[Eski] Mac beni üzer mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben henüz kullanmadım ama görünüşe göre Leopard, Tiger'dan çok farklı bir sistem. Acaip yenilikler var.
Ayrıca Tiger daha stabil diye bir şey sadece 3ncu parti yazılımları kullanırken olabilir. Yani ProTools kullanacaksan Tiger.

Tunc_Akin' Alıntı:
Siteyi kim hazırladıysa o demiştir herhalde :lol:

İlk sayfadaki Apple forumu linkinin altında yazmaktadır 8)
Haha, haklısın vallahi, ben görmemişim o altyazıyı :)

Mahceemm?! :twisted:
Mahcem de Mac kullanmaya başlayınca o yazı değişir herhalde :)

Ehehehe, kaç senelik mevzu o 8)

Alındıysanız kaldıralım kardeşim :twisted:

Şaka bir yana, MacPro'larda gözüm yok değil uzun süredir, ha bire gidip gelip sulanıyorum.

M.

Mac alamayınca insan üzülür, dolayısı ile mac adamı üzer. Bakarsın böyle uzaktan. He 6000 lira verir de mac alırmıyım, almam muhtemelen illaki cayarım yani yarı fiyatına süper pc olur manyakmısın falan diye. İlterocktive yolundan aynen devam, üzer yani yoksa.

ilterocktive' Alıntı:
Tunç, üzdüysem özür dilerim. Ama üzmemişimdir seni herhalde.

Ana-baba parası da gökten inmiyor tabii. Bunun bilincinde olduğunu tahmin ediyordum zaten.
Eğer mesajım "parayı buldun, ne soruyorsun, götür", ya da "parayı sen kazanmıyorsun ki, neden dert ediyorsun" anlamına geldiyse de o benim hatamdır.

Aslında başından beri demek istediğim, "Mac almanın getirileri, fiyatıyla doğru orantılı" tarzı bir şey :)
Terslik her zaman olabilir tabii. Ama bunun garantisi var, bilmemnesi var.
Ben olsam, o para bir araya geldiyse ve müzik için kullanılacaksa, fazla düşünmem gerisini.

Bu gibi konuları düşünmeyeceksin Tunç. Ağabey tavsiyesi. :)
Hatta forumlara da sormayacaksın. Direkt gidip alacaksın. Bilgisayarlardan anlıyorsun çünkü. Onca kullanmışlığın ve okumuşluğun var.
Sorma bize bu konuyu :)
Şıklatmamla beraber, kendini çok iyi hissetmeye başlayacaksın, bedenin hafifleyecek... üstündeki ağırlıkların tümü kalkacak, ve kendini az önce en sevdiğin tatlıyı yemiş gibi hissedeceksin...

ilterocktive'in düşüncesidir sickman :wink:

Doğrudur.

Ama ben yine de markasız şeyleri tercih ediyorum.
Üstünde marka adı olan tişörtleri bile almam. Tarzım değil.
Mümkün olsa, aldığım hiçbir şeyin üstünde marka-sembol olmazdı.
Neden bilmiyorum.

Mac'lere de bir şekilde gıcığım. Ama neden sevildiklerini ve kullanıldıklarını da çok iyi anlıyorum. Hak da veriyorum.

Yani bilgisayarlardan herkes kadar anlıyorum ama sanki fiyatı biraz çokmuş gibi geliyor bana. Yanılıyorumdur belki ama ben öyle düşünüyorum işte.

İlter mac'e, ben komple Apple'a gıcığım, beyaz beyaz herşey beyaz böyle, bilmiyorum. :twisted:

Aslında aynen sickman... ben diyecektim, sen benden çok yaşayacaksın...

Geçenlerde portatif media player'lara bakıyorum ("mp3/mp4 oynatıcı" demek istemedim nedense), iPod öyle beyaz bir şekilde duruyor... plastik masa-sandalye takımıyla beraber gelmiş gibi. Melamin tabakların yanına koy, tarz-hava aynı. Fiyatına bak, dudağın uçuklasın; fonksiyonlarına bak, bir tarafınla gül.

Gittim Creative ZEN aldım. Mis gibi siyah. Özellik olarak iPod'u tepeler, fiyat olarak da 3'te 1'i. Ben neaabayım iPod'u bu durumda. Kulaklığı bile beyaz. :mrgreen: (Siyah olanı da vardır belki, ama fiyatı...)

Bir de işin ilginç tarafı, Apple paçayı bu fahiş oyuncak ile kurtardı.
"Neden?" diye sormadan edemiyor insan...

Zen'in tuğla gibi olması İpod'un ise şık ve zarif olması gerekçe olarak gösterilebilir :mrgreen:

Neyse bu başlık niye Apple niye değil başlığına dönmesinde :) Ben açıkçası tipi içinde Apple tercih edeceğim. Güzel aletler kim ne derse desin. :)

Tabi sitemeyende beğenmemekte özgürdür.

Haydi ben sıvıştım aradan :p

Tunc_Akin' Alıntı:
Zen'in tuğla gibi olması İpod'un ise şık ve zarif olması gerekçe olarak gösterilebilir :mrgreen:...
Yavrucum, sen neden bahsettiğini bilmiyorsun.
Araştırma yap sen bir bakiim. :twisted:

ZEN bu. ZEN V falan değil. Kredi kartından daha küçük, kredi kartından biraz kalın.

sickman' Alıntı:
Mac alamayınca insan üzülür, dolayısı ile mac adamı üzer. Bakarsın böyle uzaktan. He 6000 lira verir de mac alırmıyım, almam muhtemelen illaki cayarım yani yarı fiyatına süper pc olur manyakmısın falan diye. İlterocktive yolundan aynen devam, üzer yani yoksa.

Ben buna katılmıyorum.

Evet, Apple bir miktar daha pahalı ama, 6000 lira dediğin bilgisayarın aynısını PC olarak toplamaya kalksan, o da en az, 4500-5000 liraya çıkar diye tahmin ediyorum.

Mac Pro 2.0 Ghz, 4000 lira civarında, Xeon işlemci, falan filan. Çok pahalı değil bence.

Bugün bir arkadaşıma laptop almaya gittik, Dell falan baktık. Ayda, 50 lira fazla ödeyerek, MacBook aldık. Bence fark çok fazla değil.

Başlık döngüye girdi. Yakında girdap olup Tunç'u ham yapacak başlık :)

Tamam arkadaşlar.
Mac iyidir. Biraz pahalıdır, ama iyidir.
Şimdi dağılın! :)

Bir sonraki mesaj, Tunç'un "aldım, rahat edebilirsiniz, ha bunlar da fotoğraflarıdır" mesajı olsun lütfen :)

Ben de uzatmayacağım, sustum :)

Af buyrun baþlýða bodoslama giriyorum ama bu kadar fiyat tartýþmasýndan sonra merak ettiðim bir konu var.

Macleri hele ki laptoplarý Türkiyeden almak biraz "çýlgýnlýk" deðil mi?

Bir süredir PC de OSX kullanýyorum ve hakikaten memnunum, Daha önce uzun süre Linux kullandým ve Unix durumuna "geek" köklerim dolayýsýyla baya zamandan beri "hastayým". OSX yazýlým çeþitliliði ile Unix "tercihimi" beraber sunan kendi içinde güzel bir sistem. Ve ben de bir MacBook alma olayýný deðerlendirmeye baþladým. Aslýnda en büyük etken þu an üzerinde çalýþtýðým 2 önemli yazýlýmýn büyük ölçüde "Mac only" olmasý. (Supercollider[multiplatform ama guisi sadece macde var] ve numerology)

Fakat Türkiye fiyatlarýna bakyorum, aman tanrým... Þakaysa bile komik deðil yani... Ayný paraya ayný sistemin neredeyse 2 tanesi alýnabiliyor Amerikadan.
Mutlaka Amerikaya giden dönen birileri bulunuyordur diye düþünüyorum, insanlarý 2 katý para verip buradan almaya yönlendiren þey nedir merak ediyorum? Bir þey mi kaçýrýyorum?

Batuhan Abi, dediğin şey dizüstü için geçerli olabilir belki ama bu mac pro denilen aygıt sanıyorum 20 kilo sadece kasası.

Ekranı desek, (çok sallamıyorsam) 30 kiloyu bulacak. E şimdi giden eş dosta "Abi 30 kilo ya ne olacak al eline taşırsın" demek pek olmuyor bu bir.

2.si ise taksit olanağı. Höd diye kimse 6000 YTL veremiyor, (tahmin yürütüyorum en azından, verenler vardır, allah daha da arttırsın inşallah) e durum böyle olunca 6000(yuvarlak hesap)/12 = Ayda 500 YTL ödeme.

E bir şekilde bu 500 YTL ödenebilir bir miktar.

Türkiyeden alınmasının sebepleri bence bunlardır. İlter Abi ayrıca şaka yaptım isteyen istediğini desin başlık 1000lerce sayfa olsun ne olacak :)

Sen Zen kullanmışsın esas sıkıntı orda :lol:

NOT: Ayrıca Berkay'a katılmadan edemeyeceğim. Laptop fiyatlarına bakıyordum, Toshiba gibi beni intihara sürükleyen bir markanın şu andaki en yüksek modeli (ki macbook proları düşünürsek arada performans farkı var) yanlış hatırlamıyorsam 3500 dolar+KDV idi. E durum böyle olunca bir elma işareti görmek çokta mantıksız gelmiyor bana :)

Ben 1 yil once tam 5,500 ytl vererek 15 inc 2,33 macbookpro aldim, ayni tarihte yakin bir arkadasim amerikadan 2500 dolar civarinda bir paraya 17 inc macbookpro getirtti. Arkadasiminki bir sekilde bozuk cikti (tam olarak bilemiyorum ne oldugunu ekraninda ya da harddiskinde ciddi bir ariza vardi yanlis hatirlamiyorsam). Benim macbookpromun turkiyede 2 yil garantisi var ancak onunkinin amerikada 1 yil garantisi oldugu icin oraya gondermek zorunda kaldi, sonra ne oldu takip etmedim ama neticede benim verdigimden fazla para vermis, bilgisayari 3 ay kullanamamis vs olabilir. Ben ise taksitlerini yeni bitirdim, aldigimdan beri herhangi bir donanimsal ya da yazilimsal sorun yasamadim, cok mutluyum, iyi ki almisim, daha once de dedigim gibi PC'yi sadece oyun oynamak icin kullaniyorum artik, internete giremiyorum protools vs kurulu bilgisayara virus girer bilmemne olur diye, protoolsu da mac kadar guvenilir calistirmiyor (ornegin nedense Xpand bozuldu, kaldirdim kurdum olmadi vs), su anda yan pencerede (cift monitor kullaniyorum) protools acik, 3 dakika kadar once yaptigim kaydi dinleyip eq ayarlari yapiyorum, o sirada da bunu yaziyim dedim sigaramdan iki nefes cekerken bilmem anlatabildim mi.

Evet Mac Pro gibi bir dev anasý için problem olur muhtemelen ama laptop iþi öyle deðil. Taksit meselesi de doðru tabi fakat kredi çekip ona taksit ödemek falan daha karlý olabilir.

Laptop da þöyle yüzeysel bir fiyat araþtýrmasý yerine ciddi oalrak aranýrsa öyle 3500$ lar vermeye gerek kalmýyor. Ben þu an kullandýðým ASUS barebone laptopu aldýðýmda 10 ay önce, piyasadaki en yüksek macbooktan daha yüksek bir sistemdi, ancak 1200$+kdv civarý bri fiyata almýþtým. O ara macbook prolar 2000$ falandý amerikada, türkiyede ise iki katý. Millet toshibalarýný(tobishi diyesim geliyor toshibaya heheh) servise sürüklerken ben bilgisayarýmý peþimde sürüklyüyorum bana mýsýn demiyor(nazar deðmesin biraz da þans iþi arýza olayý). Ve þu an 10 ay eski olmasýna raðmen piyasadaki en yüksek macbooktan 0.2ghz iþlemci farký ve 1gb ram farký var. Ve macbook prolar yine 2000$ amerikada, burda yine iki katý. Bir macbook pronun türkiye satýþ fiyatýna hemen hemen ayný performanslý 3 tane saðlam PC laptop alabilirim(ve öyle bir alýrým ki çok güzel osx çalýþtýrýrlar heheh), yeterince araþtýrma-soruþturma yaparak. Bir tane de internete poka püsüre girecek dandik desktop parasý artar.

Her neyse, bir de þu apple garanti olayýna pek inanmýyorum ve aslýnda macbooklarýn hassas yapýsý beni biraz korkutuyor. Geçen gün arkadaþým gece bilgisayarýný kapattý, sabah kalkýp bilgisayarý açtýðýnda LCD nin çatlayýp yarýlmýþ olduðunu gördü... Garantiye falan dahil etmediler ve 800$ mý ne gitmiþ, iki tane yüksek performans desktop iskeleti parasý falan filan. Yani baþýna biþey gelse çöküyorsun.

Aman neyse, zaten bu iþlerin asla dengede olmayacaðýný anladým çoktan. Her þeyin en iyisini bir rada bulamýyorsun, mutlaka tercihler yapmak gerekiyor. :) Hiçbiri tek baþýna bütün ihtiyaçlarýmý istediðim þekilde karþýlayamýyor falan. Demek ki doðanýn kanunu böyle.

1 yıl garanti var ve uluslararası garanti yani burda Bilkom'a götürmesi lazım fakat Bilkom'un hizmetlerinden çok şikayetçi çoğu insan o durum ne olur Allah bilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri