Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
onemusic' Alıntı:Bu işe hiç başlamamış olsam. Ve cebimde 250.000 YTL olsa tamamını kiralanabilir bir / birkaç emlağa yatırır güller gibi geçinirim. Emlağı kiralarsınız, para kazanırsınız, istediğiniz zamanda satarsınız değeri hep artar. Oysaki elektronik kutudan çıktığı anda değeri alış fiyatının yarısıdır.
Bağdattan dönen bir hesap örneği:
Birkaç sene önce ıspartada olacak bir konsere gidiyoruz. Ses işleri yapıklarımı bildiklerinden, sahnede çalacağım sanatçı kiralama firmasının rider ını incelememi istedi.
Listede yok yoktu biraz huylandım ama neden olmasın dedim. Belki anadoluda da iyi malzemeleri olan firmalardan biri olabilir dedim. ( Ki bayağı fazlaca var. Sadece bu firmanın adını ilk defa duyuyordum ) Dikkatimi çeken; listede PA için 5 farklı mixer yazıyordu. İlgili arkadaşı arayıp, neden 5 tane mikser kullandıklarını sordum. Oda bana siz hangisini isterseniz onu kuruyoruz dedi. Bende hepsi elinizde mevcut mu dedim. Hayır aynı işi yapan firmalardan kiraladıklarını söylediler. Bende aynı mesleği yaptığımdan adamı korumak adına ( meslektaşım ya kendi kafamla adama kıyak yapıyorum hesapta ) elinde olan ve benim kullanabileceğim mikseri getirmesini söyledim. ( Bu konuşmalar konserden 1 hafta önce yapıldı )
Konser günü sound check alanına gittiğimde tamamen yanlış kurulmuş bir line array ( sadece 2 hoparlör truss a asılmış. ( yazıyla iki ) '' yerden ver daha iyi '' yani) Alakasız alakasız monitörler ( dışı eaw görünümlü iğrenç işçilikli çakma bile diyemeceğim, gitarın manyetiğinden bile feedback yapan ) üstüne üstlük konuştuğum firma sahibi yok. Onun yerine ukala, yurtdışında ses mühendisliği eğitimi aldığını iddia eden bir tonmaisterle 3,5 saat süren bir sound check yaptık. ( Daha doğrusu tonmaister çal dedi biz çaldık o dur dedi biz durduk bayağı ilginçti )
Rezil sesler konser sırasında da devam edince. ( vede 10 dk falan susturulamayan feedbackler ordusu ) Ertesi günkü gelicek grupları arayıp bu durumu haber verdim. En azından yakın bir yerlerden ( Antalya vb..) kendi monitörlerini getirmelerini, bu şekilde canlı müzik falan yapamayacaklarını belirttim. İstemeyerek yaptım ama bu telefonlar organizatörlere kadar ulaşmış. Ertesi günkü konserlere başka bir kiralama firması getirilmiş. Ve de bize o gün inanılmaz bir konser yaşatan firmanın işine son verilmiş. Üstüne ödenen kaporanın' da alınması için davalık olunmuş.
Buda böyle bir hikaye işte![]()
( Daha doğrusu tonmaister çal dedi biz çaldık o dur dedi biz durduk bayağı ilginçti )
grego' Alıntı:Bu yazdiginiz hikayeyi pek dogru bulmuyorum. Gercekciligi konusunda bir suphem yok ama yakinilacak bir durum degil. Burada sikayet edilmesi gereken durum sistemi kullanan insan, sistem degil. Bir kisi elindeki enstrumandan cikarmak istedigi sesi biliyorsa, o sistemden o sesi ne mikrofon olursa olsun, ne hoparlor olursa olsun cikarir.
tuncayakyz' Alıntı:grego' Alıntı:Bu yazdiginiz hikayeyi pek dogru bulmuyorum. Gercekciligi konusunda bir suphem yok ama yakinilacak bir durum degil. Burada sikayet edilmesi gereken durum sistemi kullanan insan, sistem degil. Bir kisi elindeki enstrumandan cikarmak istedigi sesi biliyorsa, o sistemden o sesi ne mikrofon olursa olsun, ne hoparlor olursa olsun cikarir.
Bu düşünceye katılmam mümkün değil.Sistemi kullanan insan tabiki çok önemlidir ama, "Bir kişi elindeki enstrumandan çıkarmak istediği sesi biliyorsa, o sistemden o sesi ne mikrofon olursa olsun, ne hoporlör olursa olsun çıkarır." mantığı bence yanlış bir yaklaşımdır.öyle bir düşünce doğru olmuş olsaydı.O zaman herkes tamamı Çin malı ürünlerden oluşan sistemlerle çalışırdı.Hem daha az paralar ödeyerek.Tabiki bu konu daha geniş olarak tartışılabilir.
TuncaEskiyerli' Alıntı:Bende vardi fiyatlar ama su anda bulamam.
Dikkatli bakarsan l'acoustics nexo ev xline filan cakmasi mallar,
turbosound da var eaw da var.
Adamlara mail atarsan hemen cevap veriyorlar cok ilgililer.