[Eski] Video kamera tavsiyesi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Burak

Aktif üye
Bu ay icinde bir minidv dijital kamera alacagim, simdilik dusundugum adaylar fiyatindan dolayi:
Canon ZR500 veya 600
Sony HC 26-32
gibi kameralar uygun geldi.
Bunlar 300 dolarin altinda veya 300 civari aletler.
Bunun pek ustune cikmak istemememle beraber, buradan birisi abi birkac yuz dolar daha verip sunu al cunku bilmem kac kat daha iyi filan derse, baska alternatifler de dusunulur :D
Daha once hic video kameram olmadigi icin oldukca cahilim bu konuda, ama bayagi bir sure fotoraf ile ugrasmistim az cok teknik terimleri biliyorum.
Kamerayi sahsi (aile ici) kullanim icin aliyorum desem de, gonlumde yatan aslan ileride bunla bir iki video klip filan da yapabilmek ;) O yuzden belki yukarida siraladigim kameralardan daha iyi birsey de almak imkanim olabilir ama oyle 1000 dolar filan verebilecek durumda degilim :)
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Bahsettiğin kameralar birbirine yakın sonuçlar verecek özelliklere sahipler,birbirlerine bariz bir üstünlükleri bulunmuyor.Kamera seçiminde dikkat edilecek en önemli konular,CCD ölçeği,görüntü çözünülürlüğü,optik zoom ve lux özellikleri.Tavsiyem eğer biraz daha yükselebilirsen 800 K bir kamera almandır.

otante, tavsiye edeceðin bir marka/model var mý? Ben de bu aralar bir kamera alacaðým. Yardýmýn bize vakit kazandýrabilir.

Tesekkurler otante, 800 K olayina bakacagim :)
Ayrica herhangi bir marka veya model tavsiyen varsa, lutfen paylas bizimle :)

Farklı markaları pek denediğimi söyleyemeyeceğim lakin Panasonic PV-GS59 gibi bir kamera tercih edilebilir.Şahsen Canon ve Panasonic'in daha uygun tercihler olduğunu düşünsemde Sony de bunlara dahil edilebilir.

Yazmayı unuttuğum önemli bir konu ise kameranın FW portunun olması,gerçi ciddi bir fiyat artışına sebep olsa da FW portlu kameralar sayesinde bilgisayara kayıpsız dijital görüntü transferleri yapılabilmekde,bu sayede görüntü yakalama kartlarına da gerek kalmıyor.USB portlu kameraların bunu yapabileni var mı bilmiyorum.

makine hakkındaki yorumları varsa bi küçük resmini foruma asarsan bizide bilgilendirirsin ne kadara aldın?

CD DVD hikayeleri bitti. 30GB HDD sahibi JVC var.
Mis gibi. Fiyatını bilmiyorum ama ben yeni bir makine alacak olsam HD li alırım.

8) Gülegüle kullan.

Ben iyice bunalýma girdim buarada. SD mý, HD mý almalýyým birtürlü karar veremiyorum.

HDD teknolojisini pek inandýrýcý bulmuyorum açýkcasý. Pratik olabilir ama verileri saklamak için yeniden bir medyaya ihtiyaç olacak. MiniDV þimdilik mantýklý.

Geri