[Eski] SynthMaster 2.5 Çıktı, artık global "tanıtım" zamanı!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.1.5.41 oldu, 50 Yeni Preset Geldi!

Bülent, başından beri projenin takipçisiyim ve bence dışarıdan proje odaklı olarak bakınca profesyonelleşme adına çok önemli adımları attınız zaten (geçen yazdığım ayrıntı sayılabilecek özellik bile bunu kanıtlar nitelikte). Bundan sonrası daha çok pazarlama abi, benim şu an gördüğüm kadarıyla Synthmaster ve arkasındaki ekip en az piyasadaki rakipleri kadar profesyonel görünüyor ve önemli olan da bu.. Tek eleştirim fiyatları çok düşük tutmamanız yönünde olur, zira ucuz ürün kıymetsiz görülüyor; bir sürü bug dolu kullanışsız müzik yazılımları ise burnundan kıl aldırmayan firmalar ve pazarlama taktikleriyle gerçekten satabiliyor (Alman firmaları bunun güzel örneklerini veriyorlar, Steinberg'ime laf söyletmem ama birebir yazışıyoruz adamlarla çok ilgili ve saygılılar 8) ).. Waves bile halen 64 bit güncelleme yayınlayacak aylar oldu bekliyoruz, tık yok.

Mert çok sağol moral verdin :)

Fiyatı düşük tutmamak konusunda haklısın. Türkiye dışında $99 zaten fiyatımız, ve bu baz fiyat olacak (900-1000 arası fabrika ses içeriği). İçeriği arttırdıkca fiyatı arttıracağız bundan sonra, bundan sonraki ses bankaları artık $15-$30 arası satılacak.

Türkiye'ye gelince: Türkiye'de bence durum Amerika/İngiltere/Almanya'dan farklı (Bu üç ülkeyi yazdım zira satışlarda ilk 3'de bunlar var!). Daha ortada piyasa yok, ne kadar isyan etsem de yok vallaha billaha. Demek ki millet ya yazılım kullanmıyor, ya benim yazılımımı vasat bulup almıyor, ya da internetten kırık indiriyor. Böyle bir ortamda olmayan bir piyasayı yaratmaya çalışıyoruz yani. O yüzden değişik modelleri denemek zorundayız.

Özellikle Türkiye'de çoğu insan hobi amacıyla uğraşıyor bu işlerle ve para kazanmıyorum ya da çok az kazanıyorum diye de kırıp indirip bilgisayarını dolduruyor bu kırıklarla. İşte bu yüzden Reaper'daki modeli temel alarak Akademik Lisansı "İndirimli Lisans"a çeviriyoruz. Eğer hobi amaçlı müzik yapıyorsanız ya da 20 bin TL'den az brüt cironuz varsa bu işte gelin 50 TL'ye "indirimli" lisansı satın alın, biz buna da razıyız :)

Bu arada pazarlama konusunda inşallah Sandy Vee'nin bize çok faydası dokunacak, hali hazırda 3 şarkıda kullanmış SynthMaster'ı, umarım Bilboard listelerinde ilk 10'a girer de bu parçalar biz de reklamlarınızda kullanırız :) Adam sağolsun çok yardımsever bu konularda, darısı Türk prodüktörlerimizin başına diyorum...

Bülent

Arkadaşlar,

Web sitemizi güncelledik artık "indirimli" lisans satın alabilirsiniz. Ayrıca EFT bilgilerimizi de yayınladık satın alma sayfamızda, EFT yoluyla da satın alabilirsiniz SynthMaster'ı.

Teşekkürler!

Bülent

Re: SynthMaster 2.5 Beta Türkiye'ye özel "indirimli" lisansla!

Merhaba Bülent bey,

Yazılımı satın almak için az evvel 49TL yi sitede verdiğiniz IBAN numarasına EFT yaptım.Peki Lisans bilgilerine nasıl ulaşacağım? :D

Onur Özbakır,

codexplanet' Alıntı:
Merhaba Bülent bey,

Yazılımı satın almak için az evvel 49TL yi sitede verdiğiniz IBAN numarasına EFT yaptım.Peki Lisans bilgilerine nasıl ulaşacağım? :D

Onur Özbakır,

support AT kv331audio DOT com adresine eposta adresinizi gönderin, ya da bana özel mesaj atarak iletin adresinizi.

Bülent bey,
Biraz önce farkettim,Lisanslanma için web sayfanızda 49 TL iken ,imzanızda 50 TL olarak gözükmekte.Muziktek forumuna özel bir fiyat galiba :D

codexplanet' Alıntı:
Bülent bey,
Biraz önce farkettim,Lisanslanma için web sayfanızda 49 TL iken ,imzanızda 50 TL olarak gözükmekte.Muziktek forumuna özel bir fiyat galiba :D

Oops! Çok özür arkadaşlar, düzelttim hemen!

Merhaba,

Yazılımı demo olmaktan kurtardım.Artık rüzgarlı "1" dakikalar yok :)
Uygulamayı geliştiren ekip için teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
Belki ileride eklenebilir diye not düşmek isterim,Synth seslerin yanında kullanmak için drumkitlerin eklenmesi veya ek paket halinde olması güzel olurdu.

Saygılarımla,

codexplanet' Alıntı:
Belki ileride eklenebilir diye not düşmek isterim,Synth seslerin yanında kullanmak için drumkitlerin eklenmesi veya ek paket halinde olması güzel olurdu.

Çok sağolun güzel yorumlarınız için!

SFZ desteğini zaten bu isteğinizi gerçekleştirebilmek için ekledik :)

Şu anda iki tasarımcımızdan gelecek 150 yeni presette sample'lar olacak, içlerinde ritm enstrümanları da olacaktır inşallah! 10-15 aralık arasında gelmiş olacak bu presetler!

Bülent

Uzun bir aradan sonra selamlar arkadaslar. SynthMaster guncellemelerine devam ediyoruz ve hala betayiz, zira ses tasarimcilarimiz bizden yeni isteklerde bulunup duruyorlar :D Bu iyi birsey gerci, rekabet ettigimiz synth'lerden bir eksigimiz kalmadi neredeyse bu istekleri ekleyip durdukca.

Son olarak SynthMaster'in 2.5.1.45 surumunde CPU kullanimini epey bir rahatlatacak bir ozellik ekledik: Stereo Osilatorler.

Artik SynthMaster'daki osilatorlerin cikisi stereo, her osilatorun "Pan" , "Pan Spread" ve "Voices" parametresi var. Boylece Unison'u acmadan Voices'i arttirarak ve Pan Spread ile Detune Spread ekleyerek stereo panoramaya yayilan "fat" pad/lead sesleri uretebiliyorsunuz.

Unison'un soyle bir dejavantaji vardi: Unison'u acinca sadece osilatorleri degil filtreleri/modulatorleri de kullaniyorsunuz. Bu yuzden ozellikle analog filtreleri kullandiginizda ve Unison'i actiginizda CPU kullanimi asiri artiyor.

Bu ozelligi ekledikten sonra Sylenth1 ile karsilastirdim SynthMaster'i, ve sonuclar cok iyi. Performans Sylenth'la basa bas gidiyor, o yuzden dogru yoldayiz :D

Merhaba Bülent

geçenlerde kendime 'Sound and Recording' diye almanca bi dergi aldım.

Sayfa 9'ta Synthmaster 2.5 Beta hakkında bilgi vardı.

Kısaca Beta'daki yenilikleri anlatmıslar. Fiyat ve link vermisler bide Beta aşamasının ne

zaman biteceğini aralık gibi acıklayacağınızı yazmışlar.

Saygılar

Kaan

Kaan_Karaman' Alıntı:
Merhaba Bülent

geçenlerde kendime 'Sound and Recording' diye almanca bi dergi aldım.

Sayfa 9'ta Synthmaster 2.5 Beta hakkında bilgi vardı.

Kısaca Beta'daki yenilikleri anlatmıslar. Fiyat ve link vermisler bide Beta aşamasının ne

zaman biteceğini aralık gibi acıklayacağınızı yazmışlar.

Saygılar

Kaan

Merhaba Kaan,

Cok tesekkurler bu haber icin, haberim yoktu guzel oldu :)

Ne yazik ki mukemmeliyetci ses tasarimcilarimiz sagolsunlar, epey yorulduk ve geciktik ama degecek insallah :)

2011'de en az 4 tane "expansion" bankasi hedefliyoruz. Ayrica yil ortasi SynthMaster'in "Player" versiyonunu, sonbaharda da bir iPad Player versiyonunu cikaracagiz bir aksilik olmazsa.

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.5.1.47 oldu, sona az kaldi!

Uzun bir aradan sonra herkese selamlar,

SynthMaster'da hala yeni özellikler ekleyip duruyoruz, ama sona çok az kaldı. Bir iki sürüm sonra artık "Son Sürüm Adayı" (Release Candidate) olacağız.

Bu sabahki en son sürümümüzle 2.5.1.49 olduk. Bu sürümde reverb olayına noktayı koyduk diyebilirim, deneyin dinleyin kararı siz verin! Artık metalik reverb sesi gitti gibi, modulasyon eklememiz sonucunda. Reverb pluginlerine aşina olmadığım için net birşey söyleyemiyorum ama "epey" profesyonel oldu diyebilirim!

Ayrıca en son sürümde 50 yeni preset var. Brian "Xenos" Lee tarafından tasarlanan sesler bunlar. içlerinde SFZ kullanan sesler ağırlıkta. Böylece SynthMaster'a sample playback olayını da gayet güzel eklemiş olduk SFZ osilatörler ile!

Gelecek pazartesi 2.5.1.50 olacağız, o sürümde sevgili analog üstadımız Teoman (Pasinlioğlu)'dan 50 yeni preset karşımızda olacak. Tabi söylememe gerek yok, analog sesler bunlar :)

Demo sürümümüzün linki imzamda mevcut, indirin deneyin arkadaşlar. Özellikle presetlerin kalitesi konusunda yorumlarınızı bekliyoruz!

Teşekkürler!

Bülent

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.5.1.49 oldu, 50 yeni preset+reverb

SynthMaster'ın sesleri vasat diyen arkadaşlar, size iyi bir haberimiz var :)

Fabrika ses bankamıza 300 yeni ses geliyor, tasarımcılarımız çalışmaya başladılar.

Ayrıca, daha da güzeli: Önümüzdeki aylarda "expansion" bankalarımız yolda! Baba tasarımcılardan sesler geliyor. Hedefimiz sene sonuna kadar en az 6 ses bankasına ulaşmak!

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.5.1.58: Sona geliyoruz!

Selam arkadaşlar,

Dün en son sürümümüz olan 2.5.1.58'i yayınladık. Burada uzun zamandır duyuru yapmıyordum, ama bir güncellemey yapayım artık dedim zira önemli eklemelerimiz oldu SynthMaster'a:

1) Scala desteği: Artık SynthMaster'da "microtuning" var. Scala formatındaki scl dosyalarınızı Scales dizini altına kopyalayın SynthMaster'ın görmesi için.

2) Multisample WAV'ları SynthMaster'a sürükle bırak yöntemiyle SFZ olarak aktarma: Mesela bir piyanodan örneklemeler mi aldınız. Notalara göre isimlendirin:

Piano.C4.wav
Piano.E5.wav
Piano.G5.wav
...

Sonra WAV dosyalarını seçip (Ctrl-click ile mesela), SynthMaster'daki bir osilatör ekranı üzerine sürükleyip bırakın. SynthMaster SFZ'yi yaratacak. Yeni SFZyi görmek için plugin penceresini kapatıp açın tekrar.

3) Mod matrix'e filtreleme eklendi, ayrıca matrix'teki modulasyon sayısı 32'ye çıkarıldı. Bu 64 olacak nihai sürümde. Mesela "auto" filtresi seçip bir düğmeye tıkladığınızda (filter 1 cutoff mesela), sadece o düğmeyi modüle eden kaynakları görürsünüz!

4) Preset göstericisini MIDI controller ile kumanda edebilirsiniz. Preset göstericisi listesine gidin, sağ tıklayın, "Midi Learn" seçip controllerinizdan bir düğmeye basın, MIDI CC göndersin, SynthMaster bunu öğrenecektir.

5) Grafiklere "antialiasing" özelliği eklendi böylece daha kaliteli gösteriyoruz pek çok grafiği.

Daha pek çok şey ekledik, indirin görün :)

Bülent

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.5.1.58: Sona geliyoruz!

Abi şimdi bizim bir ara yarışmaya katıldığımız versiyon hangisiydi? Hani vivaldi falan yardırmıştık. :D Benim PC değişti, herşey gitti. Uzun zamandır müzik üretim pozisyonunda da değildim.

Kaçırdığım arada kaç versiyon atladınız? Demoyu nereden ediniyoruz?

Edit: Yuh körmüşüm abi...Tamam. İndiriyorum hemen.

Geri