[Eski] Tanışmak İçin-Kimiz Biz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Batuhan_Bozkurt demiş ki:
Onur'un izinden gidelim kendimizden 3. tekil olarak bahsedelim, gözlemledim daha havalı duruyor. :lol:

Valla Batuhan*, buraya yazılan birçok özgeçmişi okudum. Kiminiz 1. tekil, kiminiz 3. tekil yazmışsınız. Ben de 2. tekil olarak yazmaya karar verdim..

Sen 1984'te İstanbul'da doğdun. Küçük yaşta... :p şaka şaka 1. tekil yazacağım :D

(*Bunca yıldır sana Batuhan abi dedim. Meğerse yaşıt gibi birşeymişiz :) Ben 84'lüyüm sense 83.. Özgeçmişini daha yeni okudum kusura bakma. Ne yalan söyleyeyim fotoğrafındaki adamı sen sanıyodum (belki de öyle, öyleyse büyük gösteriyor) ve bana abi izlenimini verdiği için sana hep Batuhan abi dedim. Bundan sonra Batuhan diye devam etmemde bir sakınca yoktur umarım :))

Hiç beceremem bu işi bir deneyelim bakalım. :lol:

Adım Can Teker. 29 Kasım 1982 tarihinde İstanbul'da doğdum. Müzik ile tanışmam küçük yaşlarda babamın akordeonu ile oldu. Tabii o yıllarda boyut olarak o enstruman için pek uygun olmadığımdan sadece bir eğlence aracı olarak kaldı.

Daha sonra lise yıllarımda gitar ile tanıştım ve dinlemekten hoşlandığım müzikleri çalmayı deneyerek kendimi geliştirdim. 2003 yılından beri devam ettirdiğimiz bir doom metal grubumuz var. Bunun haricinde evde kendi halimde hemen her tür müzik yapıyorum diyebilirim. Sürekli kayıt halinde doğaçlama çalışarak, hoşuma giden kısımlar üzerine küçük parçalar yapıyorum.

Yaklaşık 1 yıl önce yakalandığım karpal tünel sendromu yüzünden gitara büyük ölçüde ara verdim diyebilirim. O zamandan beri beni fiziksel olarak daha az zorlayan klavye üzerinde çalışıyorum. Bir bakıma iyi de oldu aslında, gitara göre kıyasla çok daha fazla zevk aldığımı söyleyebilirim. (Her son bir başlangıçtır misali :lol: ) Ayrıca grup için de iyi oldu, bir türlü bulamadığımız klavyeci artık ben oldum. Umarım kısa zaman içerisinde yerime bir gitarist bulabiliriz. :p

Asıl mesleğim bilgisayar programcılığı fakat programcılık kısmına bir türlü ısınamadım. :D Bu yüzden daha çok ilgimi çeken sistem kısmına yöneldim ve 9 yıldır kurumsal sistem kurulum ve yönetimiyle uğraşıyorum. Müziğin hayatımdaki yerinin bir hobiden çok daha fazlası olmasını isterdim lakin bu şu anda benim için büyük bir risk almak olacak. Yine de ilerleyen zamanlarda ne olacağı belli olmaz, bakalım. :D

Ben EMK
Başta "elektromotor kuvveti"ni andıran bu kısaltma, Emin Murat Kılıç'ın baş harfleridir:)

Çok küçük yaşta tiyatroya aşık oldum ve oyuncu olma hayaliyle yıllar geçti aslında... Her yıl amatör tiyatrolarda başrollerde oynadım. Bu 12. yılım. 1 Yıl İstanbul Üniversitesi AKTK tiyatro kulübü Genel Sanat yönetmenliği yaptım. Şimdi ise Avcılar ve Taksim'de bazı tiyatro kulüplerine arada doğaçlama - sahneye alışma dersleri veriyorum...
Müzik ve şiir ise çocukluğumdan beri sevdiğim şeyler ama hep oyunculuğun yanında 2. planda kaldı.
İnsanlara muhtaç olmaktan, müzikte prodüktörlere, oyunculukta yönetmenlere muhtaç olma düşüncesi beni hep korkuttu. Ben de evime stüdyomu kurdum, özellikle sözlere odaklandığım, iğneli ve eleştirel albümümü kendim yaptım. Ama tam yarıya gelmiştim ki birşey farkettim. Sadece ortalamanın azcık üstünde şarkı yapıyorum diye niye albüm yapıyordum? Niye kendimi müzisyen ilan etmiştim ki 3 kişi şarkılarımı beğendi diye? 1 yıl emek verdiğim projemi yarıda kesip, tüm kayıt ekipmanlarımı, hatta gitarımı sattım ve kamera aldım. Çünkü asıl mutlu olduğum şey oyunculuktu...
Ama yönetmenlerin o kadar burnu havadaydı ki... Oyuncu değil, sadece muhteşem fiziği olan adam arayışındaydılar. Yada torpilin olacaktı.... Benimse torpilim yoktu... Tırnaklarımla kazıya kazıya, en yukarıyı hedefledim ve yönetmen olmaya karar verdim...
Müziği hala çok sevdiğimden kopamadım ve şimdilik müzik-videolarına yoğunlaştım...
Amacım, iyi bir yönetmen olup, o kaprisli cast direktörlerini ve yönetmenleri muhatap almaksızın kendi filmimde özgürce, istediğim gibi oynamak... Gerekirse kazandığım her kuruşu bu uğurda harcarım. Çünkü en büyük mutluluğum, tutkum bu...

Buarada 1987 doğumlu bir veletim. Ve İstanbul Üni. Makine Mühendisliğinde okuyorum 4. yılım. Ne alaka dimi bunca sanat tutkusunun üzerine mühendislik okumak. Şöyle ki: Konservatuar okuduktan sonra, keşfedilene kadar aç kalacağıma, mühendis olur, kolay iş bulur, kazandığımı hayallerim uğruna harcarım diye düşündüm... Çocuk aklı işte. İyi mi yaptım bilmiyorum...

Ben de bahsedeyim biraz kendimden.1985 istanbul dogumluyum.5 yasimdayken ailem tekrar memleketleri izmir'e tasinmislar.Ben de izmir'de buyudum ve okudum.
Babam tunel'deki cumbus'un ortagiydi.Benim de muzige olan ilgimi babamin biriktirdigi plaklar artirmistir.deep purple,the doors,led zeppelin plaklarini az dinlemedim.Babam sonra izmir'de de gitar,piyano,klasik cdlerin satildigi bir dukkan acti ama basarili olamadi.Ordan bana bir gitar ayirdi.(yamaha cg130a)O gitari kendi kendime calisarak,kitaplari okuyarak ogrendim.lisede rock muzige olan ilgim yuzunden Gibson lespaul custom epiphone bir gitar aldim.Grubumla lise konserleri verdik lise hayati boyunca.korn,nirvana fln. caliyorduk.Ama ben izmir'in en yuksek puanli girilmesi hayli zor olan okullarindan birinde okurken aslinda okulla hic alakam olmadigi farkettim.Neyse girmistim bir kere artik bitirip universitede birseyler yapmak gerek dedim.Hatta ailem kizim sen muzikle ilgilen matematik fln. sana gore degil dedi:) Ben de arastirdim ve dokuz eylul guzel sanatlar muzik teknolojileri bolumune girdim.bu bolume istemeden giren bircok insan var ve hala dogruduzgun adam az cikar.Ben ortaokul ve lise yillarimda,evdeki bilumum aletleri birbirine baglamaktan acaip zevk alan her firsatta aileme arkadaslarima iki teyp'i birlestirip dj hesabi muzik dinleten biri olarak bu bolumu yurekten istedigime karar verdim.okul bize fazla birsey katmiyordu herkes kendi cabasiyla birseyler yapmaya calisiyordu.ben de okuldaki 4. seenemde yeter artik diyip istanbul'a yerlesmeye karar verdim.Serdar Agirli adli hala piyasada calismakta olan tonmaister abimizle tanistim ve o sagolsun bana el verdi hem ogretti hem is imkani sagladi.Ilk deneyimim rec by saatchi adli ercan saatcinin sirketinde calismam oldu.ama ercan saatci pek katlanilabilinecek bir adam degildir ve ben 8 ay dayanabildim en son kavga ettim ve ayrildim.o tarihten sonra freelance olarak suat aydogan,metin ozulku,mustafa ceceli gibi aranjorlerle ve kutsi,bengu,serdar ortac,gulsen,murat boz,nil karaibrahimgil gibi bir cok sanatciyla calisma imkani buldum.su an sari ev'deyim.2 senedir istanbul'da ikamet ediyorum.okulum hala bitmedi tabiki vs. vs. bakalim bundan sonra ne olacak ben de bilmiyorumm...sari ev'e geldikten sonra da muziktek'i kesfettigim de anlasiliyordur heralde:))

Çok güzel Seda, seçimin için tebriklerimi iletirim. Senin gibi bayan meslektaşlara çok ihtiyaç var piyasada, bayanların el attığı branşta erkekler mecburen kendilerine çeki düzen verir, iyi olur, standartlar yükselir biraz 8)

Başarılar diliyorum.

M.

siteyle tesaduf eseri tanıstım... cok basarılı ve cok anlamlı bir site emegi gecenlere tesekkurler.... kendimi tanıtmam gerekirse:) Radyo programcısı ve seslendirmeyle ugrasıyorum... hobi olması amaclı şarkı sözü yazıyorum, bugune kadar yazdıklarım konusunda bir atılımım olmadı bundan sonrası için olurmu bilmiyorum:) unutmadan herkese selam....

Merhaba,

Geçen yıl bu web alanına büyük bir keyif ile üye oldum ve bu keyfim halen devam etmekte. Son günlerde kafam rahatlayabildi ve bu müziktek.net'i sanki duvarına yazıp bakmama pek gerek kalmayacak vasıfsız bir alanmış gibi kullandığımı yeni farkettim, bu yüzden bütün alan emektarlarından özür diler ve nick'imin altındaki "alışır alışır" rumuzuna en sufi saygılarımı iletirim.

1977 yılının çoooooook sıcak 31 temmuzunda gece 23:30 da Şisli Etfal hastanesinde 4.500 gr olarak dünyaya gelmişim. Annem şarkıcı babam besteci. İkisinide tanırsınız(yeni nesil bilmeyebilir ki bu bir sorun teşkil etmez) Annem Nur Yoldaş bana kızdığı anlarda çok colorature bağırdığı için asla ses yeteneğim olmadı ya da ben kendimi böyle avutuyor ve annemi suçluyorum:) Bütün hayatım boyunca bestecilik ve bilim adamı vasıflarımı ise babam Ergüder Yoldaş'dan aldım.Bestecilik eğitimime ise sanırım geçen yaşamımda başladım çünkü bu yaşamımda iyi bir besteci olabilmek için geçen yaşamımdan avans almam gerekiyordu sanırım. Şaka bir yana kendimi bildim bileli ülkemiz tarihinde sözü geçmiş tiyatrocu, yazar ve müzisyenlerin dizinde büyüdüm.

14 yaşına kadar piyano, kompozisyon ve antropoloji ve loji ve loji ve loji çalıştım. 15 yaşımda bunlarla kız tavlayamıyacağımı farkedince gitar buldum biryerlerden. Salaklık bâkidir, kız tavlıycam diye bulduğuım gitarlada gittim Giuliani etüdleri çalıştım (bütün tecla edisyonundan bahsediyorum):). Yani 18 yaşına kadar kız tavlamak bayaa zordu benim için. 19 yaşındayken (o aralar çoooook kitap okurdum) cebimde 100 dolar ile hindistana gittim(cesaret mi idi ne idi bilmiyorum). Hindistanda tapınaklarda çaldım, dünyaca ünlü hintli müzisyenlerle çaldım(bu kadar hava atiyim artık). (FLASHBACK: ilkokul 1.2.3 istanbul göztepe cumhuriyet ilkokulu.4.5 izmir karşıyaka 50.yıl cumhuriyet ilkokulu, orta 1 İzmir Türk Koleji orta 2.3 alsancak orta okulu. lise 5 ayrı okulda geçmiş ve sonunda Heybeliada H.R.Gürpınarda noktalanmıştır.) Bu kadar okul değiştirmemin sebebi sanırım yazımdaki uslubdan kendini belli ediyordur:)

!3, 14 yaşlarındayken de arızaydım halen de arızayım çünkü hep farklı bir farklılığım oldu. Yedi sekiz yıl avrupada takıldım, İngiltere İspanya falan. Üniversiteyi "kompozisyon ve klasik gitar(BMus)" alanında tamamladım. Halen heykel yapmaktan yemek tarifi almaktan gitar çalmaktan ve ve sevgilimden hoşlanmaktayım, daha sonra tekrar yazacağım çünkü ben anlatılmaz yaşanır.

hepinize sevgiler

dyold' Alıntı:
Merhaba,

Geçen yıl bu web alanına büyük bir keyif ile üye oldum ve bu keyfim halen devam etmekte. Son günlerde kafam rahatlayabildi ve bu müziktek.net'i sanki duvarına yazıp bakmama pek gerek kalmayacak vasıfsız bir alanmış gibi kullandığımı yeni farkettim, bu yüzden bütün alan emektarlarından özür diler ve nick'imin altındaki "alışır alışır" rumuzuna en sufi saygılarımı iletirim.

1977 yılının çoooooook sıcak 31 temmuzunda gece 23:30 da Şisli Etfal hastanesinde 4.500 gr olarak dünyaya gelmişim. Annem şarkıcı babam besteci. İkisinide tanırsınız(yeni nesil bilmeyebilir ki bu bir sorun teşkil etmez) Annem Nur Yoldaş bana kızdığı anlarda çok colorature bağırdığı için asla ses yeteneğim olmadı ya da ben kendimi böyle avutuyor ve annemi suçluyorum:) Bütün hayatım boyunca bestecilik ve bilim adamı vasıflarımı ise babam Ergüder Yoldaş'dan aldım.Bestecilik eğitimime ise sanırım geçen yaşamımda başladım çünkü bu yaşamımda iyi bir besteci olabilmek için geçen yaşamımdan avans almam gerekiyordu sanırım. Şaka bir yana kendimi bildim bileli ülkemiz tarihinde sözü geçmiş tiyatrocu, yazar ve müzisyenlerin dizinde büyüdüm.

14 yaşına kadar piyano, kompozisyon ve antropoloji ve loji ve loji ve loji çalıştım. 15 yaşımda bunlarla kız tavlayamıyacağımı farkedince gitar buldum biryerlerden. Salaklık bakidir, kız tavlıycam diye bulduğuım gitarlada gittim Giuliani etüdleri çalıştım (bütün tecla edisyonundan bahsediyorum):). Yani 18 yaşına kadar kız tavlamak bayaa zordu benim için. 19 yaşındayken (o aralar çoooook kitap okurdum) cebimde 100 dolar ile hindistana gittim(cesaret mi idi ne idi bilmiyorum). Hindistanda tapınaklarda çaldım, dünyaca ünlü hintli müzisyenlerle çaldım(bu kadar hava atiyim artık). (FLASHBACK: ilkokul 1.2.3 istanbul göztepe cumhuriyet ilkokulu.4.5 izmir karşıyaka 50.yıl cumhuriyet ilkokulu, orta 1 İzmir Türk Koleji orta 2.3 alsancak orta okulu. lise 5 ayrı okulda geçmiş ve sonunda Heybeliada H.R.Gürpınarda noktalanmıştır.) Bu kadar okul değiştirmemin sebebi sanırım yazımdaki uslubdan kendini belli ediyordur:)

!3, 14 yaşlarındayken de arızaydım halen de arızayım çünkü hep farklı bir farklılığım oldu. Yedi sekiz yıl avrupada takıldım, İngiltere İspanya falan. Üniversiteyi "kompozisyon ve klasik gitar(BMus)" alanında tamamladım. Halen heykel yapmaktan yemek tarifi almaktan gitar çalmaktan ve ve sevgilimden hoşlanmaktayım, daha sonra tekrar yazacağım çünkü ben anlatılmaz yaşanır.

hepinize sevgiler

Annene, küçükken en sevdiğim şarkılardan birini söylediği ve hala dinlerken tüylerimi diken diken ettiği için çok çok teşekkür ettiğimi iletir misin?

Dyold,

Nur Yoldaş, Ergüder Yoldaş, Giuliani... mesajın ne kadar sevdiğim insan varsa isimlerinin geçidi gibi... Annene ve babana sevgilerimi ilet lütfen. (Bir müziktek buluşmasında görüşelim de bakalım Giuliani'nin hangi gitar konçertosunu ne kadar iyi çalabiliyorsun... :twisted: )

dyold' Alıntı:
Merhaba,

14 yaşına kadar piyano, kompozisyon ve antropoloji ve loji ve loji ve loji çalıştım. 15 yaşımda bunlarla kız tavlayamıyacağımı farkedince gitar buldum biryerlerden. Salaklık bâkidir, kız tavlıycam diye bulduğuım gitarlada gittim Giuliani etüdleri çalıştım (bütün tecla edisyonundan bahsediyorum):). Yani 18 yaşına kadar kız tavlamak bayaa zordu benim için. 19 yaşındayken (o aralar çoooook kitap okurdum) cebimde 100 dolar ile hindistana gittim(cesaret mi idi ne idi bilmiyorum). Hindistanda tapınaklarda çaldım, dünyaca ünlü hintli müzisyenlerle çaldım(bu kadar hava atiyim artık). (FLASHBACK: ilkokul 1.2.3 istanbul göztepe cumhuriyet ilkokulu.4.5 izmir karşıyaka 50.yıl cumhuriyet ilkokulu, orta 1 İzmir Türk Koleji orta 2.3 alsancak orta okulu. lise 5 ayrı okulda geçmiş ve sonunda Heybeliada H.R.Gürpınarda noktalanmıştır.) Bu kadar okul değiştirmemin sebebi sanırım yazımdaki uslubdan kendini belli ediyordur:)

hepinize sevgiler

Çok güzel. Valideye pedere hürmetler 8)

M.

Sabi-r,

Bu arada Giulianiyi benden dinlemek istersen keyifle tekrar oturur çalışırım, en son üniversite 1. yılda çalmıştım Op.30 A major'ü. Çok güzel bir rus dansı vardı 1. bölümün exposizyonunda yanlış hatırlamıyorsam.

Giuliani merakım tam tesadüfler zinciri aslında, dediğim gibi gitara yeni başladığımda ki o zamana kadar çello, keman, piyano, davul, ıslık ve ses çıkartılan her enstrumanla haşırt ve neşirt olduğum için ellerim temel prensiplere açıktı. Babamın arkadaşları yardımcı olmuşlar ve o dönem etrafta hangi nota varsa bulup çalmıştım.
Giulianiyi Tecla edisyonunun faksimilesinden çalışabilmekte ayrı bir avantajdı. Daha sonra üniversitedeyken klasik ve barok dönemi hocam çok sevgili Dr. David Ledbetter "Aaa...Devrim bak Giulianinin bu eserindeki bu ölçü çok A.Mozart'a benziyor" diyip oturup analizlerini yapmaya başladık. Çok keyifli günlerdi. Ama artık Kendi kalemime yöneldim ve kendi eserlerimle ilgileniyorum. son 2 yıldır kendi parçalarım harici sadece E. Lecuona'nın Barrueco düzenlemesi olan afro-cuban dansları çalmıştım, çalmadıysan tavsiye ederim feciiiii eğlenceli.

Merhaba,
Müziktek'i uzun olmasa da belli bir zamandır takip ben, İlker Güney, elektronik müzik ile ilgili, amatör olarak uğraş sergileyen, bazı bazı Dj olarak çalışan,Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencisi, AB Gençlik Programı kapsamında düzenlenen eğitim, gençlik değişimleri gibi uluslar arası projelerde yaygın eğitim eğitmenliği veya kolaylaştırıcılığı yapan, dernek yöneticiliği yapan (www.demturkey.com) genç bir sivil toplum çalışanıdır. Burası benim için gerçekten mükemmel bir bilgi ve tecrübe kaynağıdır. Bu başlık gözümden kaçmış olmalı ki daha yeni kendimi tanıtma şansı bulabildim. Forumun kurucuları başta olmak üzere, bütün üyelere gönülden selamlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

İlker GÜNEY

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri