[Eski] YouTube Videoları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

mse' Alıntı:
...Bu tip bisikletler "kontra" firen değil mi? :D
Değil güzelim, ona "kontırpedal" denir. Bilmiyorsan öğren, akıllıım?
haha, kontra firen. haha. Ulen çocukken amma muhabbeti olurdu bunların...

Sanıyorum bu videodaki adamdaki pedal sistemi farklı. Bana pedalı ters yöne çevirince, bisiklet geri geri gidiyormuş gibi geldi. Ama yaşlandım, ondan öyle gelmiş olabilir.

Bana çocukken Almanya'dan pinokyo tipi Peugeot bir bisiklet gelmişti. Göbekten 3 vites ve kontra! Ankara Keçiören ilçesinde tüm bebeler benim bisikleti konuşurlardı.Yokuş aşağı giderken arkadaki alçak selesinde ayağa kalkardım uçar giderdim.Bmx pisikletlerden bile havalı bir bisikletti.Birde yokuştan tam gaz gelip yolun bittiği yerde kontra asılıp tekerleri kitlemek suretiyle,180 derecelik bir dönüş ile yere yapışmak ne acayipti yahu. Camdan kızlar bakıyor ya!Ama tabi kısa şort,tişört olunca kollar bacaklar asfalt üzerindeki hep olan ince kum ile sürtünmek sureti ile deri bir soyulur ve acırdı ki offf derim.Hay allah! yahu nerden hatırlattınız kontrayı...Hey gidi 80 ler... :D

Güya bana diye alınan bisikleti ağabeyim ve ablam hacamat etmişti, o yüzden 16 yaşıma kadar bisiklet yüzü göremedim.
Zaten forumlardaki tersliğim de bundandır. Çocukluğum böyle sarsıcı ve yaralayıcı kötü tecrübelerle dolu.
haha
Yaklaşanı döverim, dokunmayın.
hehe
Bisiklet konusunda ciddiyim tabii.
Ama 16 yaşında BMX sahibi olunca nasıl müptelası olmuştum... paso akrobasi tabii ondan sonra. Yok "Bak tek teker üstünde kaç pedal çeviriyom"lar, meviriyomlar...
Aaah, ah!
Az önce bisiklet turundan geldim, hiçbiri o tatlı 1-2 yılın yerini tutmuyor...

Aslında 80 leri ayrı konuşacağımız, hatırlayacağımız bir yeni başlık açsak üstat.Kontra dedik bak benim kafa şimdi fıldır fıldır dönüyor.Sahnelerin biri kapanıp biri geliyor.Ah ki ah...Güzel bir dönemdi o yıllar.Şanslı olan bir kuşak.Analogtan dijitale geçişi yaşadık.Eskiyide yeniyide gördük ama 80 ler ayrı idi. :cry:

Sen hiç, yeni çıkmış Blue Jean dergisinden beğendiğin yıldızların resmini harita hassaslığında kesip çıkartmış mıydın müziko?
haha
Ben -utanarak söylüyorum- birkaç Samantha Fox, Sabrina fotoğrafını, böyle özene bezene sayfadan ayırdığımı hatırlıyorum. Niyeyse. Sayfada dursa ne olur yani, deyl mi? Lüzumsuz işler. Tiineycırlık...
Herneyse...
Yok muydu bu forumda "80'ler" diye bir başlık yahu?

Babam emekli memurdu ve cep harçlığım 50 liraydı.Ya bir simit yada ayran alabilirdim.Blue jean dergisinin ilk sayısını alabilmek için babamın cüzdanından para çalmıştım :oops: Tesadüf o ya, babamda 1 gün evel 3 aylığını çekmiş bir tomar 5000 likler vardı.Bende mecbur 5000 aldım.Aslında ihtiyaç blue jean dergi parası idi ama bozuk yoktu babamın cüzdanında. :mrgreen: Epey bi dayak yemiştim babamdan sonrasında ama dergiyi de almıştım heheheeee.Abicim hemde nasıl keser biçerdik posterleri odaya offf... Duran duran, wham acayipti.Life is life günleriydi. :D

Geri