[Eski] Ve Pro Tools HD Native huzurlarınızda

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Alınır. Ebay'de 4bin dolara pcie core kartlar mevcut. 2 bin dolar civarında da Omni io var. Al sana 6 bin dolar. Azcık aşar belki.

3500 dolar nedemek allah askına...Istediğin kadar kanal calısabilme auto ADC ve bunun gibi normal herhangi bir programda yapılabilen herseyi yapmak için mi vericez 6000 dolar. (Artı iyi bir bilgisayar?)

Sacmalıktan baska birsey değil...Logıc'te 500 euroya yapıyorsun herseyi...Ayrıca gecen gun gordum sasırdım Lütfen crack promosyonu sayılacak yazılar yazmayalım arkadaşlar. V..Saolsun Avid iyice sacmalıyor.
1000 dolar falan dese anlıyacagım 3500 artı I/O lar falan gereksiz bir fiyat...

Chucky' Alıntı:
3500 dolar nedemek allah askına...Istediğin kadar kanal calısabilme auto ADC ve bunun gibi normal herhangi bir programda yapılabilen herseyi yapmak için mi vericez 6000 dolar. (Artı iyi bir bilgisayar?)

Sacmalıktan baska birsey değil...Logıc'te 500 euroya yapıyorsun herseyi...Ayrıca gecen gun gordum sasırdım Lütfen crack promosyonu sayılacak yazılar yazmayalım arkadaşlar. V..Saolsun Avid iyice sacmalıyor.
1000 dolar falan dese anlıyacagım 3500 artı I/O lar falan gereksiz bir fiyat...

Crack veya logic'e falan girmeyelimde (sonu gelmez tartışmanın) PT LE'de yapılan muhabbetleri HD'ye taşıdılar sonunda :lol:

Bununla TDM formatınıda yediler(mi?), takip ediyorum eskisi gibi pek takan yok RTAS'ı da herkes yeni teknolojileri AU ve VST çıkartıyor...

Şimdi pahalı bir Sequoia kaldı onunda indirdilermi fiyatını mis gibi olacak :lol:

Chucky' Alıntı:
Bununla TDM formatınıda yediler(mi?), takip ediyorum eskisi gibi pek takan yok RTAS'ı da herkes yeni teknolojileri AU ve VST çıkartıyor...

Kim takmıyor RTAS'ı onu anlayamadım ama...Yeni teknoloji derken?

Plug-inler...yeni teknoloji demek gerçi tartışılır ama kaç firma var yeni ürünlerini RTAS çıkartan? VST gerçi zaten hep popülerdi ama bakıyorum AU alternatifler hergün artıyor.

Valla yeni eski tum ciddi frimaların RTAS surumleri mevcut...RTAS olmayan pluginlerde mevcut, ama VST ve Au olmayıp sadece RTAS yada TDM olan frımalarda mevcut. :D
O yuzden yeni cıkan urunlerde RTAS yok demek dogru bir yaklasım degil.

Chucky' Alıntı:
Valla yeni eski tum ciddi frimaların RTAS surumleri mevcut...RTAS olmayan pluginlerde mevcut, ama VST ve Au olmayıp sadece RTAS yada TDM olan frımalarda mevcut. :D
O yuzden yeni cıkan urunlerde RTAS yok demek dogru bir yaklasım degil.

Benim kişisel gözlemim var-yoktan ziyade hissettiğim bir eğilim üzerineydi, yoksa size katılmadığım birşey yok.

Peki, TDM'in durumu nedir şimdi? veya madem native PT HD var, server bilgisayar kurmak mümkünmü mesela tracking sırasında ana bilgisayar kullanılır sonrasında o plug-inler server'a taşınır latency'i düşük tutmak için?

Chucky' Alıntı:
Ayrıca gecen gun gordum sasırdım Lütfen crack promosyonu sayılacak yazılar yazmayalım arkadaşlar. V...Saolsun Avid iyice sacmalıyor.

Aynısını geçen gün yazdığımda yazım silinmişti :wink: Bilginize...

surada mevcut pt sistemleri arasinda bir karsilastirma var:

http://www.sweetwater.com/feature/hdnative/

LE'den uygun bir fiyata upgrade imkani verirlerse belki mantikli olabilir, mevcut PT setup'i icinde kalip ADC + low latency monitoring + track count + genisleyebilme imkani sagliyor teoride...

PT setup'i icinde kalmak gerekmiyorse dogrudan Logic ($500) + Ensemble ($2000) tabi ki :)

Aziz.

Avid'in konumunda olan hiç bir firma Logic ve benzeri programların fiyatlarına yazılım satmaz. En azından şimdilik. Müzik kısmında muadilleri olabilir, müşteriler ikna olabilir ama, post prodüksiyonda, edit kolaylığı bakımından PT ile yarışabilecek program bence yok. Daha da önemlisi müşterilerin bir çoğu ses stüdyosuna giriyoruz demiyorlar, ProTools'a giriyoruz diyorlar.

Yukarıda konuşulan fiyatlar PT'nin ufak bir işte çıkarabileceği, kazandırabileceği rakamlar. Kimse Nuendo ile çalışalım ucuza gelsin deyip, müşteri kaçırmak istemiyor, Avid bunun farkında ve bu kozu da gayet iyi kullanıyor. Benim de yarın bir gün işim olsa, misalse compositing kısmını çok fazla bilmediğim için "aman abi After Effectsle falan uğraşmayalım, girelim Inferno'ya yapalım işimizi tiril tiril" diye düşünürüm.

Avid'in sahibi ben olsam ben de bu kozu sonuna kadar kullanır ulaşabileceğim en yüksek kara ulaşırım. En nihayetinde hayır kurumu değiller. "Bizim programın yaptığının aynısını Logic de yapıyor ya hu, ne pahalıcı adamlarız" demelerini bekleyemeyiz.

Bu Native sistem de bolca satılır bence.

jumping_cat_music' Alıntı:
PT setup'i icinde kalmak gerekmiyorse dogrudan Logic ($500) + Ensemble ($2000) tabi ki :)

Aziz.

Şöyle bir kıyaslama daha doğru olur

APOGEE Symphony ( 945 usd )
APOGEE Symphony I/O System ( 3,995 usd )
APPLE Logic Studio 8 ( 700 usd )
Toplam: ( 5640 usd )

Pro Tools|HD Native Core card ( 3,495 usd )
Avid HD Omni I/O ( 2,995 usd )
Pro Tools HD 8 Bedava
Toplam: (6490 usd ).

Acikcasi ben Caci'nin ikinci yazdigi secenegi dusunuyorum ciddi ciddi. 12 sinde burada Avid Event olacak. Orada yeni Mbox'lari ve Omni'yi tanitacaklar. Bilmiyorum, belki Native'i de getirebilirler. Gelismeleri iletirim. Gerci yaziyor hersey online :)

Edit: Kullanim amacim ITB mix olacak. LE isyan ettirebiliyor bir yerden sonra :)

Sıfırdan HD sistem kurmayı düşünen profesyonel işletmeler için süper mantıklı gözüküyor, çok sayıda odaya / bilgisayara HD sistem kurmak epey ucuzlamış oluyor bu sayede. Ancak benim için (ve muhtemelen pek çok project studiocu için) hayal kırıklığı oldu açıkçası, MacBook Pro'ya firewire 800 bir interface bağlayarak PTHD'nin yanısıra az sayıda da olsa TDM pluginlerini de çalıştırabilen bir sistem bekliyordum, (biraz daha gelişmiş digi 003 veya Mbox 3 gibi). Bahsettiğim gibi bir sistem olsa 3500 USD çok makul bir rakam olabilecekken burada 3500 USD sadece software'e (+ PT mixer'i çalıştıran DSP'ye) veriliyor gibi bir durum var, maliyet de 2. el HD sistem alınabilecek rakamlara çıkıyor. Benim için PTLE'de kalmak hala daha akıllıca, MPTK de olduğu için PTHD'nin bana fazladan sunduğu çok fazla şey yok.

Pro Tools|HD Native Core card ( 3,495 usd )
Avid HD Omni I/O ( 2,995 usd )
Pro Tools HD 8 Bedava
Toplam: (6490 usd ).

Bu sistem gayet ok...Soylene soylene alacagiz sanirim :D

Caci saolsun hemen paket seceneklerini yazmis...Compel'den hizlisin Caci :)

Max Gutnik'in dediğine göre Magma Expressbox'larla test etmişler uyumluymuş, dolayısı ile benim Expresscard girişli MacBook Pro'm ile çalışabilir, hehe... 8)

Tabii Magma kasaydı arayüzdü derken fatura ikinci el bir HD2 fiyatına çıkarsa hoşafın yağı buz keser :?

M.

Geri