklar moralimizi bozamaz geliyoruz :)

:shock:

Yatirim yapmak zorundayiz, dunya ile rekabet etmek icin bu islerde kim iyiyse gidip calisacaksiniz. Daha once Scot Solida ile calismistik mesela, simdi de sirada cok ciddi ses tasarimcilari var, umarim isler yolunda gider de hepsi ile calismak nasip olur. Gonul isterdi ki kendi ulkemizden bize destek ciksin da en kaliteli isi cikaralim, ama nerdeee. Millet anca hazira konup indirmeyi biliyor...

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.1.5.38 oldu, YouTube Videolari Geldi

Selam arkadaslar,

SynthMaster 2.5 artik ciddi ciddi anlatmaya basladik YouTube'da:

http://www.youtube.com/user/kv331audio

Su ana kadar yayinladigimiz videolar (Hepsi Ingilizce su an icin, Turkiye'den den yeterince musterimiz oldugunda Turkce icerik de yaratacagiz):

"Introduction to the Sounds of SynthMaster"
http://www.youtube.com/watch?v=Wx08LXpWfG4

"Introduction to Sound Design With SynthMaster & Basic Oscillators"
http://www.youtube.com/watch?v=ledPxw3n7Fk

"Additive Oscillators in SynthMaster"
http://www.youtube.com/watch?v=Go8raFi-1U0

"Wavescanning Oscillators in SynthMaster"
http://www.youtube.com/watch?v=OQ_DZ6wHdSE

"Modulation Types In SynthMaster"
http://www.youtube.com/watch?v=Ev7Sh_OMxDQ

"Vector Oscillators in SynthMaster"
http://www.youtube.com/watch?v=RjmIDr2qeVs

Çok güldüm, intro video'sunu kulaklıktan dinledikten sonra kulaklığı çıkartıp nette surf'e devam ediyorum baktım hala synth sesleri geliyor ama bakıyorum yok ortada açık browser yok...1 dakikamı aldı meğer dışardan ses bir araban geliyormuş ben hala kulaklıktan ses geliyor zannediyorum :lol:

Bu arada ses tasarimcilarindan gelen yogun istek uzerine SFZ destegi de ekledik Synthmaster'a. Cuma aksami testleri tamamlayip 2.5.1.39'u yayinlayacagiz.

Yani bu ne demek? Artik SynthMaster'da sample playback destegi geldi demek 8) 2011'de icerik genisletmeye konsantre olacagiz artik!

SFZ destegi cok iyi, hepimizde tonla sample var kullanabilmek iyi olacak :)

Burak' Alıntı:
SFZ destegi cok iyi, hepimizde tonla sample var kullanabilmek iyi olacak :)

Evet abi süper olacak! :D ve sample'ları basic, additive ve vector modlarında kullanabiliyorsun, o da süper!

Tam teşekküllü synth haline geliyoruz, artık bundan sonrası içeriğe konsantre olmak!

Bunun bir adım sonrası da diskten streaming :)

SFZ destegini de ekledik, 2.5.1.39 ile beraber 2 gun once. Aralik ayindaki release'imizde epey bir sample icerigimiz olacak insallah, ses tasarimcilarimiz bayildilar bu SFZ haberine :)

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.1.5.39 oldu, SFZ destegi geldi!

Bülent, satın alınabiliyor mu bu ürün?

Biliyoruz, seviyoruz da, önemli olan o biraz. Ben halâ, burayı ve e-posta bültenleri okuyor olmama rağmen bunu anlayabilmiş değilim.

Sürüm numarası 2.5 Beta 2.1.5.39 oldu ama, ürün hazır ve nazır mı?

Bu devirde her ürün Beta aslında. Serbest bırak aleti artık.
Bug mug çıkarsa, kullanıcılardan geridönüş alırsın nasıl olsa.
Özellik eklemeyi de bırak.
Sat artık şu ürünü.

Her şeyi bir anda yapman mümkün değil. Steinberg ya da Avid yapamıyorken, senin yapman mümkün değil, değil mi? Biliyorsun durumları. Biliyorsun da, bir yerlerde takılıyorsun gibi.
Bu kadar "o da olsun, şu da olsun, aman süper olayım" takıntısını bırak lütfen.

Bir de imzanda "Rapidshare"den ziyade kendi SynthMaster sitenin hyperlink'ini versen daha iyi olur bence. İnsanların işini kolaylaştır, insanlara zaten bildikleri şeyleri söylemenin bir yararı yok.

Sakın yanlış anlama, seni tanıyan, yaptığın işe hayranlıkla bakan biri olarak algıladıklarımı aktarıyorum... tabii ki zamanım olduğu an her şeyi dikkatlice okuyacağım.

Sat bana artık şu mereti de rahat edeyim kardeşim yau.
:)
Bak PayPal MayPal, kredi kartı hazır, bekliyor.

Geri