[Eski] Analog Synthesizer Yapıyorum.. Gözlerim Kapalı :)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Anladım :). O iş için de bir sampler değil de, belki ileride param ve zamanım olursa mellotron tadında birşeyler yapmayı planlıyorum. O projemi gerçekleştirebilirsem neden olmasın?

Benimkide şu an için düşüncem.Sadece öyle bir hayal kurmaktan alamadım kendimi. :) İllerde geliştirip öyle birşey neden yapamaysın..

Bizde gurur duyarız.

Saygılarımla...

Selamlar,

Tekirdağ Çorlu'da Topçu olarak vazife yapmaktayım. Askerlik zor işmiş :). 140 günüm var sonra Ankara'dayım. En çok müzik dinlemeyi ve yapmayı özledim arkadaşlar. Gerisi çekilir gibi. Şansıma merkez kantinde ufak bir internet kafe var. Arada girip azcık bakınabiliyorum.

Synfox aklına gelenleri yavaştan not almaya başla. Gelince hızlı bir şekilde bir prototip yaparız. Özellikle Midi/CV çeviricisi sorunu var. Öbür bileşenleri de görmüştün zaten. Elim kaşınıyor elektroniğe dalmak için :lol: ..

Görüşmek üzere (İçtima vakti ;))..

Onursal' Alıntı:
Hayırlı olsun.Türk yapımı bi sampler olsa iyi olur içerisinde türk samplingleri olan orjinal türk sampler. :)

Sampler ile analog synth arasında çok büyük farklar var ;

Evde yapacağınız bir analog synth ile profesyonel standartlarda sonuçlar alabilirsiniz ama iş sampler'a gelince durum farklı.

Evde , kısıtlı maddi imkanlarla yapılacak birşey değil sampler , profesyonel bir cihaz için en az birkaç milyon dolar para ayırmanız lazım geliştirme işleri için .

İşin en önemli aşamalarından bir tanesi de yazılım tabiki , bunun için ayrıca uzmanlaşmış olmak gerek.

Yamaha gibi güçlü bir firma bile uzun yıllar iyi bir sampler yapamadı mesela (80'lerin sonu 90'ların başını kastediyorum ) .

İnternette DIY project olarak yapılmış sampler'lar var , fakat onlar aslında eski hardware sampler'lar için modifikasyon projeleri .

Ayrıca son yıllarda , malum sampling işleri bilgisayar ortamına kaydı . Türk malı bir soft sampler olabilecek bir şey , ama özellikle onu Türk enstrumanları ile sınırlamak pazar şansını sıfıra indirir .

Bu arada özellike Türk enstrumanları için , Türk malı sampler bana biraz anlamsız geldi ,

Doğan'lara Şahin'lere nasıl BMW , Mustang amblemleri yapıştırıyorsa halkımız ; isteyenler de Akai bir sampler'a ceviz oymalı kasa yaptırıp , Akai logosu üzerine Türkçe başka bir şey yapıştırabilir . Hatta güzel el işi bir örtü de bu seti süper tamamlar değil mi? :lol:

Sağolun arkadaşlar. Şu askerlik bir bitsin.. Fırsatım olursa daha iyi projeleri koyarız matrixsynth'e. Şafak 122 bu arada :lol: .

Merhabalar,

Kısıtlı vaktimde gezinirken dikkatimi çekti:

melloopen.jpg

mellotapes.jpg

Şimdiden ellerim kaşınmaya başladı desem yalan olmaz :D..

http://mysterycircuits.com/melloman/melloman.html

Şafak 09 haftaya yokuzz :):):).. 28 Ocakta Ankaradayım! Bir ay kadar tatil yaptıktan sonra analog synth yapımı tam gaz devam edecek!! Herkese selamlar.

İşte elektronik sevgisi buna derim.

Millet "şu askerliğim bir bitsin, dağıtıcam, hatunları götürücem, zıbarana kadar içecem" filan der.

Müziktek müdavimi ise "analog synthimi bitiricem" der. :mrgreen:

Geçmiş olsun.

Eee.. Geocities anlayamadığım bir nedenden dolayı senelerden sonra dosyalarımı göstermemeyi seçmiş bulunmakta :). Yüklemiş olduğum resimlere ve örnek mp3 lere ulaşamamaktayım (ulaşamamaktayız hatta). Dosyaları yükleyip yayınlayabileceğim ücretsiz bir site önerebilir misiniz?

Merhaba

Cemal abi valla nazar deydirdin :lol: . 1 haftadır feci şekilde dağıtmış durumdayım. Deyiminle zıbarana kadar içtim. Toparlamak lazım gibi gibi :p ..

Önceki gönderilerimi nedense değiştiremedim. Gönderinin sağında solunda "değiştir" düğmesi yoktu (bu gönderi için var nedense..) :). Neyse fotoğraflarla örnek ses dosyasını yeni bir mesaj olarak yolluyorum.

Bu da örnek ses dosyası:
http://rapidshare.com/files/94108912/synth.mp3

Saygılar sevgiler..

Maliyetini pek hesaplamaya çalışmadım şu zamana kadar. Kalibrasyon araçlarıyla beraber aşşağı yukarı 750-1000 YTL'ye mal olmuştur. Gerçi bu projenin 5 - 6 ay gibi bir zamana yayıldığını düşünürseniz verilen para çok da fazla değil. Harcanan zaman daha önemli bence..

Geri