Merhabalar,
Ben Ejder Çankayalı 25 Ocak 1979 da Ankara'da, Ağabeyimden 5 yıl sonra dünyaya geldim.
İlkokula başlamadan önce evimizde bir adet duvar piyanosu vardı, Babam, Ağabeyimi ve Annemi zorla piyano kurslarına yolluyordu, annem piyanoyu koyacak düzgün bir yer bulamadığı için, piyano benim odamda duruyordu, benimse kimsenin bilmediği 3 notadan oluşan bir bestem vardı. Bütün tuşlar bana aynı geldiğinden, bestemin hangi notayla başladığını karıştırmamam için, pembe asetat kalemiyle bir tuşa işaretler koymuştum, tabi sonunda babam piyanoyu sattı.
ilkokul da müzik hocam bir veli toplantısında bizimkilere "Oğlunuzun karga gibi bir sesi var demiş". O zamanlarda müzikle pek bir yakınlığım yokmuş.
İlk defa gitarla bizim evde 13 yaşımda tanıştım, Eko akustik gitar, bir dolabın tepesinden çıktı, 2 kulakçığı ve 4 teli yoktu. Gitarı tamir ettirdikten sonra ilk çaldığım parça Beethoven'nın 9. senfonisinin meşhur temasıydı.
Birgün Queen'in İnnuendo sunu dinlerken, "Bunu çalabildiğim gün, süper bir gitarist olduğum gündür" diye, yıllar sonrasını hayel ederken, iki hafta sonra innuendo'yu çalabilmeyi başarmıştım, çok şaşırmıştım.
Kemal Eroğlu'nda gitar kurslarına başladım. Cenk Eroğlu'ndan ve daha ağırlıklı olarak Bülent Ağabey'den gitar dersleri aldım. (Soyadını hatırlayamadım)
Lisede müzik dersinde şansımı ve ses tellerimi zorlayarak İstiklal Marşı'nı kötü bir şekilde, fakat güzel söylemeye istekli ve arzulu bir şekilde okuyarak koroya girdim.
Lise yıllarının sonunda ilk grubumu kurmuştum "Naked". Kız vokalli bir alternatif rock grubu, bahar şenliklerinde çalıyorduk.
Daha sonra "Juice" isimli ikinci grubum oldu. İlk defa para kazanmaya başlamıştım, Sinema bar, İnka, Kapı yedi, ve Gölge Barlarında çalmaya başladık. Bir süre sonra grup dağıldı. Grubun vokalisti Serhat Bedük meşhur olmak için istanbula taşındı ve iki albüm çıkardı.
Aynı dönemlerde, iki yıl üniversiteyi kazanamadıktan sonra, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümüne girdim. Bu sıralarda 3 arkadaş "A.yarr.k" isimli deneysel müzik yapan bir grup kurduk ve evde kaydettiğimiz parçalarımızı cd ye basıp, kartondan kapak yapıp, sokaklarda dağıtmaya başladık, video klipler çekip üstüne bir de internet sitesi kurduk.
2001 yılında Gordion Caz akademisinde caz gitar kursuna başladım, Kamil Erdem'den caz armonisi dersleri, Durul Gence'den caz tarihi dersleri aldım.
Bir yandan okurken bir yandan G.E.C.E isimli bir grubta gitar çalmaya başladım, kendi bestelerimizi ve sevdiğimiz coverlar çalıyorduk, Limon'da çalmaya başladık, çeşitli stüdyolarda demolar kaydettik, "On air (şimdiki Mars)ve Detayda". Ardından Manhattan'da çalmaya başladık.
Ankarada Konseri olan Kargo grubu konserlerinden sonra bizi dinlemeye Manhattan'a geldikleri bir gün, sahneye davet edip beraber çalma ve tanışma fırsatımız oldu, o zamanki menejerleri Simla Vuran bizi beğenip bize de menejerlik yapmaya başladı. Aynı zamanlarda Roxy müzik yarışmasında finale kaldık.
Çeşitli şehirlerde konserler verirken biryandan da Manhattan'da çalmaya devam ediyoruduk, bu durumdan olumsuz etkilnen derslerim yüzünden 2003 senesinde Ankara Üniversitesi'nden ayrılma kararı aldım.
2004 senesinde G.E.C.E grubundan ayrıldım.
2005 yılında Piyanoyla tekrar haşırneşir olup özel yetenek sınavlarına hazırlandım. Başkent Üniversitesi Konservatuarı Kompozisyon ve Müzik Teorisi Bölümünü kazandım. Ev stüdyomu kurup kendi başıma çalışmalar yaptım, amatör olarak arkadaşlarımın projelerine yardım ettim, ev stüdyomda onları kaydettim. Başkent Üniversitesinden hocam; Mehmet Can Özer ile birlikte Poem stüdyosunda kayıt teknisyenliği üzerine çalışırken, Can Atilla ile tanıştım ve 2007 Aşk-ı Hürrem albümünde akustik, 12 telli akustik ve elektro gitarları çaldım, albüm kayıtlarında bulundum, klibinde playback gitar çaldım
Şu an kendi ev stüdyomda kayıtlarıma devam etmekteyim. Okuldan arkadaşlarla gruplar kurup eylencesine olsun, bahar şenliklerinde olsun, önemli günlerde olsun değişik kadrolarla gitar çalmaktayım. Arkadaşlarımın çaldığı organizasyonlarda ses sistemiyle ve ayarlarıyla uğraşmaktayım. Gitarımı, kayıt teknik tecrübemi ve piyanomu ilerletmek arzusundayım. Okulumu okurken beraberinde, Ankarada güzel bir kayıt stüdyosu açmak için ilk adımlara başladım, okul bittiği zaman stüdyoyu da tamamlamış olmayı ümit ediyorum.
Müziktek ailesiyle tanıştığım için çok mutluyum, herkese sevgi ve saygılarımı buradan birkez daha iletmek istiyorum.