[Eski] Tanışmak İçin-Kimiz Biz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlaşılmıştır. "İzmit" daha yaygın kullanılıyor diyorsun.

Erdoğan, sen benim yazımı tekrar bir oku istersen.
Ben "başka bir şey yazmış" mı demişim?
Her yazılan şey de eleştiriymiş gibi algılanmasın yahu. Bu ne mekanizmadır...

ilterocktive' Alıntı:
Erhan, meraktan soruyorum, Kocaeli'de kimse "Kocaeli'nde" demiyor değil mi?
Şehrin ahalisi ne der bu işe?
Ben de "Beyoğlu'nda" denildiği zaman biraz irkiliyorum.
Dilbilgisi, yazım kurallarına bakmam gerek yine bir ara :)

abi süper bi noktaya temas etmişsin..ben de çok takılmıştım bu konuya bi ara.. ben "kocaeli'de" diye kullanıyorum ama sanırım doğrusu "kocaeli'nde"..
bu arada evet ben tam anlaşılsın diye kocaeli dedim normal de ismit liyim :) herkes de izmitliyim diye kullanır..

ilterocktive' Alıntı:
Anlaşılmıştır. "İzmit" daha yaygın kullanılıyor diyorsun.

Erdoğan, sen benim yazımı tekrar bir oku istersen.
Ben "başka bir şey yazmış" mı demişim?
Her yazılan şey de eleştiriymiş gibi algılanmasın yahu. Bu ne mekanizmadır...

Hahaha :D
Ya Ilter,millete devamli firca atiyorsun ya,yine o modustasin diye algiladim.Özür :oops:
Adin cikti doksana,inmez seksene :D

Alparslan' Alıntı:
Merhaba hocam. Yine aklıma takılan bir soru ile karşınızdayım. Umarım yanıtlayabilirsiniz.

Şimdi özellikle Kocaeli ve Beyoğlu için soruyorum, acaba hangi kullanım doğru?

Beyoğlu'na gidiyorum. / Beyoğlu'ya gidiyorum.
Kocaeli'ne gidiyorum. / Kocaeli'ye gidiyorum.
Kocaeli'deyim. / Kocaeli'ndeyim.
Beyoğlu'dayım. / Beyoğlu'ndayım
Sevgili Mürsel Hocam' Alıntı:
Aslında ikisi de doğru. Çünkü "Beyoğlu" sözcüğünden sonra getireceğin çekim eklerini ayırmada kullanacağın iki ünsüz de kaynştırma harfi olabiliyor. Genellikle alışılmış durum "Beyoğlu'na" şeklinde olandır. Öteki farklı bir durum. Şöyle ki: Kocaeli sözcüğünden sonra getirdiğin isim çekim eki "-de", sözcüğün sonuna kaynaştırma ünsüzü gerekmeden eklenebilir. O yüzden "n" sesine gerek yoktur. "Kocaeli'deyim" şeklinde yazılmalıdır. Aynı gerekçeyle "Beyoğlu'dayım" şeklindeki yazım doğrudur.

Emin olamadım, hocama sordum bu şekilde imiş.

Kastamonu'yu ne yapacağız?
"Kastamonu'na gidiyorum" demiyoruz hani... o yüzden.

"Oğlu" moğlu durumu, "Oğluna söyle, adamı sinir etmesin" cümlesindeki haline çekiyor olayı. Halbuki "Beyoğlu" bitişik, özel isim... sonunu "oğlan" olan "oğlu" ile karıştırmamamız gerek bence.

"l" de yumuşak sessiz, "n"de. O durumda da "ama biri sert, diğeri yumuşak, ondan böyle" de diyemiyoruz. :)
Herneyse... o konuyu başka bir zaman, başka bir yerde konuşuruz gerekirse... şimdi bu başlığı kirletmeyeyim ben daha çok :)

ilterocktive' Alıntı:
Anlaşılmıştır. "İzmit" daha yaygın kullanılıyor diyorsun....

Birşeye açıklık getirmek isterim. İzmit; Kocaeli'nin merkez ve en büyük ilçesidir. Onun dışında Gebze, Gölcük, Derince, Körfez ilçelerinde oturan hiç kimse İzmit'liyim demez. Kocaeli; tüm ilçeleri, semtleri kapsayan büyükşehir belediyesinin adıdır.

Hatta şöyle birşey de var. İzmit içerisinde de birisine nerelisin diye sorduğunda İzmit'liyim demez. Herkes mahalle adını söyler. Örneğin ; Tavşantepe'liyim, Paşa'lıyım, Bekirdere'liyim, Dereboğazı'ndanım ...

Doğru ya... ben o ayrıntıyı kaçırmışım. Derslerde de geçmiştir o da, ya ben uyudum, ya da benim bu Alzaymır şeysi bulandırıyor işi.

Ben Ulaş Kılıç 1979 senesinde Bursa'da doğrum. Müzikle babamın aldığı casio org sayesinde 8-9 yaşlarınmda
tanıştım ve yine babamın öğretmenlik yaptığı okulda yaz tatilinde kurs aldım.Babamın iyi bir müziksever olması bana o yaşlarda beatles,joe cocker,bee gees... dinletmesi sanırım ritim kulağımı geliştirdi Daha sonra Bursa Erkek Lisesine giderken şimdi çoğunluğunun müzik bölümünü bitirdiği arkadaşlarımla stüdyo keşfettik ilk kez müzik enstrumanlarını canlı gördük. daha sonra sık sık okulu kırıp studyoya gidip çalmaya başladık (ben davul çalıyordum çalmak denirse tabi...) sonraları kendi studyomuzu kurduk falan derken bursa açıkhava tiyatrosunda bir konsere çıktık 2 şarkı çaldığımız bu 19 mayıs şöleni konseri hayatımın merkezi oldu derken Isparta S.D.U Jeoloji Bölümünü kazandım ve gittim orada bir otelde barda çalmaya başladım davulum baya ilerledi sonra bahar şenlikleri ve alt grup olarak birçok konserde çaldım. (hatta birkaç ünlü sanatçıya eşlik etme şansım oldu) okul bitince tekrar Bursa'ya döndüm mühendislik işleri için bir büro açtım işlerim iyi gitti(gidiyor) bazen kötüde olsa müzik için vaktim oluyor bu yüzden memnunum. Evlendim evlendikten sonra askere kısa dönem olarak İstanbul'a gittim(2008) Sarıgazi lojmanları orduevinde bateri çaldım döndüm şimdi evde kayıt işleriyle uğraşıyorum.Birde kızım oldu vaktimin çoğunu alıyor ama yinede çok mutluyum.

Süleyman Demirel'in ya da vesaire acayip politakacının adının bir üniversitede var olması beni çok bunaltan bir durum.

Bunu yazarken sana karşı her hangi bir kötü niyetim yok chester. aman...

İlk-orta öğretim hayatım boyunca Paksoy Lisesi, Gizer ortaokulu filan gibi yerlerde öğretim gördüm. Bu isimlerin sahiplerinin hepsi kendi paralarıyla ve eğitime verdikleri önem ile o okulları yaptırmışlardı.

Neyse. Sevgiler.

Uzun süredir üyeyim de şu başlıkta kendimi tanıtmamışım yahu. Hehe.

Adım Muhammed Alparslan, 24 Kasım'da Üsküdar GATA'da anneme öğretmenler günü hediyesi olarak doğdum. Ablamdan daha şanslıydım yalnızca iki tayin gördüm bir subay çocuğu olarak. En sevdiği şey olan üniformasını şerefiyle bırakmak için, yarbay rütbesinden eşinin örtüsü yüzünden emekli olmak zorunda kalan bir babanın, başörtülü olduğu için istifa ettirilen, derslerinde Mehmet Âkif'i anlattığı için soruşturmalar geçiren bir edebiyat öğretmeni ve Türkolog annenin oğluyum. Üsküdar'da yaşıyorum. Rize / Pazarlıyım. Küçük yaştan beri müzikle ilgiliyim. İlk enstrümanım babamın aldığı gri bir blok flüttü. :)

2004 yılından beri aktif olarak rap müzikle ilgileniyorum. Onun haricinde yan flüt ve mızıka çalıyorum, ayrıca ney üflüyorum. Ev stüdyomda kayıtlar alıp, Müziktek'ten kaptıklarımla müzik yapıyorum.

Web tasarım, programlama, grafik tasarım ve web pazarlama işiyle meşgulüm. İstanbul Üniversitesi'nde İngilizce İktisat Bölümü öğrencisiyim.

Sevgiler.

Alparslan' Alıntı:
En sevdiği şey olan üniformasını şerefiyle bırakmak için, yarbay rütbesinden eşinin örtüsü yüzünden emekli olmak zorunda kalan bir babanın, başörtülü olduğu için istifa ettirilen, derslerinde Mehmet Âkif'i anlattığı için soruşturmalar geçiren bir edebiyat öğretmeni ve Türkolog annenin oğluyum.

Bunlari bizlerle paylastigin icin tesekkurler, kimi zaman birbirimizi kirsak da, bu sekilde birbirimizi daha iyi anlayacagimizi saniyorum.
Ailene yapilan haksizliklari kiniyorum.

Burak' Alıntı:
Bunlari bizlerle paylastigin icin tesekkurler, kimi zaman birbirimizi kirsak da, bu sekilde birbirimizi daha iyi anlayacagimizi saniyorum.
Ailene yapilan haksizliklari kiniyorum.

+1

Ayni sekilde, son yillarda gecmisin ocunu almak istercesine yapilan haksizliklari da kiniyorum. Cumhurbaskani bile isyan etti dikkat ederseniz tutukluluk surelerinin uzatilip insanlara resmen eziyet edilmesine...

"Onlar bize cektirdi sira bizde biz de onlara cektirelim" zihniyeti sona erer insallah onumuzdeki donemde, Turkiye'nin ciddi bir bicimde bir "normallesme" surecine ihtiyaci var.

Merhaba, çok öncelerden beri üye olmama rağmen forumu düzenli takip etmemiştim ve yazmamıştım. Bir süreden beri neden foruma girmediğim sorguluyorum. İlk mesajı da tanıtışma başlığına yazayım dedim.

Ben Burak Özcan, 25.06.1988 Düzce doğumluyum ve üniversiteye kadar Düzce`de yaşadım. İlkokulu Düzce Uzunmustafa İlköğretim Okulu`nda, liseyi de Düzce Arsal Anadolu Lisesi`nde okudum. Müziğe bulaşmam ise gazeteden kuponla aldığımız orgla ilkokulda başladı. Orgla günün popüler müziklerini kulaktan çıkarmak ilk yaptığım nadide çalışmalarımdır :) Deprem nedeniyle eğitime ara verilen dönemde teyzemin aldığı gitar ve gitarı keşfetmekten başka yapacak bir şey olmaması, müziğe olan bakışımda ciddi değişiklikler yarattı. Bir süre kendi kendime çabaladıktan sonra ders almaya başladım. Daha sonra lisede kendi çapımızda kurduğumuz grupta bas gitaristliğe başladım, o zamandan beri de bas gitar çalıyorum.

Liseyi bitirdikten sonra 2006`da İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Kontrol Mühendisliği`ni kazandım ve İstanbul`a yerleştim. Derslerin ağırlığı altında ezilsem de 4 seneden fazladır okuyorum ve seneye bitirmeyi planlıyorum. Bu arada müzik çalışmalarıma devam ediyorum. Şarkı yazmayı seviyorum ve bu yönde kendimi geliştiriyorum. Bunun dışında barlarda değişik projelerde bas gitar çalıyorum. Son 1 yıldır yine şarkılarını genelde benim yazdığım İnfekt adında bir alternatif-rock grubum var (www.myspace.com/infektband -reklam parantezi-). Bizi tatmin etmeyen bir demo çalışması ve bar programlarından sonra bu sene daha ciddi çalışmalar yapmak için çeşitli değişiklikler yapıyoruz. Umuyorum daha fazla şarkı yapıp, daha düzgün şartlarda kaydedeceğiz. Bunun dışında başka sanatçılar\şarkıcılar için yaptığım bestelerim de var.

Edebiyat ve sinema da çok vakit harcadığım diğer hobilerim. Biraz da mühendislik okuduğumdan bilim-teknikle de ilgiliyim.

Müzik-kayıt teknolojileriyle ilgim ise kendi şarkılarımı kaydedebilmekten ibaret, maalesef fazla yoğunlaşmadığım kendimi eksik bıraktığım bir konu olarak görüyorum. Umarım bu forumdan ve sizlerden yeni şeyler öğrenebileceğim. Müziktek`i sadece kayıt teknolojileri forumu olarak değil, müziğin konuşulduğu en iyi Türkçe forum olarak görüyorum, belki gözden kaçırdığım forumlar vardır sadece kişisel fikrim bu :)

22 yaşında, daha yolun başında biri olarak amma hikaye anlatmışım :) Herkese saygı ve sevgiler...

Ankaralı Alper Özden. :D Eğer tanıyorsan selam söylersen iyi dumur olur diye dedim :mrgreen:

Hoş ankaralı değil mersinli kendisi ama...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri