[Eski] ProTools 9

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Chucky,

Upgrade edildigini biliyorum, fakat bendeki MPTK2 Avid hesabina kayitli degil. Sadece ilok asset var. Bu sekilde ilok asset'i surrender edip oluyor mu diye merak ettim.

1360 Euro'dan ucuza alabiliyorum ogrenci indirimiyle. Fiyati sorun degil, edebiliyorsam elimde kalmasin CPTK olsun en azindan. Yarin oburgun MPTK nin hicbir degeri yok.

Aklima takilan baska bir konu:
Q: Is there a version 9 of Pro Tools HD software?
A: Yes, and registered owners of Pro Tools HD software will have the opportunity to upgrade to Pro Tools HD 9 software for $349. Pro Tools HD 9 software includes many new features, as well as the ability to run the software standalone—without your Pro Tools|HD or Pro Tools|HD Native hardware (some feature limitations apply when not attached to HD hardware). Keep in mind that you’ll need to still attach your iLok to your computer to run Pro Tools HD 9 software standalone.

Kaynak:
http://duc.avid.com/showthread.php?t=285388

Simdi buna gore HD 9 aldik diyelim, HD olmadan da calisiyor. Pro Tools 9 gibi. Yani baska bir sistem ile de kullanabiliyoruz demeye geliyor olay. O zaman ne diye PT 9 aldik simdi? PT 9 HD alalim o da ayni sekilde calisiyor? Bu 'feature limitation' Surround Panner filan degilse, CPTK de gereksiz gibi? Kafa karisikligi var Avid'de

Mundox' Alıntı:
Bu vesileyle birden çok sisteme ve haliyle ilok anahtara sahip olanlara dikkat.
PT 9, daha önceki herhangi bir PT lisansını geri iade etmenizi gerektiriyor. Ama ilok.com aynı hesaba ait iloklardan en son hangisine lisansı yüklemişseniz sadece onu geri iade (surrender) için tanıyor. Yani biraz geri zekalı.
Misal: Bu sabah bizim 4 odadan sadece bir tanesine 9 yüklemek istedim, ilok.com bana surrender için alakasız bir odanın ilokunu takmam gerektiğini söyledi. :evil:

Vedat biz de de durum aynı. 5-6 ilok var. En son bir LE8 yüklenmiş ama ben MP'lardan birini upgrade etmek istiyorum. Bunu çözebildin mi? Nasıl olacak?

HD upgrade yapinca Avid arabirimi olmadan HD9 calismasi inanilmaz.
Avid arabirimi bagli olmayan bilgisayarlarda CPTK2'ye gerek kalmiyor. VCA guzel icat.
Bahsettikleri limitasyonlar hardware e bagli olanlar sanirim. DSP ve input monitoring yok ornegin.
Macbook Pro (mid 09, 10.6) uzerinde demin 96khz 24bit icin bana 96 voice verdi. Gel gor ki bu 96 kanala simultane kayit yapmaya da izin verdi. CPTK2 icin 32 sanirim limit. 3 saniye kaydedebilse de hos bi deneyim :D Kac kisinin isine yarar diye sorarsaniz verecek cevabim yok..

Plugin uyumlulugu olarak ise Restore bundle haric Sonnoxlarda bir sorun goremedim. Cok fazla da kurcalayamadim ama hem TDM hem RTAS iyi gibi.
Komplete 6 pluginlerini soyle bir actim kapattim. Aciliyolar ve kapaniyolar, calisiyolardir diye dusunuyorum. :mrgreen: IK'nin zimbirtilarindan Amplitube ve yancilari sorunsuzdu. Keza ARC'de oyle. Digerlerini denemedim. Son olarak Melodyne da temiz calismakta.

Boyle uzattim sanki sonunda bisey patlayacakmis gibi ama hersey calisti tikir tikir bende :D Darisi diger pluginlerin basina.

Bir de soyle bisey var: (Ekranda gozukmeyen 2 AIR plugini daha acik. Sonnoxlarda da herseye kafa goz daldim. Delay'e dikkat!)
http://img222.imageshack.us/img222/8918/screenshot20101110at104.png

Gitsin HD kartlar gelsin 12 islemcili MacProlar?

Not: 12 islemci falan dedim ama yanlis olmasin screenshot MBP uzerinde. 2.53 core2duo :D

BoraUslusoy' Alıntı:
Vedat biz de de durum aynı. 5-6 ilok var. En son bir LE8 yüklenmiş ama ben MP'lardan birini upgrade etmek istiyorum. Bunu çözebildin mi? Nasıl olacak?

Bora, LE ve MP'ye zaten ilok lisans verilmemişti, sadece seri numarası. Onu da sanırım AVID hesabından göderip parayı basıp PT9 ilok assetini alacaksın. İlok surrender mevzusu eğer HD sistemleri upgrade edeceksen biraz sinir bozucu.

Simdi herhangi bir Protools seri numarasi versek HD alabiliyormuyuz. Turk zekasiyla soruyorum :D Eger oyleyse eski calistigim studyolardan bir numara alayim...

HD Core card seri numarasi ile ilok account ID'sini istiyor. (kredi karti bilgisi haric :) ) Fakat aralarinda bir baglanti/uyum testi yapiliyor mu bilmiyorum. Seri numara DigiTest ile bulunabiliyor.

Yaaa benim kullandıgım birsürü HD var. Rica etsem bile hemen verirler programıda seri numarasınıda. Ilok lar farklı tabi ama olabiliyorsa HD 9 almak istiyorum.

Chucky' Alıntı:
Yaaa benim kullandıgım birsürü HD var. Rica etsem bile hemen verirler programıda seri numarasınıda. Ilok lar farklı tabi ama olabiliyorsa HD 9 almak istiyorum.

Olur
Yeni ilok alıp onların acount una tanıtırsın sonra lisansı ilok a yazıp
daha sonra ilok u onların acountundan remove edip
tekrar kendi acountuna tanıtırsın
tabi ilok ta 1 den fazla lisans olmamalı.

Daha basitleştirilmiş hali varmı.? :D Yani yeni bir İlok alıyorum. onların accountuna giriyorum sonra, nasıl tanıtıcam?

Chucky' Alıntı:
Daha basitleştirilmiş hali varmı.? :D Yani yeni bir İlok alıyorum. onların accountuna giriyorum sonra, nasıl tanıtıcam?

Yeni ilok u algılayıp acounta eklemek isteyip istemediğini sorar ekle dersin onların acountuna eklenmiş olur
sonra onların acountuna gönderilmiş olan lisansı indirirken yeni tanıttığın iloku gösterip yazarsın

yada lisansı onların ilok una indirip ilok lar arasında lisans taşıma yaparsın.

arkadaşlar cehaletimi bağışlayın ilk kez pro tools kullanıcağım belirteyim dedim
tam mbox ses kartı alacaktım ki pro tools 9 çıktı ve okuduğum kadarı ile her ses kartı ile çalışıyormuş onboard ses kartıyla bile

şimdi mbox almaktan vazgeçtim fakat pro tools 9 türkiyede satışda değil galiba ne zaman gelir veya nasıl alınır birde ilok olayını açıklayabilirmisiniz

PT9 onboard ses kartıyla sadece Maclerde çalışıyor diye biliyorum. Demeç verirlerken bahsetmişlerdi.
Windows'ta sanırım ASIO support eden herhangi bir kart oluyor.

Geri