[Eski] Tanışmak İçin-Kimiz Biz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adım Mustafa Bora Karayel ama Bora olarak çağırmazsanız dönüp bakmam o derece yabancıyım ilk adıma. Bilmem kaç tarihinde üye oldum buraya ama şimdi anlata yazıyorum kendimi; tek sebebi tembellik olsa gerek.

1988 İstanbul doğumluyum, Nisan’ın 1’inde üstelik. İlkokul, Ortaokul falan okudum ama Vefa Lisesi gibi bir okula gelene kadar kendimi okumuş saymıyorum. Vefa’yı bitirdiğim sene İ.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi’ne girdim, çok acelem vardı ki tüm bu anlattıklarım bittiğinde sene geçen seneydi (2010). Aynı sene yüksek lisansa başladım sanırım amacım yüksek lisanstan çok biraz kafa dinlemek, okul hayatı yorucu. Okulun son ayından itibaren Doğan TV Radyo şirketinde, Teknik/Arşiv ve Değer Yönetimi Bölümünde çalışıyorum, özetlemek gerekirse TV Arşivcisiyim.

Müziğe olan ilgim nerden geliyor ne zaman başladı hiçbir fikrim yok. Ne yazık ki 6 yaşında Metalica dinlemeye falan da başlamadım (sanırım 6 yaşında ne yaptığımı hatırlamıyorum üstelik hatırlayanları da anlamıyorum). Şuan hal-i hazırda kendi ev stüdyomu vücuda getirmeye çalışıyorum - hala-. Yıllar geçse de üstünden pek hızlı ilerlediğimi söyleyemeyiz.
Buralara yeni gelmiş sayılırım bir ara sıkı bir okuyucuydum, bir ara koptum şuan tekrar bağlantı kurmaya çalışıyorum.

Genellikle elektronik türleri dinliyorum, pek çok tür sayabilirim ama tam olarak bağlı hissettiğim bir tür yok içlerinde. Zaman zaman Jazz&Blues dinlerim(dinlemeyen varmıdır?) ancak bir jazz dinleyicisi değilim.

En sevdiğim içki White Russian, dergi Sound, kitap Dövüş Kulübü – Chuck Palahniuk, film Clerks I-II, productor Timbaland.

Genel olarak müzikle ilgili çabalarımı yazdığım bir blogum var, benimle ilgili en güncel olayları oradan takip edebilirisiniz hatta beni izlemeye alın ki ben de göreyim kim blog yazıyor.

Re:

srcn' Alıntı:
Arkadaşlar forumda böyle bir konun olması bence çok güzel.En kısa zamanda bende birşeyler yazacağım.

Kendi hayatım hakkına.

Ama şimdi fena halde alkollüyüm.

Yazamıyorum :)

Üşeniyorum, gözümde büyütüyorum...

8)

Bu kafayla biraz müzik yapmalıyım :) izninizle :)

Yuhh :)) . Ben bu başlığa bir şeyler yazdım mı diye (arama fonksiyonunu inatla kullanmayıp) her yazılanı heycanla okurken. Buna denk geldim. Gençlik işte kardeşim. Hoş görün. İlginçtir;. :))
Galiba bu başlık boş kafayla çekilmiyor. Eski performansım olmasada yine alkollüyüm.
Off :)) çok şey değişti galiba.
En azından artık Nevizade buluşmalarına katılıp, cebimdeki bütün parayı çalgıcı abilere bastırıp, sonra cep telefonunu hesaba verip, ertesi gün hatırlamamamak gibi .... özelliklerim yok. :))

Selam ben sisyphos

Bilmemne üniversitesinde gitar anasanatdalı 2. sınıftayım ama bana bilmemne üniversitesinde gitar anasanatdalı 2. sınıfta okuyan deseniz dönüp bakmam bile.

1985 yılında eylül ayında yere düşen yapraklarla beraber yeryüzüne inmişim. Gençlik işte hata etmişiz...

Müziğe ilgim 6 yaşımda trt deki metalcileri seyrederek başladı ama sonra bach diye bi amca vardı aplam yeni aldıydı albümünü biraz büyüyünce öğrendim meeersem bikaç yüz sene öncecik ölmüş. Ha bide Queen vardı ama oda ölmüş. Biraz büyüyünce hepsinin ölmediklerini öğrendim. Biraz daha büyüyünce şok oldum adam topmuş olm! :)

Düz lise bitirdikten sonra konservatuvara girmek çok zordu bi hayli geç başladım bu yüzden. Aynı zamanda besteciyim. Elektronik, elektroakustik yada şerit müziği nasıl isimlendirirseniz çok sevdiğim ilgi duyduğum bir alan(inanmıyosan avatar a bak). Bu alanda da eserler vermek istediğimden müzik teknolojilerini takip etmeye çalışıyorum.

Alkollü bilgisayar kullanmayı,gezip tozmayı, alet edevat bozmayı çok severim. Dandirik bilgisayarıma ara sıra üç beş bişiler almayı çok severim. 10 Yaşımdan beri kendi bilgisayarımı söküp takarım ama ekolayzır denen zımbırtıdan bişi anlamam. En soldakini ve en sağdakini kıs gerisi idare eder :) Öğrenicez inşalla

Kendi odama bir stüdyo kurmayı planlıyorum. Alkolden biraz kısmaya başladım bu yüzden... Dandik bi dijital piyanom var Casio ap-33. Jackları ses kartıma sokup vst niyetine kullanmaya başladım bu aralar :)
Midi klavye olarak ta iş görüyor.

Film müziği için bir arkadaşım filmini verdi. Müzikleri yaptım çok beğenildi... Ancak miksaj konusu tam bi facia ile sonuçlanınca nasıl öğrenebilirim ben bu işi diyip bu foruma üye oldum. 1-2 haftadır okuyorum oku oku bitmiyor. Bu işe para da harca harca bitmicek gibi.

Çok sıkıldım be forum. Cumartesi evde oturuyorum. Çalışasım da yok...

Merhabalar
Adim Fatih Olòrin (uzerime yapisan nicknamemimdir :) . '84 dogumluyum...10 yildir yari profesyonel olarak cesitli bar programlari ve konserlerde ve studyoda kayitlarinda gitar caldim.Muzige olan ilgim eskiden beri var olsa da lise sonda ayyuka cikti ve gitara basladim, bu gune kadar hic ders gitar\armoni\solfej dersi almadim,kendi cabalarimla elimden geldigi kadar ogrendim.Muzik kayit tekniklerine olan ilgim ise grup arkadaslarimla kurdugumuz ve yumurta kolisi ile adam edilebilecegini sandigimiz kendi stuyomuzu 2004 yilinda insa ederken basladi, bu ufak yerde creative ses kartiyla elimizden geldigi kadar mikrofonla kayit yapmaya calistik...2010 yilinda Pamukkale Universitesi isletme bolumunden 2 yil uzatmali olarak mezun oldum.Su an Istanbul'da SAE enstitu'de ses muhendisligi egitimi aliyorum...
Bu foruma da aslinda yanilmiyorsam 2005 yilinda uye olmustum,yazimda olan basti bir imla hatasinin adminler tarafindan yanlis anlasilmasi ve tartismanin uzamasi uzerine uzun bir sure bu foruma yeniden ugramamistim.Donus icin kismet bu guneymis :)

Sifresini girmeme ragmen bir turlu erisemedigim bu sebepten dolayi da uzun suredir guncelleyemedigim bir myspace sayfam var.Kayit ve mix icin degil ama sadece caldigim gitarlar icin bir referans gostermesi acisindan bu aktif olmayan sayfayi paylasabilirim sanirim :) http://www.myspace.com/mfatihercan
Herkese bol muzikli gunler

procell,

Kafa kağıdında procell mi yazıyor moruk? Tanışırken ilk yapacağım şey adımı zikretmek olur. Sonra gelir gerisi. Henüz öğrenemedik ismini.

Ve,

Hangi programı ne şekilde kullandığın hiç ama hiç umurumuzda değil. Sen ne koşulda yaşarsın, ne içersin, garibansın, zenginsin vs. bizi bağlamaz. Korsan muhabbeti bu mekanda yasak arkadaş. Bizim kurallarımız var. Kimisi sevimli görür seni belki ama ben o kafada değilim şu an.

Yeni geldin, hoş geldin ama uyacağın bir düstur var paşam. Forum kurallarını oku.

Şu imzanı da değiştir. Öyle cinsel organ edebiyatına gerek yok. Yazıver daha akıllı bir şeyler çok mecbursan.

Merhabalar.

Ben Hamdi. Yaklaşık 5 senedir senaryo yazarlığı konusunda ve film yapımıyla ilgili diğer dallarda kendimi geliştirmeye çalıştım. Kısa filmle, sinemayla ilgileniyorum. Kendi yazdığım senaryoları hayata geçirmek istiyorum. Ses konusunda teknik araştırmalar yaparken müziktek'i keşfettim. İyiki de keşfetmişim.

Selamlar ustalar, abiler. Adım Batuhan, 1-2 yıldır üye olmadan ( :twisted: ) her konuda yardım aldığım siteye sonunda üye oldum. (Askerliğini yapmış adminlerden çekiniyordum da :shock: ) Herhangi çözülemeyen bir sorunum olduğu için üye olmadım, zaten faydalanıyordum forumdan, sadece artık içeri gireyim dedim :)

Kısaca kendimi tanıtayım. 21 yaşındayım, 14 yaşından beri müzik üretmeye çalışıyorum klavye, bağlama, gitar, flüt, mızıka vs. ne bulursam kurcaladım. Herhangi bir eğitimim yok, alaylı müzisyen-prodüktör sayılırım. :)

Şimdi ki zamana gelirsek, forumda yazılı olan "30 yaşındayım müziği hobi olarak yaparım" diyip "işten vakit bulamıyorum" durumuna gelmiş insanlar görünce korkup Müzik Teknolojileri Bölümü için 3. sınıfta olduğum mühendislik bölümünü bırakıp özel yetenek sınavlarına hazırlanmak için ikametgahım olan Balıkesir'e geri döndüm(oh.). Yani hazırlanıyorum :)

Janr olarak hiphop, rnb, funk, jazz, blues ve reggae gibi türleri kendime yakın buluyorum. Amatör çalışmalarım linkteki profilimde :)

http://soundcloud.com/batubeatz
Bir de yazın çıkan börtü böceklerden nefret ediyorum. :evil:

Saygılar, sevgiler...

Ben burayı neden görmemişim yaa:) bu forumdan çook uzun zamandır yararlanıyorum,ve bilgilerimi bildiğim kadarıyla burada paylaşıyorum,
Gelelim bana Ben Ömer Kadaifçioğlu,28.02.1984 İzmir doğumluyum,1993ten beri müzik kanımda var,başlangıçta bu bir yetenekti aslında benim için ancak hazırlık okurken izmir çakabey kollejinde yıl 94 müzik hocamız orhan hoca ile alevlendi bu ateş,ilk sahne deneyimlerimi o yıllarda yaşamıştım,ilk kez nota eğitimimi,orada almış,okulun orkestrasında 1 yıl klavyeci olarak görev almıştım,özel günlerde okul orkestrası olarak o zamanın çeşitli güncel populer müziklerini icra ediyorduk,daha sonra orta ve lise dönemim boyunca yine çeşitli okul orkestralarında hep seçilirdim ve yine klavyeci olarak her özel günlerde sahnede yer alırdım,lise ortalarında bir arkadaşımın kendi eserlerini kayda almak üzere ilk kez stüdyo ortamını yaşadım,izmirde stüdyo reflekste ilk demo albüm kayıtlarımızı almıştık,o içindeki havası vakumla çekilmiş ses geçirmez cam odanın arkasında heyecanla çift klavye kayıtlar alıyorduk,arkadaşımda bağlama çalıyordu,kondenser mikrofon nedir, kayıt nedir, stüdyo nedir heyecanla izliyor öğreniyorduk,İlk kez akai samplerı,alesis kaset recorder ve technics band recorderi orada görmüştüm zevkten geberiyorduk :mrgreen: heyecanla prestij müziğe göndermiştik bu albümü ne yazıkki o zamanın güncel populeritesine uymayan bir tarzı vardı ve arkadaşımın ve benim beklediğimiz ilgiyi görmedi albüm genel olarak türk halk müziği ve batı konseptinde türk populer müziği içerikliydi,herneyse ve o gündür klavyecilikten çok daha fazlasını istemeye başladım ve lise sonlarına doğru konservatuar okuma hayallerine girip solfej,ve ön hazırlık eğitimleri almaya başladım,yine sağolsun lale hocamız vardı bi tane bizimle çok ilgilenirdi,
Talihsizlik oldu ve babam felç geçirdi ben lise son sınıftayken ve müzik hayatımın akademik kısmına daha giremeden kendimi bir anda babasına bakan genç bir adam olarak buldum,
Çok uzun yıllar ticaret hayatıylada uğraştım bir dönem rent a carcılık,emlakçılık gibi sonra oksijen kaynağım olan müziğe döndüm yine.
Müzik elbette bitmedi hayatımda o günlerden beri hala klavye,bass gitar,elektro gitar,akustik gitar,bağlama,ud çalıyorum çeşitli isteklere göre yakın çevremdeki müzisyen arkadaşlarımla birlikte çalıyorum evde kendi çapımda söz ve besteler üretmeyede giriştim,istekler olduğunda bazı arkadaşlarımın albüm ve demo kayıtlarındada stüdyolarda,çoğunlukla bass gitar,klavye bağlama ve udcu olarak stüdyo müzisyenliği yapıyorum.

Merhabalar,

Ben de yeni farkettim bu bölümü.Zaten geçmişe dönük olarak o kadar çok faydalanmam gereken bilgi dolu konu başlıkları varki; ancak farkına varabildim bu bölümün :)

Bendeniz; 1969 Edremit doğumluyum.Yüksek öğrenimimi İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakultesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladıktan sonra, ihtisas eğitimimi yine aynı fakultenin işletme bölümünde mastear derecesi ile bitirdim.

Bir süre bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra 2001 ekonomik krizinde; 11 yıl ikamet ettiğim İstanbul'dan memleketim olan Edremit'e dönüş yaparak ticarete atıldım.

Kendimi bildim bileli tüm eğitim hayatım ve özel hayatım boyunca müzik uğraşıları içerisinde bulundum.Özellikle beste çalışmaları konusunda yaptığım çalışmalar için geçirdiğim zamanlarda müthiş bir keyif alıyorum.Müzik enstrümanı olarak elektronik klavye kullanıyorum.

En büyük hedefim ve idealim ise; müzik dünyasında beste çalışmalarımla profesyonel anlamda yer alabilmektir.Her şeyde olduğu gibi bu konuda da zaman ve sarfettiğim çabalar neticeyi gösterecektir.

Sağlık ve sevgiyle kalın her daim.

Merhabalar,
Siteye yeni üye oldum ama yaklaşık 2.5-3 yıldan beri ara ara takip ediyorum. 1990 Doğumluyum,Rap müzikle ilgileniyorum. Müzikle 8 yaşında haşır neşir olmaya başladım, ilk enstrümanım amatör bir org'tu. Onda dahi kendimce melodiler çıkarmaya başladım. 16 yaşında kendime bir mıdı klavye aldım ve sanal enstrümanlarla altyapılar hazırladım. Bütün hoppa rapçilerden uzak durdum. :D Sürekli vokal kaydettim,10 kadar Underground rapçiye hiçbir karşılık beklemeden Long Play albümleri için Beat hediye ettim. Şimdide piyano ve ud'a merak sardım bunların hakkında gelirsemde en büyük hedefim iyi bir neyzen olabilmek. Müziğe tam anlamıyla aşığım :roll: İnşAllah ömrümün sonuna kadar müzikle olurum. 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri