[Eski] MacBook mu, MacBook Pro mu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tabii ki, (baska bir forumda ama problem olmaz herhalde?)

http://www.macdunyasi.com/forum/viewtopic.php?t=2003

Bu topicteki wiimac denilen eleman iddia etmis. Ayrica soyle bir screenshot almis eleman,

http://resimyukle.dinimislam.net/resiml ... ad9cef.jpg

Ne derece dogrududur bilemiyorum,

Ayrica konu disi,

http://www.macdunyasi.com/forum/viewtopic.php?t=2026

Bu basliktada eleman Mac Pro'yu overclock yaparak 2.66'yi stabil olarak 3.1'e getirmis.

Bunlar ne derece dogrudur bilmiyorum, gordum paylasayim dedim :) Overclock yapmak riskli ama hepsi stabil calistigini iddia etmis. Ayrica eleman 8 gb takincada stabil calistigini soyluyor..

Sorumluluk kabul etmem denemek serbest :p

32 Gb ram taktigini iddia etmis, ne bileyim bilemiyorum :roll:

(baska bir forumda ama problem olmaz herhalde?)
Başka forumlara bir alerjimiz yok, "aman trafik bizden başkasına kaçmasın" diye bir endişemiz de yok, o yüzden link verilmesinde sorun da yok.

Bana o arkadaş biraz sallıyor gibi geldi. Apple'ın yeni kullanmaya başladığı "Santa Rosa" 965 mobile chipset 8GB hafızaya kadar destekliyormuş Intel web sitesine göre, eğer o arkadaşın elindeki MBP'da ondan varsa bir ihtimal 8GB (2x4GB) takıp çalıştırmış ve sisteme tanıtmış olabilir. Daha önceleri Apple'ın duyurduğu hafıza limitlerinin ikiye katlanabildiğini okumuştum. Sanırım Apple o anda sattığı en yüksek hafıza miktarını limit diye duyuruyor, ama ürünlerin donanımı daha fazlaya çıkabiliyor.

Ama daha o çipler yeni çıktı ortalığa, ben henüz aşağıda 4GB üzeri hafızası olan laptop görmedim. Orada arkadaş 16GB 32Gb filan kuru sıkı bam güm atıyor sağa sola kurşunu :)

Zaten 4GB üzerini görebilmen için 64 bit sistem kullanıyor olman lazım, ki onlar da daha yeni. Vista 32'ler bile 4GB üzerini göremiyor. XP SP2'ler 3.2'de kalıyordu. Hadi diyelim Leopard tam 64bit, ona tanıtırsın, ama onda da anakart zaten 8GB üzerini kabul etmiyorsa nasıl göstereceksin 16GB hafızayı?

Yabancı forumlara da bir göz attım, herkes "yapan var mı?" diye soruyor ama "evet, bende çalışıyor" diyen yok.

"Çalışması lazım, bir denesene? Yok almiyim sen dene. Yok önce sen buyur. Rica ederim senden sonra. Aaa bak ölümü gör..." muhabbeti çok ama :twisted:

Biraz temkinle yaklaşmak lazım öyle şeylere şimdilik.

M.

Abi Mac ler Ram delisi olduğu için 4GB yapmakta fayda var, hic sorunsuz rahat rahat çalışabiliyorum. Hazır Ram ler bu kadar ucuzken doğrusu fantazi yaptım 8 GB bile takabilirdim :)))

Ekran kartı paylaşımlı 64 ama amatör Photoshop CS3 uygulamalarımı çok rahat yapabiliyorum.

Benim HD 5400 ama rahatım, bir sorun görmedim, logic ile yaptığım kayıtlar vs anında yazıyor.

Benim MB nin ekran yeni çıkan LED tiplerden değil, malum TRden aldığımız için yakalayamadık onu, aralık da aldım, gerçi bendeki makine de Core 2 Duo 2.16, artık yeni çıkan 4. nesil LED ekranlılar 2.16 üretmiyor, en yükseği 2.4 üretiliyor, o yüzden artık benimkisi kadar hızlısı yok diyebilirim :))))

Mahcem' Alıntı:
Yok abi aman, onu yanlışlıkla buruşturur çöpe atarım evi temizlerken, ne o öyle gazete kağıdı gibi :)

Benimkinin üstüne biri oturdu zaten (kim olduğu belli değil -faili meçhul cinayet!). Artık ben Macbook Air demiyorum, Macbook Eğil diyorum! Yamuldu alet :(

Kasasını değiştirticem...

BB

Garanti Flexi reklamlarındaki kadın neden makbuk eer gibi bir aksan kullanıyor anlamadım. :)

Air üstüne oturmuş ve bunu farkedip saklamış insanın psikolojisini de merak ediyorum.

:D

Berkay' Alıntı:
Garanti Flexi reklamlarındaki kadın neden makbuk eer gibi bir aksan kullanıyor anlamadım. :)

Air üstüne oturmuş ve bunu farkedip saklamış insanın psikolojisini de merak ediyorum.

:D

O psikolojideki insanı bulsam biliyorum ne yapacağımı daaa... bulamıyorum :D bina içinde kimler vardı o gün belli ama kimsenin haberi yok :D herkes "aaaa ne olmuş" diyor...

BB

Barış, kimin yaptığını bulmak kolay aslında. O gün binada olanların yanında onun üzerine oturana söv say, demediğini bırakma, o arada herkesin yüz ifadelerini takip et, illa ki bulursun 8)

Cemal'in taktiği o.

Bizim buraya park sınırlaması getirdiklerinde belediye ile adli olarak papaz olmuştuk "bizim sokağımız özel sokak, bizim mülkiyetimizde, buraya park yapma yasağı getiremezsiniz" diye. Ama belediye tınmıyor, sırf kendi alanımıza değil de dışarıda onların parkmetreli alanlarına park edip onlara park parası verelim diye ha bire gelip ceza bindiriyor, kanunen de ceza kesildiği anda ödemek zorundasın, sonra şikayet ediyorsun, doğal olarak yeni park politikaları doğrultusunda reddediyorlar, sen de mahkemeye gidiyorsun vesaire vesaire, öyle bir boşluk var kanunda.

İşin yok otur mahkemeye ver, onbinlerce sterlin avukat masrafına mal olacak, sonunda yerel hükümete karşı davayı kazanabileceğin de garanti değil. Senin parana karşı kamu parası, kimin nefesi daha uzunsa.

Bu arada ha bire trafik zabıtası geliyor bize ceza yazıyor. Üstelik bizim sokak da kuş uçmaz kervan geçmez bir yer. İhbar olmadığı sürece memurların uğraması haftada bir. Oysa bize her gün çatır çutur ceza yazıyorlar.

Bu arada tam karşımız da evlendirme dairesi. Belediye yâni. Bizim binanın önü de tam onların arka otoparkının kapısına denk geliyor, ama neticede bizim binanın önündeki yol bize ait.

Sonra bir uyandık ki, ne zaman biraz ileriye komşumuz Donald'ın binasının önüne park etsek arayan soran yok, ama ne zaman bizim binanın önüne park ediyoruz, çaaat bakıyoruz biz yukarıdayken cezayı çakmışlar.

Ulan?!?

Tabii erketeye yattık ve evlendirme dairesinden birilerinin camdan bakıp abim park eder etmez kaybolduğunu ve çok geçmeden zabıtanın bizim sokağa doğru yöneldiğini tespit ettik. Ama camdaki kim bilmiyoruz.

Abim çıktı, arka tarafı dolaştı, evlendirme dairesine girdi. Ondan sonra Resepsiyondaki görevli ile abim arasında geçen konuşma:

"- Buyrun?"
"- Ben arka sokaktaki komşunuzum"
"- Evet?"
"- Ne zaman arabamı kapımın önüne park etsem buradan birisi zabıtaya telefon edip ceza yazdırıyor, Belediye ile bu konuda ihtilafımız adli olarak sürmesine rağmen..."
"- Haberimiz yok beyefendi, burada öyle birisi yok..."
"- Biliyorum buradan birisi, takip ettim, onunla bir konuşmak istiyorum."
"- Öyle birisi burada yok, biz şikayet etmiyoruz..."
"- Yok yok, o o... çocuğunu bulup iki laf edeceğim onunla..."
"- Ben o.... çocuğu değilim!"

Hehehehe 8)

Telefonlar kesildi ardından tabii, ama bu arada bize de bayağı park cezası girmiş oldu.

M.

Elimde ilk jenerasyon Mac Book C2D 2Gh var uzerinde 2GB ram olan. Sanirim benimkinin ram'i daha fazla yukseltilemiyor.

Cogunlukla Live 7 ve Reason 4.0'i bir arada kullaniyorum. Yer yer 40 kusur kanala kadar ciktigim oluyor bir cok plug-in ile beraber sorunsuz olarak. Fakat aralara bir yerlere 2-3 tane "canavar" plug-in koydugum zaman (PSP'nin efektleri gibi) sikintilar bas gostermiyor degil. MacBook Pro'm olmus olsaydi dedigim zamanlar olmuyor degil yani. Bir de ekran boyutu durumu var. 15" gercekten 13"e kiyasla daha cok alan veriyor insana.

Estetik olarak tercihim kesinlikle MacBook'tan yana, gerci pasakli bir insan oldugum icin 'gri'den 'beyaz'a dondurmek icin oldukca vakit harciyorum aletin yuzeylerini. :)

Yahu Bilkom'un fiyatlarına baktım, uçmuş bunlar yav?!!!! :shock: :shock: :shock:

MacBook'un Türkiye fiyatına burada MacBook Pro alırsın neredeyse. Ki Britanya da öyle ucuz bir yer değil.

Ne yapmışlar bunlar?

Hem de modeli geçmiş ürünleri satıyorlar. Yeni modellerin hiç biri stoklarında yok. Eskilerini de nasıl fiyatlara çakıyorlar öyle?

Alın bir karşılaştırma:

2.1GHz Beyaz MacBook. HD, RAM vs vs diğer bütün özellikleri aynı.

Türkiye fiyatı: 2,153 TYL + KDV

Britanya fiyatı: 1,434 YTL + KDV (GBP 594 + VAT)

2.4GHz Beyaz MacBook.

Türkiye fiyatı: 2,793 YTL + KDV

Britanya fiyatı: 1,702 YTL + KDV (GBP 705 + VAT)

2.4GHz Siyah MacBook.

Türkiye fiyatı: 3,156 YTL + KDV

Britanya fiyatı: 1,950 YTL + KDV (GBP 705 + VAT)

Daha MacBook Pro'lara girmiyorum.

Yuh yani... Hadi Amerika fiyatlarını geçtik, orası her zaman daha ucuzdur normal olarak. Ama Britanya bile dünyanın en pahalı ülkelerinden biri, ona rağmen şu fiyat farklarına bak?!

Aradaki farka uçağa atlar gelir MacBook'u Londra'dan alır, bir de çıkışta KDV'sini geri alır dönersin yav. Istanbul'dan 100 sterline gider gelirsin Londra'ya Sabiha Gökçen'den.

Buradan getirip satacağım orada millete iyilik olsun diye :evil:

M.

Vallahi benimde ara sıra baktığım Turkmac diye bir macintosh sitesi var, orda insanlar yurtdışından getirip satıyorlar!

İnanılır gibi değil aradaki fark...

Aynen öyle, Pro parası verip MacBook, araba parası verip Pro alıyoruz burada.

Sonrasında da satış sonrası destek mükemmel. :!:

700 lira, 1000 lira, 1200 lira fark. Bu da MacBook'larda. Pro'lara geçince resmen 1500 liraya yakın farklar var.

Pro'yu Türkiye'den alacağına gel buradan al, aradaki farka bir tane de giriş seviyesi MacBook alırsın gelirsin yanında :shock:

Neden bu kadar fiyat farkı acaba... :roll:

M.

KDV burada da var, %17.5. O mazeret değil. Artık modern dünyada KDV ya da eşdeğeri tüketici vergisi uygulamayan ülke pek kalmadı. Karşılaştırdığım fiyatlar da KDV hariç fiyatlar zaten.

Ayrıca aradaki fark da %20 değil, çok daha fazla. O yüzden onu yememek lazım.

M.

Geri