[Eski] Mac beni üzer mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vedat Abi, 2. el fobim var, bir çok sorunla karşılaştım bundan önceki alışverişlerimde. O yüzden gidip dükkana girip almak istiyorum. Yani kısacası "sıfır" olmasını istiyorum.

Monitör konusunda. Biliyorum çok para ama neredeyse bir "fantazi diyebiliriz" o ekran benim için. Zaten taksit yaptıracağım ve 6.5 milyarın ne kadarını ödeyebiliyorsam kendim ödeyeceğim.

22" Haş-pe (hp) marka monitörü 500 küsür dolara aldık.Gayet de güzel.

İnternette bir arama yaparsan bu işten anlayan adamlar için, o apple monitörlerin hayalkırıklığı olduğuna dair yazılara rastlayabilirsin.

Bence bir daha düşün, Mac Pro'nu 3.00 GHz almak da var :twisted:

Hehü :lol: Ya o konu biraz aptallığım ne yalan söyliyeyim ama o ekranı almak istiyorum ben.

Çünkü biliyorum (HP değil samsung 22"ler var, onlarda 600 YTL civarı olması lazım) gelecekte o ekrandan almak isteyeceğim.

Herkese önerileri, içimi rahatlattıkları için teşekkür ederim.

Merhaba bende bahsettigin 23 luk apple display var ve cok memnunum, fiyati yuksektir ama verdigi keskin ve net goruntu ve renkler tartismasiz burada bahsi gecen monitorlerden ustundur. Ben grafik isi ilede ugrasmis biri olarak ve aslende bir ic mimar olarak bu gorsel kisma onem verdigim icin aldim ama sadece muzik yaparken kullanilacak bir bilgisayar olacak ise biraz luks bir secim.

Esas konu senin 2.66 secimin, bende quad 3 ghz var su anda ve 2.66 yi almama nedenim, g5 in en ust modeli ile bir performans farki olmamasi ve fiyatinin 2 misli olmasi idi. Simdi bu g5 ler halen yari fiyati, ama intel e gecisle programlarin cesitliliginin artisi ve genel olarak bu egilim insani g5 ten uzaklastiriyor. Bence sen monitorden kis ve quad 3ghz e gec, inan daha mantikli bir yatirim olur. Logic kullanmayi dusunuyorsan ki son fiyati ile tersi sacma bir dusunce artik, 2 tane 20 lik ekran ve 3ghz e gecis yapabilirisn sanirim kisma ile apple display den :)

Türkiye'ye yeni 8 çekirdeklerin gelmesi (Pennryn) 2008 baharını hatta yazını bulabilir.

Boot Camp kuracaksanız 32 bit işletim sistemlerinde 2 gb bellekle sınırlanacağınızı unutmayın. Bu sınırı aşmanız için 64 bit işletim sistemi kurmanız gerekiyor.

2 tane 20" monitör, bir 23" daha kullanışlı olabilir. (Eğer Full HD film izlemek de isterim demeyecekseniz)

İşlemci değişikliği yapacaksanız (garanti dışı) Xeon 53xx serisi işlemciler ve 1333 FSB li Xeon Pennryn işlemcileri kullanabileceksiniz, tabi güç tüketimlerine dikkat etmeniz gerekir.

Ben de 3.0 ghz quad + 23 apple monitör kullanıyorum, şu ana kadar bir sorun yaşamadım, os x in windows'a göre daha dertsiz olması da cabası.

Ek bir 4 gb (2x2 gb) bellekle güzel sonuçlar alırsınız diye düşünüyorum. Apple pahalı satıyor, o yüzden başka bir yerden sistem uyumlu getirmek daha mantıklı olacaktır.

Şimdiden güle güle kullanın.

Minocan, kodomo. Teşekkür ederim 2nizede.

Kodomo zaten sen hiç konuşmam sus abicim, senden görüp sulandım bu 23" illetine :evil: (yanlış hatırlıyor olabilirim foruma fotosunu asmıştın sanıyorum odanın)

Minocan bilgiler için sağol. Apple zaten kazığında kazığı, bu forumda biri link vermişti hatırlayamadım şimdi baya uygundu RAM fiyatları MAC için.

Tekrardan teşekkürler güzel dilekleriniz için.

Evet ben resim koymustum kusura bakma,
ama ben Amerikadan gelirken getirdim,
yani senin bahsettigin fiyatin cok, cok, cok altinda idi benim aldigim fiyat,
valla ne diyeyim kusuruma bakma :p

Bi' şey deme arkadaş gönder paraları :x

Banka hesap numaramı özelden atıyorum, ekran 1.900 tutuyor, işte 900 göndersen yeter :twisted:

:p :p :lol: :roll: (Her şakada bir gerçeklik payı var tabi :twisted: )

Sevgili Tunç,

Forum Kurallarını iyi bildiğini biliyorum, ama "2nizede" kullanımı hakkında uyarıda bulunmak zorundayım.

şu ana kadar üzülen çıkmadı valla..Gördüğüm o sende üzülmessin heralde....Madem öle logicle ilgili sorum vardı aşağılardaki topiclerde ona burdan selam çakabilirmiyim izninle..

O kadar mutluyum ki, tra la la

Hatta soyle diyim, Mac alirken Windows da kuracagim diye gerekli her turlu Boot Camp, Parallels vs arastirmasini yaptim, hatta Parallels'i satin bile aliyordum az kalsin, karar veremedigim icin almadim. 1 yil oluyor Mac alali, Windows kurmaya TESEBBUS bile etmedim. Windows desktopimi da sadece oyun oynamak icin kullaniyorum artik neredeyse.

Ben bi windows u kurayım dedim ve mac i çökerttim sanırım bu bana bi cezaydı apple tarafından gönderilen 1 hafta bilg. kullanamadım..Şimdi tekrar mac leyim..Ama şu windows denilen saçmalığının cd lerini bile bilg.a yaklaştırmıyorum.

Ama şu da var Tone firebird firmasının en yakın zamanda audio unit yazılımını piyasa sürmesi için dua ediyorum..bi ara mac imdeki herşeyi (olabilecek tüm applicationları) ve inanılmaz 50 sini birden kullanabiliyorsun...

şu da var bi de aşağıdaki soruma-logic hakkında- cevap alsam mac için hayat tam olurdu.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri