[Eski] SynthMaster 2.5 Çıktı, artık global "tanıtım" zamanı!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.1.5.39 oldu, SFZ destegi geldi!

Ilter, Boran'in da belirttigi gibi satiliyor SynthMaster. Hala Beta olmasinin sebebi ise 2.5 presetlerimizin ve kullanim kilavuzunun henuz tamamlanmamis olmasi. Aralik ortasi hepsi bitmis olacak ve 2.5'u "resmi" olarak cikaracagiz. Aslinda ekimde betayi yayinlarken yeni ozellik eklemeyi durdurmustum ama ses tasarimcilarindan ozellikle SFZ istegi gelince onu eklemek zorunda kaldim, fena da olmadi :)

Rapidshare konusundaki imzama devam edecegim, zira 70 milyonluk ulkede sata sata 5 tane satabiliyorsam (cogu da 30 TL ogrenci fiyatiydi), her ay verdigim Sound dergisi reklamlari cope gidiyorsa ya ben vasat bir urun cikarmisim ya da millet rapidshare'den rakipleri indirmekten tenezzul etmiyor Synthmaster'i deneyip satin almaya :x

Anlaşılmıştır.

Benim hayatım da dağınık, dikkat etmeye çalışsam da bazen önemli noktaları kaçırıyorum.
"Beta" okuya okuya bir hal olmuş beynim, satışta olduğunu fena kaçırmışım :roll: :mrgreen:

Merhaba,
Siteden demoyu indirip kurdum, gerçekten detaylı güzel bir yazılım olmuş. Sanki Synthmaster dan başka bu tarz bir ürüne çok fazla ihtiyacım olmayacak gibi gözüküyor.
Bir kaç sorum olacak alımla ilgili. Öğrenci fiyatı 54 TL gayet cazip, sitenizden almak istediğimizde öğrenci yada standart alım arasında bir fark göremedim. Yani herhangi bir yere öğrenci bilgileri yazmak gerekmiyor sanırım doğru mudur? (yada ben yazacak yeri göremedim) Yazılımın içeriklerinde mi farklılıklar var? Bunun dışında kullnamın kılavuzunda Türkçe bölüm olacak mı?
Teşekkürler, iyi çalışmalar..

54 lira mi? Dolar kuruni ayarlamanin vakti geldi :lol:

Ogrenci/ogretmek/akademik iseniz kimliginizi scan edip [email protected] adresine gonderin yeterli.

Bu arada presetlerin bitmesi aralik sonunu bulabilir, ama calistigimiz tasarimcilar gercekten cok "pro"lar, SFZ destegi de gelince cok iyi presetler cikmasini umit ediyoruz 2011 basinda. 2011'de ise yeni "expansion pack"ler yayinlayacagiz, preset bankalari yani.

Vallahi 10 numara VST olmuş. Ancak keşke Türkçe birkaç kelime de olsaydı. Belki ükemizde satışlar yükselirdi. Geçen günlerde demosunu indirdim ama sample playback yüklü değil sanırım hala...(Ya da ben iyice bakmadım, çok fazla Preset yüklü çünkü) Arp ve Sqqencer sesler eksik kalmış. Ayrıca kendine has Delay ve Reverb etkilerini de gövdesine ekleyebilirseniz çok iyi olur bence...
Param olursa alırım, desteklerim...

hakkareally' Alıntı:
Vallahi 10 numara VST olmuş. Ancak keşke Türkçe birkaç kelime de olsaydı. Belki ükemizde satışlar yükselirdi. Geçen günlerde demosunu indirdim ama sample playback yüklü değil sanırım hala...(Ya da ben iyice bakmadım, çok fazla Preset yüklü çünkü) Arp ve Sqqencer sesler eksik kalmış. Ayrıca kendine has Delay ve Reverb etkilerini de gövdesine ekleyebilirseniz çok iyi olur bence...
Param olursa alırım, desteklerim...

Türkçe içerik olsun satın alırım diyen 10 kişi çıksın oturur çeviririz kullanım kılavuzunu Türkçeye. Ama şu anda Türkiye'deki toplam satışımız 10 tane bile olmadı. Koca 70 milyonluk ülkede...

Sample playback daha yeni eklendi SFZ ile ilgili bazı güncellemelerim olacak bu akşam ya da en geç yarın gece.

Arp presetleri eksik evet haklısın. Zaten yeni presetlerde ona ağırlık verin dedim tasarımcılara. Reverb de kapalı çoğu presette zira reverb biraz bozuktu 2.0'da. 2.5'da düzelttik o yüzden yeni presetlerde daha iyi reverb/delay göreceksiniz.

Arkadaşlar,

Bu haftasonu aylardan sonra ilk kez Türkiye'de bir satışımız oldu. Bugün merakımdan kimdir acaba satın alan diye bir google çekeyim dedim, bir de ne göreyim: Manga grubunun bateristi Özgür Can Öney satın almış :D

Çok mutlu oldum ve hemen kendisini aradım cepten, bizzat teşekkür ettim bizi destekledikleri için. Burdan bir kere daha teşekkür ediyorum kendisine. Umarım Manga şarkılarında duyarız SynthMaster'ı :)

Bülent Türkçe kullanma klavuzunu her halükarda yapmak lazım. Bence önemli bir fark yaratır. (Satışa yaratırmı bilmem ama ürüne artı değer katar, o açıdan fark yaratır) Ortalamaya bakarsak İngilizce bilenlerin oranı çok az. Bazen öğrencilere kullanma klavuzunda yazan şeyleri anlatmaktan göbeğim çatlıyor. Türkçesi olsa şu sayfayı oku orda yazıyor der geçerim ama adam bilmeyince olmuyor işte.

Bora yapacağız elbette, ben sadece biraz hayal kırıklığı yaşadığım için şu anda öncelik listesinde aşağılara attım bu konuyu. Hele bir 10 tane satış yapayım sene sonuna kadar Türkiye'de gene düşünürüz bu konuyu! Sonuçta 2-3 gün fulltime vakit ayırıp halledilebilecek bir konu.

Şimdi merak edip baktım aslında .pdf ağırlıklı resimden ibaret, Bülent bey bence en güzeli güncellemeler biraz oturduğunda burada bir başlık açın herkes 1 en fazla 2 sayfanın çevirisini yapsa (taş çatlasın 20 dakikasını alır birisinin) 1 günde hallederiz bu işi.

Elbette herkesin zamanı müsait olacak diye bir şey yok ama olurda böyle bir uygulama aklınıza yatarsa yardımcı olmak isterim (hiç değilse bu kadarcık bir destek vermiş olmak isterim).

not: Ö.M. attım.

Re: SynthMaster 2.5 Beta 2.1.5.41 oldu, 50 Yeni Preset Geldi!

Arkadaşlar yeni bir güncelleme yayınladık dün gece: 2.5.1.41

Bu güncelleme ile 2.5 sürümümüz için ilk parti presetler geldi. Brian "Xenos" Lee tarafından hazırlanan 50 preseti mutlaka dinleyin. Çok güzel sesler var içerisinde Bass, Lead ve Pad kategorilerinde.

Önümüzde daha en az 300 yeni ses var, sene sonuna kadar duyururuz buradan! Çok güçlü bir çıkış yapacağız inşallah!

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Tamam gençler çeviri işine dalıyoruz :D Ama önce kullanım kılavuzu iyice bir bitsin.
Şu servisi bookmark'la Bülent. Bu servisi kullanabilirsin/kullanabiliriz tercüme ederken.

Şu "Request Serial Number" olayı da çok şık olmuş, az önce işime yaradı :) .

Merhaba,

Programı satın alıp kullanmak istiyorum,ancak öğrenci değilim ve amatör olarak bu işle uğraşmaktayım.Bende akademik lisans indiriminden faydalanabilirmiyim?

codexplanet' Alıntı:
Merhaba,

Programı satın alıp kullanmak istiyorum,ancak öğrenci değilim ve amatör olarak bu işle uğraşmaktayım.Bende akademik lisans indiriminden faydalanabilirmiyim?

Evet faydalanabilirsiniz. Aslinda Reaper'in lisans tiplerini inceleyip Turkiye'ye has olmak uzere 2 cesit lisanslandirmaya gidecegiz:

1) Profesyonel Lisans (Sirketler ve Profesyoneller icin)
2) Ev Kullanicisi/Ogrenci Lisansi (Amatorler icin)

Bu konuyu gundeme getirdiginiz icin tesekkurler!

Bulent

Peki lisanslarin farki ne ise yariyor? ucuz olani aldigimizda ozelliklerini tam olarak kullanamiyormuyuz? Kisacasi farkli lisansin amaci nedir?

soundbanks' Alıntı:
Peki lisanslarin farki ne ise yariyor? ucuz olani aldigimizda ozelliklerini tam olarak kullanamiyormuyuz? Kisacasi farkli lisansin amaci nedir?

Farkli lisansin amaci hobi amacli muzik yapan kullanici ile profesyonel olarak muzik yapani ayirmak. Reaper'da da boyle bir ayirim var. 40 dolara da 150 dolara da ayni yazilimi kullaniyorsunuz:

Reaper modelini Turkiye'ye uyarlarsak, %50 indirimli fiyattan yararlanabilmenin sartlarini yaziyorum:

1. SynthMaster'i kendiniz hobi amaciyla kullaniyorsunuz, ticari amaclar icin kullanmadan.
2. SynthMaster'i ticari amaclar icin kullaniyorsunuz, ancak yillik cironuz 20.000 (Yirmibin) TL'yi asmiyor.
3. SynthMaster'i bir egitim kurumu/kar amaci gutmeyen kurum olarak satin aliyorsunuz.

Turkiye'de bu modeli bir deneyelim bakalim. Eger tutarsa global olarak da bu modele gecebiliriz.

Geri