Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
ilterocktive' Alıntı:Erhan, meraktan soruyorum, Kocaeli'de kimse "Kocaeli'nde" demiyor değil mi?
Şehrin ahalisi ne der bu işe?
Ben de "Beyoğlu'nda" denildiği zaman biraz irkiliyorum.
Dilbilgisi, yazım kurallarına bakmam gerek yine bir ara![]()
ilterocktive' Alıntı:Anlaşılmıştır. "İzmit" daha yaygın kullanılıyor diyorsun.
Erdoğan, sen benim yazımı tekrar bir oku istersen.
Ben "başka bir şey yazmış" mı demişim?
Her yazılan şey de eleştiriymiş gibi algılanmasın yahu. Bu ne mekanizmadır...
Alparslan' Alıntı:Merhaba hocam. Yine aklıma takılan bir soru ile karşınızdayım. Umarım yanıtlayabilirsiniz.
Şimdi özellikle Kocaeli ve Beyoğlu için soruyorum, acaba hangi kullanım doğru?
Beyoğlu'na gidiyorum. / Beyoğlu'ya gidiyorum.
Kocaeli'ne gidiyorum. / Kocaeli'ye gidiyorum.
Kocaeli'deyim. / Kocaeli'ndeyim.
Beyoğlu'dayım. / Beyoğlu'ndayım
Sevgili Mürsel Hocam' Alıntı:Aslında ikisi de doğru. Çünkü "Beyoğlu" sözcüğünden sonra getireceğin çekim eklerini ayırmada kullanacağın iki ünsüz de kaynştırma harfi olabiliyor. Genellikle alışılmış durum "Beyoğlu'na" şeklinde olandır. Öteki farklı bir durum. Şöyle ki: Kocaeli sözcüğünden sonra getirdiğin isim çekim eki "-de", sözcüğün sonuna kaynaştırma ünsüzü gerekmeden eklenebilir. O yüzden "n" sesine gerek yoktur. "Kocaeli'deyim" şeklinde yazılmalıdır. Aynı gerekçeyle "Beyoğlu'dayım" şeklindeki yazım doğrudur.
ilterocktive' Alıntı:Anlaşılmıştır. "İzmit" daha yaygın kullanılıyor diyorsun....
Süleyman Demirel'in ya da vesaire acayip politakacının adının bir üniversitede var olması beni çok bunaltan bir durum.
Alparslan' Alıntı:En sevdiği şey olan üniformasını şerefiyle bırakmak için, yarbay rütbesinden eşinin örtüsü yüzünden emekli olmak zorunda kalan bir babanın, başörtülü olduğu için istifa ettirilen, derslerinde Mehmet Âkif'i anlattığı için soruşturmalar geçiren bir edebiyat öğretmeni ve Türkolog annenin oğluyum.
Burak' Alıntı:Bunlari bizlerle paylastigin icin tesekkurler, kimi zaman birbirimizi kirsak da, bu sekilde birbirimizi daha iyi anlayacagimizi saniyorum.
Ailene yapilan haksizliklari kiniyorum.