[Eski] Yamaha MSR 400 mü Mackie SRM 450

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Why it is unlikely the AUX and MAIN have the same phase?
Signal paths are likely to be different; any filter modifying the bandwidth and EQ of the signal is
also affecting the phase.
Example: a 24dB/oct high pass filter set at 15Hz is only affecting amplitude of the signal by
0.6dB at 30Hz but the phase shift is 90°!! At 100Hz we can still measure 25° of phase shift
Should you want to restrict the bandwidth with a low pass filter, you can introduce a phase
difference of up to 180° (completely out of phase) at the cross over point
If the signal is passing though any digital equipment you are adding between 1.4ms and 2.2ms
(around 70° phase shift at 100Hz) due to the converter delay only! The additional delay due to
the processing itself (look ahead compressor, delay…) can be quite important

(Kaynak: http://www.nexo-sa.com/asp/catalogue/do ... ish_French)

grego' Alıntı:
Why it is unlikely the AUX and MAIN have the same phase?
Signal paths are likely to be different; any filter modifying the bandwidth and EQ of the signal is
also affecting the phase.
Example: a 24dB/oct high pass filter set at 15Hz is only affecting amplitude of the signal by
0.6dB at 30Hz but the phase shift is 90°!! At 100Hz we can still measure 25° of phase shift
Should you want to restrict the bandwidth with a low pass filter, you can introduce a phase
difference of up to 180° (completely out of phase) at the cross over point
If the signal is passing though any digital equipment you are adding between 1.4ms and 2.2ms
(around 70° phase shift at 100Hz) due to the converter delay only! The additional delay due to
the processing itself (look ahead compressor, delay…) can be quite important

(Kaynak: http://www.nexo-sa.com/asp/catalogue/do ... ish_French)

Yanlış yere astın galiba bunu Grego? :)

kaynağın alındıgı yer okey guvenılır yer fransızlar arastırmıslar tamamda benım yabancı dılım yok...

Cumartesı bir vesile ile 4 msr400 u bir organizasyonda kullanma şansım oldu ertesi gün yanı dün de kontrol un kurduğu redbull soapbox a gittim friends alanında 4 tane civarı srm450 vardı. Şahsi fikrim SRM lerin MSR lerden daha iyi daha kuvvetli olduğudur. MSR lerle sese biraz abanınca seste çok distorsiyon oldu ama redbull frıends alanında srm lerle Doğa Rutkay ın sesı o kadar kuvvetlı gelıyorduki acaba arkasına geçip sesi kıssammı diye düşündüm.
Birde mackilerin subwooferları da Türkiyede çok var ama yamaha nın kileri hç görmedim.
Bu arada Kontrol un srm ler oldukça eskidir belkde üretim çin e kaymadan önce alınmıştır.

Sevgili kardeşlerim,ben 25 yıldır profesyonel olarak sahne seslendirme sistemleriyle içiçe kardeş oldum.Mackie lerin eski srm 450 ler güzel.Ama ikinci versiyon tam bir fiyasko.Eski srm lerden eser yok ve performansına göre çok pahalı.Yamaha ya gelince;Msr 400 ,seslendirme tarihinin en başarılı monitör kabinidir.İster inanın ister inanmayın bizim şehirde 4 adet msr 400 le sportif bir faaliyette yaklaşık 5 dönüm açık arazi üzerinde seslendirme yapıldı .Abicim olmaz böyle bir performans.Tek kelimeyle süüüüüüüüperrr.Hele birde sub bass koysan galiba tadına doyum olmazdı.Özellikle tizleri çok harika.Yamaha msr 400 e verilen para helal kardeşlerim .Adamlar çok güzel yapmış

Özgür kardeşime katılıyorum.Yeni version srm 450 mackie ler bence çok kötü.Yamaha onlara nal toplatır

Re:

Affedilmeyen' Alıntı:
gurkancaaa' Alıntı:
bende 8 adet yamaha kullanıyorum monitör olarak ,
ben cok memnunum. mackie kullanmadığım için kıyaslama yapamam.
ama yamaha alırsan pişman olmazsın fiyat olarakta daha hesaplı
bence

Monitör haricinde kullanılamazmı bu kabinler ?
Ben daha önce bir mekanda gördüm msr leri ve sesini beğendim açıkcası.
RCF lerdeki bas sesleri çok beğpendim mackie lerde açıkcası kulağıma bas veya tiz gibi ön plana çıkan bir ses gelmedi yani dengeli ve vasat gibi idi.
ama nedense msr leri ses olarak bayağı beğenmiştim.
Acaba bu kulak zevki ilemi ilgili idi yoksa mixer ayarlarından o anlıkmı bana öyle geldi bilemiyorum.

Bende bir revizyon hazırlığındayım ve aklımda RCF almak var çünkü genelde insanların kalitesini pek tartışmadığı bir marka.

Peki yamaha olsun rcf olsun mackie olsun bu markaların performansları servis kaliteleri , bakım onarım maliyetlerini karşılaştırırsak sizce nasıl bir tablo ortaya çıkar ?
msr lerin davul kick vurulduğunda patladığını duymuştum hatta şahit olan bir arkadaşım bu konuda ikaz edildiği halde bunu yapmış ve kolonu patlatmıştı.

Bir de çok alakasız bir markayı Tapco ları bu karşılaştırmaya dahil edersek sizce nasıl olur .)

yaklaşık 5 aydır davul monitörü olarak yamaha msr kullanıyorum daha bir kere yarı yolda bırakmadı :)
(ben grubun elemanıyım, konserlere gittiğimizde, davul da rcf sub 8002 ve üst art 322 oluyor genelde, konserden dönüp mekan da çaldığımız da, davulcu hiç yadırgamıyor bile mekan da ki sound u
benim şahsi fikrim, yamaha ses kalitesi olarak mackie den daha başarılı..

msr400'ün başarılı bulunması gerçekten çok ilginç.Ben de bu hoparlörle çok vakit geçirdim ama birçok eksi yönünü sayabilirim.Eğer fiyat msr400, srm450 düzeyinde ise (yani daha üst seviye monitörlerle karşılaştırılmayacaksa) en iyi performans ecler verso 12p de diyebilirim.Bende her üç modelden de var.Ayrıca mackie de yamaha dan başarılı(belkide bendekiler eski seri diye olabilir). Yeni seri rcf aktif hoparlörlerde de çin parmağı var,çok çabuk şişiyor ve çok çabuk arıza veriyor amfi bölümü.

Ecler'i tanımayan var mı ya? Vallahi çok garip, ben çocukken bile her yerde ecler amfi vardı.Ortada dj mixeri yokken ecler sclat8 vardı. Bu arada ürünleri tünel'de atılım elektronik'ten aldım. Büyük ihtimalle ecler bayiisidir.Ayrıca geçen hafta da akalın'da gördüm galiba onlar da bayiisi.

ROMEO' Alıntı:
Ecler'i tanımayan var mı ya? .....Ortada dj mixeri yokken ecler sclat8 vardı...

1990-91'de Ayvalık da bir Disco'da DJ'lik yaparken kullanıyordum. Sonra Citronic'ler moda oldu..
;)

Neyse, konumuza dönelim. Ecler bence çok iyi bir mixer üreticisidir. Hoparlörlerini ne gördüm ne duydum. yamah soundunu pek sevmem, ama Mackie, hoparlör üreticisidir. Bence, Mackie, bu soru daki yerine göre.

ozgurcakici' Alıntı:
ROMEO' Alıntı:
Ecler'i tanımayan var mı ya? .....Ortada dj mixeri yokken ecler sclat8 vardı...

1990-91'de Ayvalık da bir Disco'da DJ'lik yaparken kullanıyordum. Sonra Citronic'ler moda oldu..
;)
bende aynı senelerde silivri vega diskoda güzel zaman geçirmiştim mixer ile. Ama aynı zamanda ecler çok iyi bir amfi üreticisi. O yıllarda da çirkin pam serisi amfileri vardı. Özellikle ohm kolonların sub larını ecler ile sürerlerdi.Yani eskiler çok iyi bilir zaten. Hoparlörünü görünce bende şaşırmıştım ama bu aktif gerçekten çok güzel. Zaten bütün hoparlörleri beyma kullanıyorlar, herhalde o da ispanya malı diye.İlk önce aktif hoparlörlerini almıştım sonra da büyük sistemini aldım ckl7000t adında.Aktifleri alırken msr400 vardı yanında atılım elektronikte.Bence dinlemenizde fayda var en azından farklı bir şey duymak,kullanmak güzel oluyor. İsteyene iş olduğunda dinletebilirim yada atılım elektronikte dinleyebilirsiniz. Unutmadan söylemek gerekirse, verso12p dahil bir çok ürünü araba tasarımcısı guigiaro dizayn etmiş. Verso ların yanında imzası var çünkü.

onemusic' Alıntı:
TuncaEskiyerli' Alıntı:
onemusic' Alıntı:
bu ecler leri kim satar burda fiyat / performans ne alemde ??
Ekler bütün pastanelerde var..
ama dersenki ben daha iyi incelemek istiyorum
trioacoustic.com diyor distribütör için.

çok komik çocuksun sen ya :D

Çocukmu?
İlker Aksungar ı tanıyorsan onun sponsoru bu şirket.. onlada irtibata geçip benden selam söle yardımcı olur.. bizede bi ekler ısmarlarsın artık..

ok. bunu da öğrenmiş olduk. Tekrar konumuza dönersek, aktif hoparlör almak isteyenler kesinlikle verso12p yi de dinlesinler.Özellikle msr400 den kat ve kat daha iyi bir cihaz. Hem ses olarak, hem özellik olarak ( 2kanal mixer+3 band eq),hemde amfi dayanıklılığı olarak.Aslında bunun için ayrı bir konu açıp incelemek lazım. Ama buradan bir arkadaşla birlikte inceleme yaparsak çok daha doğru olur.Bu arada ben msr400'ün detaylı teknik özelliklerini bulamadım,bulabilen varsa sevinirim.

Bu arada bu linki buldum İlker aksungar ile ilgili.Ecler kullanan dj ler verilmiş. Ama neden acaba İlker'i en alta koymuşlar.

http://www.eclerdjdivision.com/proteam. ... ub=1&lang=

ben de clamaran'ı beğenirim. Belki ekleme sırasına göredir. Bu arada benim ecler evo5 ten staras'ta da varmış, sitelerine koymuşlar.Gerçekten dünyadaki en iyi dj mixeri, verdiğim paralar helal olsun.Binlerce euro verdiğim sistemime o dandik,ton fakiri pioneer'i bağlamak istemiyorum ama bazen çok mecbur kalıyorum :( Neyse çok off topic oldu :)

Geri