[Eski] KORG Kronos

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

cevit' Alıntı:
9'un ne anlama geldiği konusunda halen sabit bir fikir sahibi olamasam da ısrarla doğru-düzgün bir workstation beklentisindeyim.

Roland ise fuarla ilgili olarak facebook sayfasına şunu yazmış:

"One week till the NAMM Show! Hang on to your hats and glasses..."

3 boyutlu bir şeylerin hazırlığı içindeler sanki... Görsel ürünler de Roland'ın ürün yelpazesinde yer alıyor zaten yanılmıyorsam.

9 tane synth engine varmış içinde.

Resimlere göre padlerin yerinde yeller esiyor, kasa dizaynı da ilk bakışta çok hoş değil (tanka benzemesi fena olmasa da)... Tuşe pa2x'e benziyor en azından siyah tuşların şeklini hatırlıyorum, kısa bir süreliğine pa2x alıp beğenmeyip satmıştım ama tek beğendiğim yönü tuşlarıydı, o da canlı performans için biraz daha yumuşak olması gerektiğini düşünüyordum.

Oasys'in özelliklerini kırpıp yeni bir model piyasaya sürmekse amaç, alıcı hedef kitlesinde ben yokum demektir. Padleri kaldır, harddisk recorder koyma, kasayı wavestation+triton extreme+oasys karışımı yap ve al sana yeni ws şeklinde yapılmaz herhalde...

1GB Ram hoş. Ekran sanırım hareketsiz bu defa ve olması gereken bence bu; çok gerekiyorsa bir monitör çıkışı konabilir.

Yine de bana biraz "ara model" gibi göründü. Zamanında i3 ile x3'ün piyasaya sürülmesinde x3'ün durumuna benzettim. Bugün daha net videolar çıkar herhalde ortaya...

Ayrıca yeni ürünlerden bazıları; Nano Series 2, Micropiano, Kaoss Pad Quad, Oriental Wavedrum olacakmış.

pa3x tanıtılacak;

http://www.hispasonic.com/index.php?controller=forum&action=view_attachment&attachment_id=120434

Şu site pek yakından takip etmiş olayı;

http://www.hispasonic.com/

Korg i30'u triton serisinin siyahı olarak görürdüm ama düğün aleti olduğundan pek sevmezdim. Triton serisinin siyah olsa daha karizma olur düşüncesindeydim. Beni duydular galiba siyah bir kasa ile gelişmiş özelliklerde Kronos serisini çıkarttılar bence çok sağlam bir atak oldu. Yamaha XF6'ya hayran kaldım bu alete de hayran kaldım sıra Roland'da o da siyah modasına uyar Fantom serisinin kasasını alır siyah yapar bir iki özellik ekler sürer piyasaya :)

Renk olarak Virus TI WhiteOut'un rengine takıldım ben de bu ara...

Roland hala geriye sayıyor :roll:

Kronos'un da bir demosunu görmek ya da duymak şu ana kadar mümkün olmadı.

Edit: Roland'ın sitesindeki sayaçtan bahsetmiştim ama yazdığımı kendim okuduğumda, yeni çıkardığı ürünler hakkındaki fikrimi de anlatmışım farkında olmadan. Bakalım bu sayımın sonu da 3-5 oyuncaktan mı oluşacak...

Biraz zorlansam da bahsi geçen Roland geri sayımını buldum ben daha sayımın bitimine bikaç gün vardır diye sanıyordum ama An itibariyle Sadece 1 saat 5 dakika kalmış heyecan içindeyim. Umarım güzel bişeyler çıkar.

Synth sesleri için VST demoları nette mevcut, sonik olarak fark olacağını zannetmiyorum o kadar.

Stüdyo kullanımını bilemeyeceğim ama canlı kullanımda çok iş görecek bir alet yapmışlar. Rock / Metal klavyecilerine güzel seçenek. 8)

tipini sevmedim,
ışıklı trinity ; triton studio nun siyahı gibi... :?

ama epey bi lezzetli sesler sunacak gibi görünüyor,
özellikle analog(digitalden çakma analog) konusunda...
ah birde o ekranda yaptığı elektrik tesisatı gibi kablo bağlantısının sesle nasıl oynamalar yarattığı bi bilsem, bi duyup anlasam. :mrgreen:

Kronos çok acayipmiş, beklentilerimin çok çok üzerine çıktı. 2012 kalkınma planında kendisine haklı bir yer edindi diyebilirim :)

Sağolsun roland G serisini mezara gömdü :cry: . Forumlarda tartışıldığına göre 2012 de yeni seri workstation çalışmalarına başlamış bile. NAMM 2011 e göre akordion alıp sahneye öyle çıkmamızı istiyor roland mühendisleri :evil: .

Rolandtan tek pişmanlığım yeni güncellemeler için kıllarını bile kıpırdatmamaları. Hani elinde yatan minik eniğin esasında ejderha olduğunu bilmek... Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.

Günlerdir bekliyordum. Özellikle bu 9'un altından ne çıkacağı çok merak uyandırmıştı. Gerçekten etkileyici bir cihaza benziyor. Tabi geldiğinde canlı canlı görmek tam anlamıyla bir fikir verecektir. Ama şu an ki video bile heyecan veriyor:) 73 tuşluda hammer action bana göre iyi bir özellik olmuş. Tabi cihaz ne zaman buralara gelir, fiyatı ne olur? Bekleyip göreceğiz.

yalkie' Alıntı:
NAMM 2011 e göre akordion alıp sahneye öyle çıkmamızı istiyor roland mühendisleri

Abi forumlarda roland' la çok dalga geçiyolar ya o akordion yüzünden. :mrgreen:

Tabi cihaz ne zaman buralara gelir, fiyatı ne olur? Bekleyip göreceğiz.

Bende tedbirliyim açıkçası. Çünkü uçuk bi fiyatlandırma olursa hiç bi anlamı kalmaz, ama forumlarda da yazıldığı üzere uygun bi fiyat olursa M1 efsanesi gibi bi etki yapabilir. :mrgreen:

GearSlutz' da fiyatlar hakkında şu post var.

61 - $2,999 (M3 feel)
73 - $3,499 (hammer action)
88 - $3,799 (hammer action)

Türkiye fiyatı için Euro olarak bakmak gerekecek sanırım fiyatlara? :mrgreen:

Geri