[Eski] ProTools 9

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mundox' Alıntı:
PT9 onboard ses kartıyla sadece Maclerde çalışıyor diye biliyorum. Demeç verirlerken bahsetmişlerdi.
Windows'ta sanırım ASIO support eden herhangi bir kart oluyor.

Windows'da, ASIO4ALL ile butun anakart seskartlari diger yazilimlari kullanabiliyor, AVID'de calismiyor ise garip.

T_ezene' Alıntı:
arkadaşlar cehaletimi bağışlayın ilk kez pro tools kullanıcağım belirteyim dedim
tam mbox ses kartı alacaktım ki pro tools 9 çıktı ve okuduğum kadarı ile her ses kartı ile çalışıyormuş onboard ses kartıyla bile

şimdi mbox almaktan vazgeçtim fakat pro tools 9 türkiyede satışda değil galiba ne zaman gelir veya nasıl alınır birde ilok olayını açıklayabilirmisiniz

Sene sonuna kadar MBox'ların içinden PT 8 çıkacak. Ancak seneye içlerinde PT9 çıkmaya başladığında MBox'ların fiyatları artacak. Hesap yapıldığında şu an MBox alıp PT9 satışa sunulduğunda PT9'a upgrade etmek daha ucuza gelecek.

Upgrade fiyatları yakında sitemizde duyurulacak. Full PT9'un fiyatı 599 USD + KDV olacak.

Başlığı kirletmeyelim. Ben de takip ediyorum bu ürünü, her mesaj geldiğinde de ciddi bir gelişme var mı diye bakıyorum. Ne görüyorum sizce?

Hayati bir içeriği var idiyse mesajının tekrar yaz, sakıncalı kısımları çıkart içinden. Ne var yani bu kadar alınacak? Vedat da işgüzarlık peşinde değil ki. Vardır bir bildiği.

Nurkan' Alıntı:
Başlığı kirletmeyelim. Ben de takip ediyorum bu ürünü, her mesaj geldiğinde de ciddi bir gelişme var mı diye bakıyorum. Ne görüyorum sizce?

Hayati bir içeriği var idiyse mesajının tekrar yaz, sakıncalı kısımları çıkart içinden. Ne var yani bu kadar alınacak? Vedat da işgüzarlık peşinde değil ki. Vardır bir bildiği.

Peki, özür dileyerek benim bu başlıktaki mesajlarımı silmenizi rica edebilir miyim o halde? Kirlenmesin.

Eeee ozaman konuya geri donelim. Yukleyen arkadaslar nedir sorunsuz calısıyormu? Elimde 2 tane bitmek uzere olan albumun mixi var, bitirip geçeceğim. Ok midir? :D

Chucky ben evde Imac üzerinde iş yerinde HD üzerinde çalıştırıyorum.
Henüz bir ilginçlik yaşamadım.
Ama sen her halukarda yeni bir boot diske kur derim. Ben şu anda 7.3HD, 8.0.4HD, ve 9HD sistemleri aynı bilgisayar üzerinde açabiliyorum. 8)

Avid Store TR'yi Non EU olarak görüyor ve M-Powered'dan crossgrade için 299Euro istiyor. Ben de aynı ürünü Sweetwater'dan almayı tercih ettim, duyurulduğu gibi sadece 349 USD ödeyerek. Download versiyonu. Sorunsuz oldu. Daha ucuza geliyor tavsiye ederim.

Ayrıca aktivasyonu crosgrade ettiğim M-Powered'ın da kayıtlı olduğu Avid master account'tan yaptım. M-Powered'ın seri numarasını falan vermeme gerek kalmadı. Söz konusu ilk alındığında MP 7.3'ten 8'e ücretsiz yükseltilmişti. Bu yüzden iLok hesabımızda hem 7.3 hem de 8 lisansları mevcuttu. PT9'u aktive ederken 7.3'ten mi yoksa 8'den vazgeçmek istediğimi sordu. Bu sayede MP8 lisansımı koruyarak 9 elde etmiş oldum.

Bilginize 8)

Basligi kirletmedigimi umarak sizlere bir sey danismak istiyorum.

Ocak ayindan beri ProTools M-Powered 8 kullaniyorum. Cok sik kayit yapmiyorum, su 10 aylik zamanda 1 album icin iki enstrumanin kayitlarini bir de baska bir albumun miksajini yaptim. Bu isten para da kazanmiyorum, amator olarak bile ugrastigim soylenemez ProTools'u ne kadar kullandigimi goz onunde bulundurunca.

Sizce crossgrade yapmali miyim? Sonucta surekli kullanmiyorum ama bir sekilde hep lazim oluyor PT. Simdi crossgrade yapmayip atiyorum PT 11 ciktiginda almak daha mi mantikli olacaktir?

Aptalca bir soru oldugunun farkindayim ama, yine de fikirlerinizi almak istedim.

Iyi gunler,
Ali

Sevgili deep_purple

Maddi durumun iyi ise başka önemli eksiğin yoksa hemen al
yoksa sonra al
yani eninde sonunda al
:D

caci' Alıntı:
Sevgili deep_purple

Maddi durumun iyi ise başka önemli eksiğin yoksa hemen al
yoksa sonra al
yani eninde sonunda al
:D

:D Orasi zaten oyle de, hani benim gibi az kullanan biri icin soz konusu yenilikler PT9 almak icin yeterli bir sebep mi onu bilemedim.

grego' Alıntı:
ADC ve hic interface olmadan calismak buyuk keyif...
Ağlamak istiyorum!!!

:mrgreen:

Hepimizin gözü aydın.

Ben de alacağım bir tane. iLok'u tutmak daha bir anlamlı oldu şimdi. Kıl oluyordum dana gibi dongle'a, şimdi biraz daha hoş görebilirim mereti.
Ben dememiş miydim "Pro Tools da Native olacak yakınlarda" diye?
8)

2 adet iLok geldi Compel'den dun. Bakalim ProTools 9 otorizasyonlarimiz ne zaman yuklenir?
VST2RTAS wrapper da satin aldik FXPansion'dan, ilk etapta SynthMaster'in onunla ProTools'da calistigina emin olalim ondan sonra da asil porta gecicez!

Abi dursun sende, ProTools 9'a geçersin, hem beta test edersin bizimki hazır olunca :)
Ben özellikle 2 tane daha aldım bakalım adamlar sorun çıkarmazsa toplam 3 lisansımız olacak!

ilterocktive' Alıntı:
iLok'u tutmak daha bir anlamlı oldu şimdi. Kıl oluyordum dana gibi dongle'a, şimdi biraz daha hoş görebilirim mereti

Bu hakli serzenisleri epey duymus olacaklar tasarimi degistirmisler. Guzel de olmus sanki. En azindan yandaki usb portunu engelleyecek cikintisi yok bu sekilde.
ilok2.gif
newilok.png

Ne zamandir boyle satiolar acaba? 40 yilda bir girdigim icin ilok.com a ben anca bugun denk geldim.

Geri