[Eski] Cubase

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SametA

Yeni üye
Arkadaşlar adobe'dan cubase geçmek istiyorum ve arayüzü vs. incelemek için cubase sx4 demo sürümünü indirdim fakat işlemciniz desteklemiyor diye bir uyarı aldım. :D
Sistemim biraz eski gerçekten ama bana yeterli oluyor hemen açıklayim özelliklerini
120GB HDD
1GB Ram
128MB Ati Radeon ekran kartı
Intel celeron CPU 2.40 GHZ işlemcim var.
Sistemim bana göre yeterli ama yazılım olarak kendimi geliştirmek istiyorum ne yapmam gerekir? Acaba cubase'in alt sürümlerini bilgisayarım desteklermi?

SX3'ü senin sisteminden daha kötü durumda olan bir arkadaşa yükledim,sorunsuz çalışıyor.
Sistemin yetersizliği ile alakası olmaması lazım.

sistemin yetersizliğinden öte sx3 ile başlaman en mantıklısı eğer konu cubase ise.

arayüz,eklenti ve genel kullanım olarak sx3'ten gelen bir aşinalığın olursa ilerde zorlanmazsın.

ne boyutta bir kayıt & prodüksiyon yaptığını bilmiyorum ama kaldı ki sx3 bu işte biraz yol alana kadar seni rahatlıkla idare eder.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Program Name: Cubase SX
Version: 4

Windows

-IBM compatible PC with Pentium III processor (500 MHz); Pentium III processor (1 GHz) recommended
-Windows 2000/XP Home/XP Professional
-256 MB RAM (512 MB recommended)
-CD-ROM drive
-Windows MME & DirectSound sound card (ASIO-compliant Audio Card recommended)
-USB Port required

Senin sistem yeterli gibi görünüyor, başka bir sorun olmasın ?

Bende yeterli diye düşünüyordum fakat ilginç geldi banada neyse SX3'ün demosunu indirip bir inceleyim eğer kullanabilecek gibi olursam lisanslı sürümünü satın alırım teşekkürler arkadaşlar.

Ekleme: Sadece vokal kaydı alıyorum.

Sadece vokal kaydı yapacaksan o kadar para vermene gerek yok.

Reaper kullanabilirsin. Cubase'den daha hafiftir, düşük konfigürasyonlarda daha rahat performans alabilirsin.

Pardon, burda neden bahsediliyor?

SX4, SX3 demo falan? Kafa mı bulunuyor, yoksa bizi hafiften geri falan mı sanıyorsunuz?

JFA' Alıntı:
...Sistemim bana göre yeterli ama yazılım olarak kendimi geliştirmek istiyorum ne yapmam gerekir?
Reaper'ı indir, öğrenmeye başla.

"cubase sx4 demo sürümü" diye bir şey yok. "SX4" diye bir şey de yok. Cubase'in demosu varsa, bir tek "Sequel" var. "SX3 Demo" da yok.
Forumun kurallarını hiçe sayıp, bizi de aptal yerine koyuyorsunuz.

Demoyla memoyla uğraşmaya gerek yok. Adam gibi çalışan ucuz (hatta ücretsiz) yazılım varken...
Reaper'ı indir, öğrenmeye başla. 2.baskı.
http://reaper.fm/
50 $
Üstünden para kazanmaya başlarsanız 225 $

Reaper kullanın, Cubase forumunda ezilip büzülmekten kurtulun.
"sx4 demo"ymuş... kendinize yakıştıramamanız gerek bu durumu.

Pardon, çıkışınızı anlamadım:S demodan kasıt trial versiyonundan bahsetmiştim sx4'de yanlış bir tabir cubase 4 olucaktı pardon..

JFA' Alıntı:
Pardon, çıkışınızı anlamadım:S demodan kasıt trial versiyonundan bahsetmiştim sx4'de yanlış bir tabir cubase 4 olucaktı pardon..
Trial mrial'ı da yok bunun kardeşim. Atıyorsun, kusura bakma.

Hatırlamıyorum bu konuyu açalı çok olmuş.
İndirmiştim 90 MB'lık 10günlük bir trial versiyondu.Nereden tam olarak indirdiğimi hatırlamıyorum ama..

JFA' Alıntı:
...Nereden tam olarak indirdiğimi hatırlamıyorum ama..
Belki ondandır?

Yeni Cubase'lerde dongle'sız çalışan tek bir sürüm var, o da kesinlikle Cubase 4.1 değil.

O dosyanın alındığı yer şurası bak:
ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase_4/4.1.0.726/PC/Setup_Cubase_4.1.0_64bit.exe

64 bit olan sürümü, dongle'ı olanlar için kullanıma açık hale getirdiler. 32 bit olan yazılımı, bir güncellemeyle 64 bit haline getirmek mümkün değil çünkü.
Dolayısıyla bu ftp alanından tam sürüm exe'yi indirip, dongle ile denemek mümkün. Dongle'da orijinal lisansın yoksa, onu da deneyemiyorsun.

Denemesi bedava. İndirin. Kaynak Steinberg. Kanuna aykırı hiçbir şey yapmış olmazsınız.
Tabii program çalışmayacak, o ayrı.
Programı çalıştırmak için gerekenler:
1- Geçerli lisans ve dongle
2- 64 bit bilgisayar

Bir de "ya"lı malı yazmazsanız iyi olur. Yanlış anlaşılabilir.

Bilmeden de, biliyormuş izlenimi verecek mesajlar yazmayın.

Cubase 2 ve 3'ün LE (Light Edition) sürümleri var. Çeşitli donanımlarla hediye ediliyorlar ki benim de elime öyle geçtiler. Bunlar da süre sınırlamalı deneme sürümü değil; özellikleri kırpılmış tam sürüm şeklindeler (hafif sürüm işte).

Bu cubase LE2 olsun LE3 olsun (SX değil "LE") bunlarda dongle gerekmiyor.

Belki bunların nette indirilebilir yasal sürümleri vardır.
Evde cubase öğrenmek için iyiler.

HTT baktım da Cubase LE4 bile var.

Evet, LE'ler dongle gerektirmiyor.
Ama onlar da demo değil zaten. Dediğin gibi, ses kartlarıyla beraber falan geliyor. Aslında mis gibi de çalışıyorlar. 48 ses kanalı sınırlaması mı ne vardı...

Bir de son zamanlarda Yamaha klavyelerle dağıtılan bir sürümü var, ama onun adını unuttum.

Bir dönem SE (Starder Edition) ları vardı hatta benim ilk cubaseimdir o. Eğer hala öyle bir ürün varsa tavsiye ederim. Yada bulabilirsen illa cubase diyorsan alım-satım forumuna bir göz at belki lisanslı satılık bir cubase bulabilrsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri