[Eski] yakin mekanlardakiler birbirimizi taniyalim-kaynasalim...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ankara'dayım, buradaki klasmana göre ortanca yaştayım. ODTÜ'deyim, master yaparım, gitar ve ney çalarım. Halı saha maçlarının değişmez kalecisiyim... Böyle işte..

:)=
Akinu ben de ODTÜ deyim ama ODTÜ'nün dinozorlarından sayılırız artık :)= Tanışalım hatta bi halı saha maçı yapalım? Hatta Ankara'dan olan üyeler bir maç ayarlayalım isterseniz :)=

Şu anda yükseklisans için Bilkent'e gelmiş olsam da aslen ben de ODTÜ'lüyüm. :) Bir de futbol topunu senelerdir ancak televizyonda görmüş bir insan olarak basket maçı da ayarlanabilir derim.

Miner' Alıntı:
Şu anda yükseklisans için Bilkent'e gelmiş olsam da aslen ben de ODTÜ'lüyüm. :) Bir de futbol topunu senelerdir ancak televizyonda görmüş bir insan olarak basket maçı da ayarlanabilir derim.

Ben de ODTÜ'de master yapıyor olsam da Bilkent'liyim ;) Hangi bölümdesin ve nasıl bir hismiş ODTÜ'den Bilkent'e geçmek?

Ewet madenciydim ODTU'deyken, şu anda Endüstri müh. de yapıyorum yükseklisansımı. O yüzden nickname olarak anayım dedim güzelim memleketimin olağanüstü iş olanaklarına rağmen yapamadığım mesleğimi.

ODTU'den Bilkent'e geçme konusu başlı başına bir polemik konusudur, başlığı dağıtsa da, özür dileyerek deyineyim: Öncelikle çok disiplinli ve iddialı bir eğitim var Bilkent'te, iyi seçilmiş, meslek boyunca referans olacak kitaplar ve nasıl daha iyi anlatırım diye öğrenciye soran bir hoca imajı ile ilk defa karşılaştım. İşleyen bir bürokrasinin var olabileceğini gördüm. Ama gel gör ki; ODTU'deyken "ya! önyargılı olmayın öğrenci öğrencidir" diye Bilkent'liler şöyledir böyledir diyenlere kızan ben, Bilkent'te üniversite öğrenciliğinin idealistliğinden, isyankarlığından, asiliğinden nasibini almamış, rekabet delisi, kariyer manyağı, materyalist çoğunluğu görmekle biraz kafa karışıklığı yaşadım, o yüzden ruhen ODTU'lüyüm diyorum ben. (yalnız genele vuruyorum, belki %60-70 de olsa çoğunluk. Çok sağlam arkadaşlarım var, daha da vardır böyle, haksızlık yapmak istemem) Uzatmadan şenliklerle özetleyeyim:
Yer: Bilkent
Büyük paralar, sponsorlar, profosyonelce!! bir şenlik. Tek bir düzgün öğrenci etkinliği yok, biz denedik ve bilimum şirket altında ezildik. Aktiviteler: alana uçak gösterisi yapmak, paraşutle alana adam indirmek gibi şeyler. Kapıda arama yok ama:0 alkol. Çimenlerin üstünde cicilerini giymiş, neredeyse aralıksız, radyodan DUM TIS eşliğinde ve hiçbirşey yapmadan birbirini kesen bir topluluk (daha doğrusu piyasa), arada çıkan bir rock grubuna (Tushe diye bir grup çıkmıştı, en fazla 30dk kalabildiler) eşlik etmek ve insanları ettirmek için yırtınan ve sesi kısılan zavallı biz (3 kişiydik :D ).
Yer: ODTU
Büyük ihtimalle öğrenci topluluklarının, rektörlüğün...vb anlaşmazlığı yüzünden etkinliksiz, son yılların en zayıf şenliği. Sonuç: Aralıksız, her tarzdan ve çoğu kaliteli gruplardan oluşan canlı müzik. Kapıda ki aramalara rağmen su gibi tüketilen alkol; halay çekeni, horon tepeni, siyasi slogan atanı, geçen kızlara puan vereni, ağlayanı, kusanı...vb bir topluluk. Anarşi, kaos, ama bir şekilde birlik beraberlik... Ve günün nasıl geçtiğini anlamayan biz.
Aslında memnunum Bilkent'e geçmeye, bu aşamada avantajlı benim için ama daha genç yıllarımı burada harcamadığım için şükrediyorum.

Çok doğru tespitler bunlar. Benim ODTÜ'ye geçmek istememin sebebi daha disiplinli, daha rekabetçi bir öğrenci ortamı ve daha sorumlu/iyi hocalar arasında olmaktı. Geldiğimde tamamen şok oldum. Bölüm bazında konuşmak gerekirse, tam anlamıyla iki lafı biraraya getiremeyen öğrenci grubu ve derslere birbuçuk saat geç gelen, doğru dürüst ilgilizce konuşamayan hocalarla karşılaştım. Şu anda buraya geldiğim için son derece pişmanım.

Bilkent'in tikiliğini, cins cins piyasa tiplerini bir kenara bırakırsak (ben de bol pantolon giyip çimlerde yayılan paspal rock tayfasındandım) eğitim, hocalar, hatta öğrenci kalitesi bile ODTÜ'den daha iyiydi, ki gelecekte uluslararası ilişkiler konusundaki en iyi adamlar Bilkent'den çıkacak ODTÜ yerine. Bunun tam tersine 5 sene önce ODTÜ bu konuda en iyiydi.

Bir de Bilkent burs vermişti, buna rağmen ODTÜ'ye gittim, onun için ODTÜ'lüler bile gerizekalı gözüyle bakıyor bana.

Gazililerin ezikliğinden midir yoksa gerçek payı olabilir mi bilemem ama bizim zamanımızda Gazi'de şöyle bir laf vardı,
"ODTÜlüden matematik dersi verilir Gaziliden hayat dersi.." diye. :)

Roth-AzaD demiş ki:
Odtü'lü baya varmış bu arada. Bu sene girdim bende, orada görüşme imkanımız olursa sevinirim.
Gerçi "Müziktek ODTÜ buluşması" düzenlemezsek bu biraaz zor olucak, zira kocaman okul..
Bana uyar, sevinirim. Hele şu kayıt curcunasını bi hayırlısıyla atlatalım...

Gazililerin ezikliğinden midir yoksa gerçek payı olabilir mi bilemem ama bizim zamanımızda Gazi'de şöyle bir laf vardı,
"ODTÜlüden matematik dersi verilir Gaziliden hayat dersi.." diye
Hayattan ne anlaşıldığına bağlı. Ders-sosyal hayat ayrımı konusundaysa, külliyen yalan. Ama arkadaşın kardeşi Gazi'de okuyordu, şenliklerde Düş Sokağı Sakinleri (yanılmıyorsam) gelmiş. Konseri basıp, adamları dövüp, gitarlarını kırıp gitmişler. Bu da bir nevi hayat dersi tabii.

Hayda, ODTÜ'lü mezunlar buluşması yapıyorsunuz resmen. Amerikan mezunları bölümü mü açmam lazım müzik konuşmak ve müzisyenlerle tanışmak için şimdi koca Ankara'da?

Bence Atalay abiyi küstürmeyelim, kaldırır avatarını yerinde Bret pit, jonny deep...vb resimleri koyar kıvranırız okurken. :)

Hep birlikte buluşulup, görüşülmesi iyi olur zaten. Ama foruma katılım az değil, konferans salonunda toplanmak zorunda kalabiliriz. Biz yine ODTU buluşması da ayarlayalım toplu halde de; hatta başka ortak noktalar çıkarsa öylede buluşulur...
Mesela bir yerlerde sahneye çıkan birileri var mı? İyi bir müzikTek buluşma yeri olabilir....

Ben de tatillerde Ankara'dayım..

Arkadaşlar, Abiler, Üstadlar, Gençler, Kendini Genç hissedener.... :)

Bahar şenliklerinde (tabi başka zaman da olur) gantepcity'e beklerim... :wink:

Geri