[Eski] Cubase' de EzDrummer Kullanımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

hallettim ve gerçekten önemli bir mevzuydu şuanda bu :)
serdar_secme, senin önerinde gerçekten mantıklı bunuda deneyeceğim :)

teşekkür ettim her birinize :)

bir kez daha rahatsız ediyorum sizleri :) Bu EZDrummer a takmış bulunuyorum şu aralar. Bende MIDI çıkışlı bir org var. Eğer ses kartıma bu org u bağlarsam EZDrummer ı bu org sayesinde kullanabilir miyim?

Mesela bir nota bastım, EZDrummer da bu crash e karşılık gelecek..

Tam anlatabildim mi bilmiyorum ama :)

Yardımlarınızı bekliyorum

teşekkür ederim. deneyebilecek zaman bulabilirsem ve yapamazsam yine rahatsız edeceğim sizleri :p

Tekrar teşekkür ediyorum.

BFD2'nin resmi sitesinden demosunu indirebilirsiniz.

Seslerin nasıl kaydedildiğine dair video da var(bkz.The making of bdf2).

Adamlar bayağı uğraşmışlar,sesleri üç ayrı tarzda davulcu kullanarak almışlar(hatta biri Türk,adı da Emre Ramazanoğlu'ydu galiba)ve onlarca mikrofon kullanılmış(mikrofonlar hakkında da bilgi veriliyor).

Seyretmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Arkadaşlar ez drummerda kitler arasında bağlantı yapılabiliyormu? Mesela standart pop/rock kitindeki kicki drumkit from hellde kullanabilirmiyiz. Ben baya uğraştım ama beceremedim :D Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

Ayrı ayrı kanal açarsan olur.
Yani önce from hell'den kick'i bir kanala kaydet,sonra da başka kanala nashvill'in trampet ve zillerini kaydet.Tabii bilgisayarın aynı anda çalan ,iki kanal ez drummeri kaldırır umarım!

eray_ozay' Alıntı:
Arkadaşlar ez drummerda kitler arasında bağlantı yapılabiliyormu? Mesela standart pop/rock kitindeki kicki drumkit from hellde kullanabilirmiyiz. Ben baya uğraştım ama beceremedim :D Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
EZDrummer'da kitlerdeki enstrümanları değiştirmek mümkündür tabii. Olmaması mantıksız.
Enstrümanların/kitin görsel temsilinin olduğu menüde, her enstümanın üstünde bir ok işareti/ikonu olmalı? O ikonlara bastığında, bilgisayarına doğru olarak kurulmuş ne kadar EZDrummer kiti/sesi varsa tüm sesleri istediğin gibi değiştirebilirsin.

Yoksa ben mi bir şeyi yanlış anladım?

İlter abi, öyle sorulmamış sanırım. O oklar (mesela drumkit from hell ise) açıldığında sadece ona ait parçalar çıkıyor. Drumkit From Hell'deki kick'lerden herhangi birini ve poprock trampetlerinden birini kullanmaya çalışırsak vst instruments'ten bir tane daha açmak gerekiyor.

Evet her kitin içinde kendine ait sesler var zaten ben farklı kitlere ait sesler arasındaki geçişi sormuştum İlter abi. Sanırım tek yolu bitane daha vst instrument açmak :)

Ne yapmak istediğini anlamıştım Eray. Sanıyorum.
(Hazır kit "A"daki kick'i, hazır kit "B"de kullanmak, vesaire. Değil mi?)

Addictive Drums'da, hazır/kayıtlı/yüklü kit ne olursa olsun, "KIT" menüsünde enstrümanları ayrı ayrı seçip yükleyebiliyorsunuz (tabii enstrümanı değiştirmek için, önceki enstrümanı kaldırıyor, yerine seçileni yerleştiriyor. Her iki enstrümanı birden aynı anda kullanmak mümkün değil, ama soru da öyle sorulmamış).

Addictive Drums ile EZDrummer benzer fiyatta ürünler olduğu ve benzer bir kullanıcı kitlesine hitap ettiği için, aynı özelliğin EZDrummer'da da olacağını sandım.
Demek ki değilmiş.
Hangi sürüm EZDrummer bu?

Evet addictive drums o yönden de avantajlı. Sound olarak da daha iyi. Ben EzDrummer'ın claustrophobic hariç tüm kitlerini kurcaladım. Hiçbiri arasında böyle bir paylaşım olamıyor maalesef ve de Add Drums fikrimce sound olarak ez expansion'larının hepsinden iyi.

Superior baş tacı ama!! :wink: Sound da iyi, herşeyi birbirine karıştırma imkanı da. Ama eski superior seslerini yeni drummer2 sesleri ile karıştıramıyoruz sanırım. Modül eski sesleri görüyor ancak bir ordan alayım, bir burdan alayım yok. (bu bilgiden çok emin değilim, çok kısa süre bakabildim, ama öğrenirsem kesinliğini yazarım tekrar)

firestorm' Alıntı:
...Ama eski superior seslerini yeni drummer2 sesleri ile karıştıramıyoruz sanırım. Modül eski sesleri görüyor ancak bir ordan alayım, bir burdan alayım yok. (bu bilgiden çok emin değilim, çok kısa süre bakabildim, ama öğrenirsem kesinliğini yazarım tekrar)
Yanlış hatırlıyorsundur. :)

Bu 'karıştırma' olayını fazla büyütüyorsunuz gibi gözünüzde. İyi bir davul sampler/enstrümanın ilk yapması gereken şey zaten bu. Olur mu öyle, "ondan alma, bunda kal" işi...

Kit'ler, preset'ler başlangıç olsun, fikir versin diye olur ciddi sampler'larda.
EZDrummer'da bunun bile olmayışı şaşırttı beni.
Hâlâ kullanan birisi çıkacak ve: "Bunu EZDrummer ile yapmak mümkün" diyecek diye bekliyorum :p :)
Demek ki EZDrummer'daki kit'ler tek tip enstrümandan oluşuyor... ben de o aleti neden sevmediğimi hatırlayamıyordum, iyi oldu bunu öğrendiğim.

Drumkit from hell versiyonu var bende.Addictive drumsda dediğin gibi seçenekler var sanırım İlter abi ama demoları hiç dinlemedim. Nasıl olduğu konusunda pek bi bilgim yok. Daha bu işlerle yeni uğraşmaya başladığımda Ez drummer ı ilk duyduğum zamanlardaki halimi hatırlıyorumda çok gerçekçi gelmişti sesleri :D ama şimdi bakıyorumda pek öle diilmiş :) Daha iyi bi davul lazım sanırım. Tabi en güzeli canlısı 8) Aslında aklıma gelen bişiyi daha paylaşmak istiyorum sizlerle.Burda davul için bi paylaşım alanı oluştursak arkadaşlar elllerinde midi dosyası olarak kayıtlı bulunan kendi yazdığı değişik grooveları paylaşıma sunsa herkes için faydalı olabilir diye düşündüm ama sizler ne dersiniz :)

Anlaşılmıştır.

Ben "Drumkit From Hell" deyince, en eski sample setini hatırlıyorum genelde.
AKAI format sample CDsiydi, HALion 1 ile kullanırdım, asırlar önce.
Demek ki onu da expansion olarak yayınlamışlar.

İlter abi, gidip meraktan baktım tekrar. Şu an aynen ben de senin gibi düşünüyorum. Olmaması saçma, ancak şu print screen'lerde gördüğüm, en azından bu ayarlarda olması mümkün değil. EZdrummer'da da aynen böyle bir engel vardı.

Bu drummer 2 modulü. Bende eski DFHS var ve onda böyle ayrı paketler olmasına rağmen (vintage add on custom gibi) her marka ve modeli her bir enstrumanın altında açılan menüde görebiliyor ve seçebiliyorsun.

Bu yeni modülde NY avatar paket seçili yüklü iken eski superior'dan hiç bir ses kullanmaya izin vermiyor. Aynı şekilde superior seçili iken de diğeri görünmüyor. Resimlerde trampetler farklı.

Her iki paket de aynı anda seçilmiyor.

Aşağıdaki resimde 2 ayrı paketi seçme penceresi var.

Burada superior seçili iken seçilebilecek trampet seçenekleri var.

Burada da N.Y.-AVATAR seçiliyken seçilebilecekler görünüyor.

Path ayarları var bu modüllerde. Benim PC'im olmadığı için pek kurcalamak istemedim ama path ayarları ile bunun yapılabilmesi mümkün olması gerek.

Settings'ten biraz incelediğimde bizden her bir paket için yer belirtmemizi istiyor. Atıyorum N.Y avatar için karşısındaki "set path" yazan yere basınca browser'dan orayı bulup belirtiyoruz. Yanında yeşil bir
120px-Symbol_OK.svg.png
işareti çıkıyor.

Belki doğru şekilde adreslenmemiş olabilir. Ama dediğim gibi kurcalamak istemedim. Kendime yükleyip deniyeceğim sonra.

Olmaması saçma. Addictive Drums ne güzel, hiç yormadan valla...
:)

Ezdrummer kullanan arkadaşlar mix aşamasında neler yaptıklarını kısaca anlatabilirler mi? Anladığım kadarıyla "output" 'tan "multichannel" 'ı seçip üzerine gereken efektleri veriyor çoğunuz. Peki "presets" 'ten hangisini seçiyorsunuz; default mu, roomy mi, dry mı yoksa flatmono mu?

Eğer flat yapıyorsanız nasıl panlıyorsunuz? Mesela ben hihat'i sağ'a panlarsam sol taraf bomboş kalıyor, kulağı tırmalıyor. Reverb koyduğum zaman bunu bir nebze aşıyorum ama yaptığım şey doğru mu emin değilim.

Reverb demişken onu da sorayım; reverb bütün davul setine mi verilir, yoksa tek tek trampete ayrı, zillere vs. ayrı mı? Kesinlikle reverb verilmeyecek parçalar var mıdır, mesela kick?

Bir diğer sorun da kick. Genelde duyulmayacak kadar zayıf geliyor şarkının içinde. Sesini açtığım zaman da çok fazla oluyor. Herhalde eq ya compressor uygulamam lazım; ama o konuda da deneme yanılmadan öteye gidemiyorum.

Her neyse, mix zaten apayrı bir konu ama en azından ezdrummer kullanan arkadaşlar pratik tavsiyeler verebililerse çok iyi olur.

Midi kanal açıp VST Instruments kısmından EZ Drummer'ı, ordan da kendi kullandığım seti seçiyorum.

Reverb olayında, hi-hat'e az bişey ve snare'a da kendi kulağıma göre bir reverb veriyorum. Kicke reverb vermiyorum.

Kick ile ilgili sorunun EQ ve Compressor temelli, yanında bir iki plug-in ile çözülüyor benim sistemimde.
Mahcem Abi'nin Compressorler ile ilgili bir makalesi olacaktı. Onu okumanı tavsiye ederim.

İmkanın varsa Waves'in Diamond'unu edin bana sorarsan. Çok faydasını gördüm.

İmzamdaki siteden davullarımı dinleyebilirsin.

Daha detaylı bir yardım istersen elimden geleni yaparım, zira şu an pek vaktim olmadığından bu kadar yazabildim.

Kolay gelsin.

Bora

Geri