[Eski] Wave Rider: Otomatik otomasyon plugini

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mundox' Alıntı:
Caci, sorunsuz install ettiysen sana full versiyonu hemen gondereyim.

Teşekkür ederim abi
kurulum sorunsuz oldu kurduktan sonra biraz denedim herşey çalışıyor
daha detaylı bir şekilde deneyip sonucu bildiririm
tekrar tebrikler ve teşekkürler.

Buraya da koyalım haberimizi.
Versiyon 2 huzurlarınızda:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yiIynz9dwpo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UwidGFdOf0k[/youtube]

Tebrikler!

Zamanin cok dar oldugu, acele yapilacak mix lerde inanilmaz bir cozum. TV produksiyonlarinda, farkli elementlerin(SFX,Music,DIA..ETC) birbirileri ile chain olarak degilde, ayni elementin (diyalog) elemanlarinin birbirlerine chain olmasi seklinde deli hizli bir mix cikartmasi benim icin inanilmaz bir rahatlik.

Ilerisi icin bir oneri;
Son zamanlardaki gelismeleri dusunursek, kuculen ses budgetlari, film editorlerine birakilan ses isleri gibi baska platformlara tasimak plug-in nin gelismesi icin cok iyi olabilir. Eski buyuk budgetler yada ekipler artik tamamen kalkiyor. Daha minimal ve micro bir sekilde produksiyonlar uretiliyor. Kaliteden daha cok, hizli tuketilen bir icerik bicimini aldi produksiyonlar. Bazilari cok kizdirmasina ragmen, bence bu plug-in film editorlerine de pazarlamaniz cok mantikli olabilir.
Tam onlarin istedikleri sekilde bir mix sekli bu. Real-time olarak degilde, render seklinde belki.
Bence gozden kacirilmamasi gereken bir pazar. Ortak bir platform bulunarak (belki AU ile baslanip) ilerde gelistirebilir.

Reklam icin su 3-4 siteye cikardiginiz anda, olay katlanarak buyuyecektir.
www.dvxuser.com
www.dvinfo.com
www.cinema5d.com
www.creativecow.net

Plural Eyes bunun en guzel ornegi . Onlar tamamen verdigim ornegi takip etmislerdir.

Tekrar Tebrikler ve Bol Sans

Berk

berk' Alıntı:
Ilerisi icin bir oneri;
Son zamanlardaki gelismeleri dusunursek, kuculen ses budgetlari, film editorlerine birakilan ses isleri gibi baska platformlara tasimak plug-in nin gelismesi icin cok iyi olabilir. Eski buyuk budgetler yada ekipler artik tamamen kalkiyor. Daha minimal ve micro bir sekilde produksiyonlar uretiliyor. Kaliteden daha cok, hizli tuketilen bir icerik bicimini aldi produksiyonlar. Bazilari cok kizdirmasina ragmen, bence bu plug-in film editorlerine de pazarlamaniz cok mantikli olabilir.
Tam onlarin istedikleri sekilde bir mix sekli bu. Real-time olarak degilde, render seklinde belki.
Bence gozden kacirilmamasi gereken bir pazar. Ortak bir platform bulunarak (belki AU ile baslanip) ilerde gelistirebilir.

Berk
Sağol Berk.
Wave Rider aslında Media Composer 5 ile çalışıyor şu anda, ama sadece kanal 1. Hatta üzerinde biraz para harcadım full versiyon yapmak için ama olmadı.
VST, ve PC yakasından bu kadar baskı varken, Video Editörlere versiyon yaparsam beni asarlar valla. :lol:

Selamlar Vedat,

Biraz gec oldu ama urununden yeni haberim oldu. Hem tebrik ederim hem de fikrinin calinmasindan dolayi uzgunum. Bu hepimiz icin buyuk bir tecrube ayni zamanda.

Teşekkürler Volkan. Haklısın bir tecrübe oldu ve bu sayede bazı şirketlerin hackerlardan ve crackçilerden bile daha aşağılık olabileceklerini gördük.

Aslinda olayin bir kac boyutu var. Normalde buyuk firmalar taklit edilir kucukler tarafindan. Hatta bu durum tavsiye edilir, ogretilir. Boyle olunca cok fazla ses cikarmayiz. Ne de olsa taklit edilen buyuk firmadir. Hem bazen bu taklitler de buyuk firmalarin gucune guc katar. Bu durum ulkeler bazinda da olur. Doksanlarin basindaki Japonya ve gunumuzun Cin'i gibi.

Fakat burada durum tam tersine. Buyuk firma kucuk firmanin fikrini caliyor. Bu tur vakalari pek de duymuyoruz. Cunku firma kucuk oldugundan duyurmak icin olanagi yok. Kim bilir neler oluyor.

Eger olaya siyasi acidan bakarsak Waves'e cok kizmamamiz lazim. Vahsi kapitalizm tam da bu degil mi? Tabii bu forum siyasi bir forum degil. Yoksa konu ile ilgili cok soz edilebilir.

Peki cozum ne olabilir di? Tek aklima gelen patent basvurusu yapilsaydi konu buralara gelmezdi. Vedat bahsetmis maliyetlerinden (Burada da siyaset isin icine giriyor ama susuyorum).

Benim simdiye kadar cikarabildigim kissadan hisse sudur, eger taklit edilmesi ve kopyalanmasi kolay fikirlerimiz varsa (ki bunlar genelde cok degerli fikirler olur) bunlari bir sekilde ya patent yolu ile korumaya almali veya yanimiza buyuk, bizi koruyacak bir firma almaliyiz. Yanlis anlasilma olmasin, dile kolay biliyorum...

volkanozyilmaz' Alıntı:
Peki cozum ne olabilir di? Tek aklima gelen patent basvurusu yapilsaydi konu buralara gelmezdi. Vedat bahsetmis maliyetlerinden (Burada da siyaset isin icine giriyor ama susuyorum).

...

Benim simdiye kadar cikarabildigim kissadan hisse sudur, eger taklit edilmesi ve kopyalanmasi kolay fikirlerimiz varsa (ki bunlar genelde cok degerli fikirler olur) bunlari bir sekilde ya patent yolu ile korumaya almali veya yanimiza buyuk, bizi koruyacak bir firma almaliyiz. Yanlis anlasilma olmasin, dile kolay biliyorum...

Patent başvuruları için mevcut devlet yardımları var, haberiniz olsun. Özellikle yeni başlayanlara yönelik %100'e varan grantlar sunuluyor. Biraz bürokrasisi var ama büyük masrafların karşılanması sözkonusu olduğunda değiyor.

M.

Avrupa birliği yazılımda patent uygulaması ile ilgili bir red kararı falan çıkarmıştı. Türkiye'de durum nedir?

Açıkçası Waves'in Vocal Rider plug-in'iyle hukuksal ya da ahlaksal bir zorluğun altına girdiğini düşünmüyorum. İyi fikirler başkaları tarafından da kullanılıp geliştirilebilir, yeterki işin teknik boyutu aşırılmasın, algoritması veya kodu çalınıp kullanılmasın.

İlk compressor fikrini hayata geçirmiş adamın daha sonra fikir kabul gördükten sonra tüm compressor üreticilerine küfür etmesi kadar absürd bir şey bu. :roll:

atilla999' Alıntı:
İlk compressor fikrini hayata geçirmiş adamın daha sonra fikir kabul gördükten sonra tüm compressor üreticilerine küfür etmesi kadar absürd bir şey bu. :roll:

Bakıp ta anlam veremediğin bir şeye absurd demek kolay.
Başına gelirse belki anlarsın absürd mü gerçek mi. :wink:

Açıkçası Waves'in Vocal Rider plug-in'iyle hukuksal ya da ahlaksal bir zorluğun altına girdiğini düşünmüyorum
Bunu söyleyebilmen için her iki ürünü de denediğini varsayıyorum.

volkanozyilmaz' Alıntı:

Burada bir müşterim aracılığı ile buranın en büyük avukatlık bürosunun Intellectual Property departmanından tavsiye aldım. Bana kısaca şunu dediler:
Elinde Patent bile olsa, İsrail bazlı bir şirketin peşinden koşman için kamyon yüküyle para gerekiyor. Üstelik sonuç alma garantisi de yok. Ben bu riske girmek istemedim.

Yanınıza alacağınız firma olayına gelince. Onlardan da tokat yeme riskiniz çok fazla. Elimde örnekler var.
Bence bu tarz projeleri en güzel şekilde ortaya çıkartmak için sektör dışı finansal bir destek bulmak gerekiyor.

Mundox' Alıntı:
atilla999' Alıntı:

Bakıp ta anlam veremediğin bir şeye absurd demek kolay.
Başına gelirse belki anlarsın absürd mü gerçek mi. :wink:

Açıkçası Waves'in Vocal Rider plug-in'iyle hukuksal ya da ahlaksal bir zorluğun altına girdiğini düşünmüyorum
Bunu söyleyebilmen için her iki ürünü de denediğini varsayıyorum.

Verdiğim anlamı çıkardıktan sonra cümlemi alıntılayıp "Anlam veremediğin" yazmışsın. Meseleye iyi bir fikrin alınıp kullanılması - benzer bir ürün çıkarılması açısından bakıp ona göre nacizane anlamımı verdim. Waves'i çok eleştiririm, bu konuda da takdir etmiyorum, ama çokta büyük bir olay olarak görmüyorum.

Diyelim fikir çalma olayı büyük bir olay değil. Peki isim olayına ne diyorsun?
Wave Rider support inboxuna Waves Vocal Rider için teknik yardım isteyenlerin attığı mesajlardan, forumlarda iki ürünü birbirine karıştıranlara, Google aramalarındaki karışık sonuçlara, pazarlamada kullandıkları neredeyse her cümlenin direk benim eski web sitesinden arak olmasına kadar her alanda bir çalıp çırpma var.
B&H bile yanlışlıkla Vocal Rider sattığı sayfaya Wave Rider başlığı atmıştı.
Bunlar senin için büyük olay olmayabilir ama benim için büyük.

Tekrar soruyorum, bu iki ürünü karşılaştırdın mı?

Cevabın hayır ise lütfen bu başlığı Bebek kahveye çevirme.

İki ürünü kullanan insanların vardığı sonuç, Waves plugininin dandik bir kopya olduğu.
Bu bana yeter.

atilla guzel bir noktaya parmak basmis. Comp ornegini vermis. Bu tartisilan bir konu. Fakat bu konuyu sifir-bir seklinde dusunmemeliyiz.

Ornegin bir sanat eserini ele alalim. Bir parca yazdiniz. Bu parcanin telif haklarini aldiniz. Eger bu parcayi icra etmek istiyorsaniz, yapmaniz gereken eser sahibinden izin almak olmalidir. Bunun icin de bir zaman kistasi var. Yanlis hatirliyor olabilirim ama yetmis yil diye biliyorum. Yetmis yila kadar eser sahibinden veya mirascilarindan izin almak zorundasiniz. Yetmis yilin sonunda o eser artik kamu mali oluyor ve izin almadan istediginiz gibi icra ediyorsunuz (hataliysam duzeltin).

Ayni mantik fikri eserlerde de olmali diye dusunuyorum (vardir herhalde).

atilla999' Alıntı:
Avrupa birliği yazılımda patent uygulaması ile ilgili bir red kararı falan çıkarmıştı. Türkiye'de durum nedir?

Açıkçası Waves'in Vocal Rider plug-in'iyle hukuksal ya da ahlaksal bir zorluğun altına girdiğini düşünmüyorum. İyi fikirler başkaları tarafından da kullanılıp geliştirilebilir, yeterki işin teknik boyutu aşırılmasın, algoritması veya kodu çalınıp kullanılmasın.

Feci boş konuşuyorsun be arkadaşım. Bekârsın patır kütür karı boşuyorsun.

Compressor örneğinin bununla alakası yok. O tip devrelerin prensiplerini zaten devre elemanı üreticileri çizip piyasaya bedava dağıtır -ve zamanında da dağıtmıştır ve hâlâ da datasheet'lerle beraber dağıtmaktadır- ki millet öncelikle o elemanlarla ne yapabileceği konusunda fikir sahibi olsun, sonra o fikrin üzerine geliştirme yapsın, üretim yapsın, DAHA FAZLA DEVRE ELEMANI SATIN ALSIN, çark dönsün.

Benzetme yapmaya çalıştığın şeylerin birbiri ile alâkası yok.

M.

Boş konuştuğumu sanmıyorum arkadaşlar. Tepkisel davranmanın anlamı yok. Compressor fikrinden bahsediyorum, kanalı otomatik ride etme fikrinin bir varyasyonu. Başka buna benzer bir plug in hiç kimse çıkaramayacak mı şimdi? Size sorduğum bir soru değil, değindiğim bir nokta. Görüşüm bu. Bebek kahve değil tabii ki, Wave Rider yüceltme başlığı olarak açılmışsa bu başlık, kusuruma bakmayın artık. :roll:

Mundox' Alıntı:
Diyelim fikir çalma olayı büyük bir olay değil. Peki isim olayına ne diyorsun?
Wave Rider support inboxuna Waves Vocal Rider için teknik yardım isteyenlerin attığı mesajlardan, forumlarda iki ürünü birbirine karıştıranlara, Google aramalarındaki karışık sonuçlara, pazarlamada kullandıkları neredeyse her cümlenin direk benim eski web sitesinden arak olmasına kadar her alanda bir çalıp çırpma var.
B&H bile yanlışlıkla Vocal Rider sattığı sayfaya Wave Rider başlığı atmıştı.
Bunlar senin için büyük olay olmayabilir ama benim için büyük.

Hocam bence ismi çalmak fikir çalmaktan öte, çünkü orda senin ticari markanı kullanıyor... Sonuçta patent alamadığın sürece yaptığın ürünün benzeri çıkabilir onun önüne geçmek zor, ama markayı kopyalamak, buna pes diyorum...

Geri