murattunali' Alıntı:
...Finder'da aradıkları dosya ya da klasörü klavyeye ilk üç harfini yazarak bulup kullanıyorlar. Elma+o ve elma+w ile açıp kapıyorlar. Bu onları fellik fellik dosya aramaktan kurtarıyor.
Ben dosyanın beni
bulmasını istiyorum.
(Ciddiyim).
Dosyanın ismini bilsem, belki iş kolay olacak. Ararsın, bulunur.
Bilgisayarımda zaman zaman 100.000 taneden fazla dosya oluyor. Klasörler halinde bir düzen kurmazsam, çoğu şeyi bulmam mümkün değil.
Çoğu zaman dosyalara yeni ad ve tag verecek zamanım olmuyor. Bazen de dosyayı ben değil, yazılım oluşturuyor otomatik olarak.
Bilgisayarımın tam olarak ne yaptığını bilemem, ama klasörü açtığımda anlayabilirim.
Nuendo örneğin... klasörler oluşturur. O klasörlerin içine kategorize edilmiş şekilde dosyalar otomatikman yaratılır... bir proje klasörüne gittiğimde, klasörleri baba gibi en tepede, hangi dosyanın hangi tarihte yaratıldığını (created) ve hangi tarihte modifiye edildiğini (modified/last saved) görmemin benim akıl sağlığım açısından yararı var.
Yoksa "gitar" aratınca, hem spotlight hem de Windows search bana 435.975 sonuç veriyor.
- Teşekkür ederim, çok yardımcı oldun.
heheeh
murattunali' Alıntı:
..Çok amaçlı kullanıldığında iki el kullanmak zor oluyor tabii. Operatörler iki tane programın kısayollarını ezberlemiş, kaptırıyor.
Dediğin gibi.
Ama ben burada üç-dört yazılımı çok sık, dört-beş yazılımı da seyrek olarak kullanıyorum, hiçbirinin kısayolu birbirini tutmuyor neredeyse. Apple+S gibi şeyler hariç.
OS X'le çakışan kısayol tuşu olmayagörsün zaten. Programın içindeyken, OS X kendi üstüne alınıyor, pencereleri açıp kapatıyor falan.
Nuendo gibi klavye kısayolları tamamen değiştirilebilir bir yazılımı kullanmıyor olsam, cinnet geçirebilirdim herhalde.
murattunali' Alıntı:
..Müzik insanı hangi birini aklında tutsun? Ya da belki o anda ikinci elimizin işi vardır...
Ben Nuendo'da yıllardır kendi yarattığım şablonda yaklaşık olarak 40 klavye kısayolu kullanıyorum.
Dokunulamayacak tuşların haricindeki tüm tuşlarda ayrı bir işlev/kısayol var. On senedir aynı şeyi kullanınca hiç sorun olmuyor. Ezberlememek mümkün değil. Template'i de yanımda taşırım gittiğim her yere. Hatta şablon dosyası web'te durur, yanımda değilse oradan indirip kullanırım.
İşletim sistemi için ise 4-5 tane temel kısayol bana yetiyor açıkçası. Belli işte... Windows'da Ctrl+c, Ctrl+p, Ctrl+x, Ctrl+a, Ctrl+s, Ctrl+n, Ctrl+q, ... toplasan en fazla 10 tanesi gerekli bana. Bunları da hatırlamak hiç sorun değil.