[Eski] Wave Rider: Otomatik otomasyon plugini

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mundox' Alıntı:
Evet arkadaşlar demek ki endişelerimde haksız değilmişim.

Waves'in bu kadar açıkça kopya çekeceğini tahmin etmiyordum doğrusu.
Resmen Behringer ayakları bunlar...
Duyduğuma çok üzüldüm Vedat... çok...

Bak verdiğin linkteki blog yazısına düşülen yorumlardan birinin, kendimce olan haklılığını dile getirmek istedim...

... I believe Wave Rider's principle vulnerability was its status as Pro Tools-only. This is not 1999, Pro Tools is no longer as dominant or ubiquitous as it once was. Apple's push for Logic has been significant, to name one example...
demiş adamın biri.

Yukarıdaki cümleyi Türkçe'ye adapte edip kendi düşüncemi de ekleyeyim... özellikle VST ve AU platformu atlanılarak üretilmiş her tür plugin, zarar görmeye ve fikrini çaldırmaya açık bence.
Hele hele senin yazılım gibi bir ürünün VST'si hazır olmadığı sürece piyasada geçirdiği her an, kopyalanmasına verilmiş fırsat gibi görünüyor ne yazık ki.

Super olmus...

Kesinlikle fani oldum ben bu pluginin.Son yaptigim albumde fazlaca kullandim.

Daha cok video ve interaktivite bekliyoruz. :D

Mundox' Alıntı:
Gayet güzel olmuş Vedat.
Voiceover'ın aksanı da ilginç, tam Avusturalya aksanı değil, değil mi? :)

Vedat, bu plugin post prodüksiyonda özellikle çok işe yarar. Müzik miksinde de kullanılabilir, ama asıl yeri post prodüksiyon bence. Radyolar özellikle bence, bu plugin'e doğrudan "atlar".
Sidechain çalışıyor en nihayetinde.

VST/Native sürümü olsa keşke. Doğrudan alırdım, video izleyeceğime. Ne yaptığı çok açık çünkü. Tek video da yeter.

Vedat, bizim Irmak'la ya da Bülent'le bağlantıya geçmeyi düşündün mü, bu PC/VST konusunda?
Yapın bir ortak çalışma derim ben.

İlter önce Snow Leopard'ın stabilleşmesini bekliyorum ki ne gibi fixler gerekli belli değil. Şu anki sürüme bakılırsa bizim alet baya buggy.
Ondan sonra galiba Logic üzerine gideceğim. Yani Mac cephesini kuşatmam gerek. :twisted:

PC platformunda bu virtual MIDI zımbırtısının çalışıp çalışmayacağı bille muamma. Onun testlerini filan yaptırmam bile uzun hikaye.
Irmak'ı bilmiyorum ama Bülent'in zaten işi başından aşkın. :p

Hırsızların versiyonu indirip denedim.
Nasıl keleğe alıyorlar milleti bu insanlar ya. Adamlar resmen kompresörü koymuşlar, bi de yanına göz boyasın diye otomasyon yazdırmışlar, olay bu.
Dostlar sizden ricam gördüğünüz yerde dalın, gözünün yaşına bakmayın. :twisted:

Mundox' Alıntı:
Hırsızların versiyonu indirip denedim.
Nasıl keleğe alıyorlar milleti bu insanlar ya. Adamlar resmen kompresörü koymuşlar, bi de yanına göz boyasın diye otomasyon yazdırmışlar, olay bu.
Dostlar sizden ricam gördüğünüz yerde dalın, gözünün yaşına bakmayın. :twisted:

+1 Geliyoruzzz ulan kacin bizden :evil:

Anlamadım... işlemci kompresör gibi mi çalışıyor, yoksa look ahead fonksiyonununa benzer bir algoritmayla envelope/otomasyon bilgisi mi yazıyor Waves'inki? İşlemci kendi hafızasında mı tutuyor envelope bilgisini?

Çünkü bence gerçekten de kompresör gibi çalışıyorsa, iri kıyımlar fena lâf sokacaktır Waves'e. "Neden yeni bir kompresöre `rider`deyip başka başka paketler halinde pazarlıyorsunuz?" diye.

Valla İlter çek indir sen de bak. Look ahead olayı kesinlikle var. Ayrıca seste bir değişiklik söz konusu. Ne de olsa kendi algoritmasından geçiyor.
Valla ben anlamadım bu pluginin ne yapmaya çalıştığını, sanırım biraz aceleye gelmiş. :twisted:
Beni arayıp cebimize üç beş sıkıştırsalardı yardımcı olurduk ama arkamızdan iş yapınca anca böyle oluyor işte. :lol:

Seste değişiklik varsa biz de giydiririz hocam.

"Aceleye gelmiş" dediğin gibi :) Görmeyenin Rider'ı olmuş, çekmiş ç*k*n* kopartmış...

bulent_biyikoglu' Alıntı:
Vedat,

Abi az önce kvraudio'da size bir soru geldi:
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?p=3847122

VSTsi çıkacak mı diye soruyorlar.
Sağol Bülent,
Çıkmaz ayın son perşembesi çıkar heralde VST. :lol:
Daha önümüzde Windows RTAS, AU, varken biraz zor diyorum.

Metyar, plugin gerçekleştirmek, hatta Wave Rider gibi sıra dışı bir plugin gerçekleştirmek o kadar zor ve pahalı bir iş ki, öyle hemen olmuyor istekler.
Bak Bülent de hala Mac versiyonu çıkaracak. 8)

Geri