[Eski] Yeni versiyon iMac, MacBook, Mac mini ve Magic Mouse!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Söylediğiniz iyi oldu Tunç.

Topu faaliyet göstermeyen mighty mouse'a sırf expose tuşları için katlanıyordum.Magic mouse almayı düşünüyordum ama bu benimde fikrimi değiştirdi.

Standart mouselardan herhangi bir mac mouse'u ayıran yegane özellikti benim için expose halbuki.

beaterj sizde bir araştırın benim dediğim yanlış olmasın sonra ama ben öyle anladım çünkü insanlar bir çeşit kendi içlerinde update yayınlamışlar (apple değil yani) bu update ile 2 finger swipe denilen işi, mesela tablar arası gezinmek yerine expose veya dashboard artık ne isterseniz ona çevirebiliyorsunuz.

Bunu okuyunca fotoğrafına daha dikkatli baktım sanırım apple yine tasarım için bu özelliği öldürmüş, buton koymamışlar yani.

Ayrıca okuduğum bazı reviewlarda insan bu aletin büyük elli insanlar için rahat olmadığını yazmışlar (fazla ince olduğu için) ve aynı zamanda tracking hızının pek iyi olmadığı yazılmış. Hoş mighty mouse'ta bu açıdan kötü.

Ben sanırım mighty mouse alacağım, artık her kullanıştan sonra temizler miyim, her scroll topu bozulduğunda teknik servise mi götürürüm bilemiyorum. Elim o kadar alışmış ki, kaliteli ve ucuz güzel mouselar ile rahat edemiyorum malesef. :?

Ayrıca mesela bu a4 (müydü?) denilen firmanın bir çok faresinde sizin aradığınız işi görecek butonlar mevcut. Mesela bende x7 diye bir modeli var, yanındaki tuşlar ile expose yapılabiliyor. Eğer takıntınız yoksa alabilirsiniz, 50 lira gibi bir meblaya almıştım ben.

Çok butonlu herhangi bir mouse'a expose fonksiyonları atanabiliyor, ben 2 yıldır Darty'den 10-15 TL'ye aldığım Trust marka bir mouse kullanıyorum, 5 düğmesine de farklı fonksiyonlar atadım (linki yeni sekmede aç, uygulama pencerelerini göster, bütün pencereleri göster gibi), çok memnunum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Mighty Mouse'ta sadece 1 expose fonksiyonu olabiliyordu, bunda 2-3 tane olabiliyor.

Uygulamalar arasında geçiş yapmanın en kolay yolu expose bence. Çok uygulama ile aynı anda çalışmıyorsanız gereksiz bir özellik olabilir ama aynı anda şarkı dinleyip, photoshop'ta bir şey yaparken daha sonra onu dreamweaver'da kullanıyorsanız kolaylaştırıyor işi. Yanien azından bana command tab yapmaktan daha kolay geliyor.

Bu ara wireless mighty mouse'u kullanmayanlar varsa bana hibe edebilirler veya uygun bir ücrete alabilirim.

Scroll'un çalışıp çalışmaması öenmli değil.

ingilizanahtarı, ne dersin?? :D Şu kardeşini sevindirir misin? :)

Expose, benim için olmazsa olmaz gibi. Mouse üzerinden kullanmıyorum, ekran köşelerine savurma usulüne alıştım. Command Tab ile örneğin sadece Firefox'a ulaşabiliyorum, ama Firefox'a ait başka sayfalar varsa açamıyorum. Expose ile ne var ne yok karşımda.

Mundox' Alıntı:
Ben bunu alacam galiba:
http://www.wacom.com/bamboo/bamboo_pen_touch.php

Hem pen hem de touch ile çalisiyor! 99 dolar. :D
MacbookPro trackpadlerin buyuk hali gibi bi sey.
Güzel alet.

De, dizüstünün trackpad'inde uzun süre çalışınca parmak ucumda hafif bir nasır oluşuyor yahu. Sol elimin parmaklarında olsa neyse, zaten gitar çalıyorum da, sağ elimin parmağının his kaybı beni sinir ediyor.

Mouse'u bırakıp böyle bir aletle çalışmaya başlamaktan hoşnut olur muyum, tam olarak bilemiyorum.
Aslında ileride Tango gibi bir alet alma ihtimalim durumunda, yine çekincem aynı...
Bir şekilde sağ elimi ve bileğimi mouse'ların ya da Kensington Expert'ün çalışma mantığına alıştırdım da, bu his kaybı gıcık bir his.

Bamboo'yu aldım. Valla ben sevdim, kaleme de alışıyorum yavaştan.
Tavsiye ederim. Sadece touch/gesture scroll özelliği bile fiyata deger.

Miks/müzik işlerinde kullanıyor musun (ya da kullanacak mısın)?

Ben merak ediyorum bu tip aletlerin avantajları konusunu.

Şu tip aletlere transfer olacağım ileride:
http://www.smartav.net/smartconsoles/products.php
ama, şu an için acep mouse/trackball+klavye kombinasyonundan daha verimli olabilir mi bu pad+stylus kombinasyonu...

İlter zaten o yüzden aldım, PT'da denemek için. Özellikle edit olayında kalem şu anda çok rahat gözüküyor. Alışkanlıktan dolayı elim gene mouse'a gidiyor ama yakında çıkarıp atacağım ve mecburiyetten pen'e alışacağım.
En iyi tarafı pad'in istediğiniz bölgesini aktif yapabiliyorsunuz, yani bütün tablet yerine bir köşesini pen için aktif ediyorsunuz. Böylece elinizi kaldırmadan sadece hafif parmak hareketleri ile pen navigasyon kolay oluyor.

Geri