[Eski] Virus TI Polar ve Virus Indigo-2

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Access Virus'la ilgili music.dsp listesinde az once ilginc bir mektup okudum buraya aynen aktariyorum:

Dave Peck from music.dsp' Alıntı:
Last night, a gearhead friend of mine introduced me to the Access Virus
TI.

This is a typical "Analog modeling" hardware synth but with a twist:
connect
it via USB to your computer and it also acts as a VST plugin. MIDI is
shipped out to the hardware; audio bits are shipped in. This type of
integration is no doubt very useful.

The Access literature claims that the hardware contains two identical
"dedicated Virus DSP chips." How powerful are these chips, really? My
hunch
is that the Virus "engine" -- properly rewritten, of course -- could
hum
along without taxing (say) a 3GhZ P4.

So: Is the dedicated hardware necessary to get that 'thick Virus sound'
or
is this a clever business model to allow them to charge $1900 (street)
for a
product that, software-only, wouldn't sell for more than $100?

Cok yerinde bir saptama :lol:

O zaman yapılsın Access Virus TI kalitesinde "software" bir "Analog Modelling Synthesizer" millet onu alsın. Ben Virus TI demolarını dinlediğim zaman analog tınısı alıyorsam, onda birşey vardır ki o kadar insan o kadar para veriyor o alete. Öyle değil mi?

Benim şuana kadar kullandığım Virus'un sound una en yakın sound rgcaudio'nun z3ta programı. Gerçekten baya iyi ve analog'a yakın tınlıyor..

Barış Mert' Alıntı:
O zaman yapılsın Access Virus TI kalitesinde "software" bir "Analog Modelling Synthesizer" millet onu alsın. Ben Virus TI demolarını dinlediğim zaman analog tınısı alıyorsam, onda birşey vardır ki o kadar insan o kadar para veriyor o alete. Öyle değil mi?

Benim şuana kadar kullandığım Virus'un sound una en yakın sound rgcaudio'nun z3ta programı. Gerçekten baya iyi ve analog'a yakın tınlıyor..

Baris, ornegin Arturia'nin AAS'in synth'leri var (UltraAnalog, MiniMoog vs). Onlari denedin mi bilmiyorum, bi demolarina bak epey analog tinliyorlar.

Virus'den soz acilmisken: Virus dediginiz alet 2 tane 200 mhz'de calisan 56301 DSP uzerinde calisan bir alettir. Virus'de wavetable kullaniliyor ve lineer interpolasyon yapiliyor sampling sirasinda. Yani oyle ciddi bir modelleme soz konusu degil. Filtrelerinin sesleri epey iyi yanliz, su ana kadar dinledigim kadariyla.

Abi aleti sat da gel o zaman napalım veya neyse ben burda satarım. :D

Ben de katılıyorum softwareden farkı yok savına. Hatta biliyorsun Bülent Indigoyla virus powercore'u karşılaştırmıştık. Analog modeling filtrelere kadar birebir aynıydı. Analog modeling filter hikayesi de software sonuçta Indigonun ilk işletim sisteminde yok. Sonradan eklenen bir özellik.

Ama işte sahnede bir şeyler yapmak istiyorsanız o zaman hardware'e yöneliyorsunuz. Yoksa yap evinde, alasını yaparsın. Ben Arturianın minimoog'u kadar analog duyulan bir software duymadım. Virus falan hikaye. Ben virusun kullanımı kazık, normallerine benzemeyen vocoderını seviyorum mesela. Ama evde güzel analog bir bas için minimoog kullanıyorum. Veya retro bir lead için, canavar...Elimde moog var daha ne olsun.

Ama dersin ki hem sahnede kullanmak istiyorum hem de evde, yok midiyi dump edeyim falanla uğraşmak yerine, entegre edilmiş(veya öyle söylenen) bir cihazı da tercih etmek keyfe bağlı.

Selcuk iste o noktada imdada "Receptor" yetisebilir :) Ben Agustos sonu gelirken alip gelebilirim valla. Kesin bir musteri cikar ona Tr'de, biraz kullanip satarim, ya da satmam SynthMaster iyi satiyorsa :lol:

bulent biyikoglu' Alıntı:
Baris, ornegin Arturia'nin AAS'in synth'leri var (UltraAnalog, MiniMoog vs). Onlari denedin mi bilmiyorum, bi demolarina bak epey analog tinliyorlar.

Virus'den soz acilmisken: Virus dediginiz alet 2 tane 200 mhz'de calisan 56301 DSP uzerinde calisan bir alettir. Virus'de wavetable kullaniliyor ve lineer interpolasyon yapiliyor sampling sirasinda. Yani oyle ciddi bir modelleme soz konusu degil. Filtrelerinin sesleri epey iyi yanliz, su ana kadar dinledigim kadariyla.
UltraAnalog'u deneme şansım oldu. Gerçekten o da çok iyi ama acayip CPU yiyiyor diye hatırlıyorum. :D

Ne diyeyim inşallah yaparsın daha iyisinden de kurtuluruz şu virüsten. :lol:

Hmm.. Receptor VSTi'ları hardware aletin içinde açma için kullanılan alet değil mi? Eğer öyleyse KORE'de aynı şeyi yapıyor. Eğer Receptor açılan tüm VSTi'ların cpu ve ram gücünü karşılıyorsa tamam o zaman KORE ile alakası yok..

Arturia ve AAS'ı diğerler plug-in'lerle karşılaştırınca başta analog gibi geliyor insana ama analog synth'lerle mukayese edince epey dijital tınlıyorlar.

Virüs'ün işlemcisi veya wavetable'ların kalitesi önemli değil.Önemli olan makinadan çıkan sound.Waldorf'un Wave/Microwave serisininde wavetable'ları 8 bit ama çıkan sesler çok başka.Hatta PPG Wave'i de plug-in olarak çıkarttılar ama üstünde aynı presetler olmasına rağmen çıkan sonucun gerçeğiyle alakası yok.

Bu tabii benim duyduğum.Bence softsynthlerle iyi bir sound elde etmek mümkün değil.Hep küçük,derinliği olmayan sesler.

Bülent Bey,

Tüm dijital synthesizerların içinde bir yazılım var.Ama sesi bize duyururken kendi converterlarını kullanıyorlar ASIO Driver ve ses kartının converter'ını değil.

Softsynth'ler kullanım açısından çok daha kolay ancak mix içinde doğru tınlamıyor bir türlü(bunu söylerken akustik çalgılarla aynı parça içinde kullanımı kastediyorum).

Konu sadece Virüs ile ilgili değil.NI FM7'yi ilk gördüğümde elimdeki TX802'nin küçük ekranında programlama yapmaktan kurtulacağımı sanmıştım ama plug-in'i kurduğumda duyduğum kadarıyla DX7/TX802 ile uzaktan yakından bir alakası yoktu.

Bütün bunları söylerken Virtual Analog'ları savunmak gibi bir niyetim yok.VA'larda sonuçta gerçek analog synt'lerle boy ölçüşemez.Ama en azından güzel sonuç veriyorlar.

Vaktiniz olursa 'Studio Electronics' firmasının sitesine girip Omega8 demolarını dinleyin lütfen.Softsyntler o kaliteye ulaştığında size hak vereceğim.

Farký yaratanlar convertorlar sanýyorsanýz yanýlýyorsunuz. O zaman Virus içindeki AD DA convertorlardan daha iyi convertoru bulunan bir ses kartý ile daha iyi sonuç almamýz gerektiðini savunmanýz gerekirdi. Olay digital sentezleme olduktan sonra, Hesaplarýn bilgisayar içinde veya external bir cihazi çinde yapýlmasýnýn bir farký yok. Zaten bilgisayar içinde iþlendiði zaman ses, kayda girdiði halinde bir convertorda bile geçmiyor. Dinlediðiniz zaman geçiriyorsunuz. Bilgisayara böyle bir cihazý analog yollarla baðladýðuýnýzda ise araya giren ekstra 2 conversion söz konusu oluyor.

Yani, hardware digital synthlerin daha iyi olduðunu savunabilirsiniz, ama convertorlar sebebiyle olduðunu düþünüyorsanýz yanýlýyorsunuz demek istiyorum. Ýkisinin de içinde yazýlým çalýþýyor. Ayný yazýlýmý PC için yazarsanýz AYNI sesi alýrsýnýz. Arada hiç bir fark yok. Ha bir hardware digital synth in algoritmalarýný daha kaliteli buluyorsunuzdur bu ayrý bir þey. Ama bilgisayar içinde de ayný sonucu almak için yazýlýmcýlarý engelleyen herhangi bir þey yok.

aykut' Alıntı:
Tüm dijital synthesizerların içinde bir yazılım var.Ama sesi bize duyururken kendi converterlarını kullanıyorlar ASIO Driver ve ses kartının converter'ını değil.

Burada Batuhan'in soyledigine bir ekleme yapmak istiyorum: Virus TI'yi VST olarak kullanirken audio cikisini direk ASIO device'a yonlendiriyor, yani kendi converter'larini kullanmiyor, ASIO ses kartiniz ne ise sesi ondan duyuyorsunuz.

Batuhan'in da dedigi gibi sonucta olay algoritmada bitiyor, ayni algoritmayi siz PC'de de, DSP chip'inde de yazabilirsiniz, sonuc ayni olacaktir.

Bu arada algoritma demisken, aklima geldi, bu Access sirketi Virus'u Protools TDM plug-ini yaparken Digidesign ile birlikte calismislardi, ama adamlar kodlarinin icerigini hicbir sekilde gostermediler, o yuzden proje epey yavas ilerlemisti.

aykut' Alıntı:
Vaktiniz olursa 'Studio Electronics' firmasının sitesine girip Omega8 demolarını dinleyin lütfen.Softsyntler o kaliteye ulaştığında size hak vereceğim.

Sevgili Aykut, benim bildiğim Omega serisi gerçek analog, ben buradaki karşılaştırmayı anlayamadım. Yani karşılaştırma hardware virtual analoglarla software virtual analog karşılaştırması değil miydi?

Ben bu başlıktaki eski mesajımı tekrarlıyayım. Powercore virus ile Indigo2 karşılaştırması yapma fırsatını buldum ve sonik açıdan Indıgoya yine yazılım desteğiyle eklenmiş olan moog usulü sanal analog filtre dışında hiç bir fark duymadım. Biri Pc de çalışan yazılım öteki de hardware.

Tek tek cevaplıyayım,

Converter nasıl fark yaratmaz arkadaşlar?

E-mu Audity2000'in convertarları daha ucuz olduğundan, Algoritma+filtre+waveformlar aynı olduğu halde Audity2000'in sound'u çamur gibi çıkar diğer E-mu modelleriyle kıyaslandığında.

Daha iyi bir ses kartıyla daha iyi bir sonuç almak mümkün değil,olsa size hak verirdim.2 kere AD/DA olmasından çok sesleri kayıt ortamına nasıl aktardığız önemli.Tubetech,Summit gibi bir cihazdan mı yoksa Focusrite'ın platinium serisinden mi kullanılıyor?
Virüs'ün HTDM versiyonunu da kullandım.Yine hardware'i gibi olmuyor.Hatta 192 I/O çıkışlarını Mankey VoxBox'dan geçirip hardware'i de aynı şekilde kaydederek mukayese ettim.Sonuç yine aynı.

Yazılım aynı olsa da aynı sound'un çıkması mümkün değil.Çünkü ASIO driver'lar farklı.
Başka örnek vereyim;JV1080 algoritması çok mu karışık bir alet?Sanmıyorum.4MB'lık RAM'i var ve sample'ların cycle'ları duyuluyor.Ama hiçbir softsynth Pad'leri 1080 kadar geniş ve müzikal veremiyor.Neden?

Sonuç aynı olmuyor arkadaşlar.

Bütün bunları savunurken şunu da belirteyim; bu karşılaştırmaları donanımlı stüdyolarda yapma fırsatım oldu.Evde yapılmış testler değil bu anlattıklarım.

Virüs'ün USB bağlanması kullanım kolaylığıdır.Ben ses kaydını, USB bağlantısı da olsa iyi bir Preamp'dan geçirerek yapmayı tercih ederim.

Sevgili Selçuk,Omega 8 örneğini bazı softsynt'lerin analog'a yakın olduğu iddası üzerine verdim.

Çok yazdım, yoruldum yahu,

Ne çok plug'in seven varmış :roll:

Plugin sevmekle alakalı değil. Eğer öyle olsaydı bir yığın para döküp Virus TI almazdım. :)

Ama tekrar yazıyorum Indıgo ile virus powercore arasında fark duymadım veya kulaklarım o kadar hassas değil.

Geri