Bu başlığı es geçmişiz yahu, birde biz yazalım kimiz neyiz bilsin herkes.
Cem Çatık, 29.06.1987 doğumluyum, gözlerimi dünyaya İzmir'de açmışım. Peder bey Yozgatlı, anneciğim Sivaslı. İlkokul eğitimime ilk olarak Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulunda başladım, 4. sınıftada İbrahim Öktem İlköğretim Okuluna geçtim ve ilköğretim hayatımı tamamladım. O zamanlar yaptığımız en büyük müzikal aktivite blok flüt çalmak ve arkadaşlar arasında şarkı yarışmaları yapmaktı. Sıkı bir Çelik hayranıydım, bandanamı çıkarmazdım kafamdan. Tabi bu sıralarda (tam hatırlamıyorum ama dördüncü sınıftaydım sanırım.) abimin edindiği Metallica cdlerini dinliyordum gizli gizli, hele şu Wherever I May Roam'daki ilk distortion riffi girdikten sonra resmen başım dönüyordu. Kendimden geçiyordum. Yavaş yavaş kendimi bu tarz müziklere alıştırayım derken bir anda kendimi Avril Lavigne, Limp Bizkit falan dinlerken buldum. :lol:
Neyse gel zaman git zaman liseye başladık, süper liseye girdim not ortalamasıyla. 50. Yıl Tahran Lisesinde başladım eğitimime, bu sırada gitar aşkım iyice alevlendi. Bizimkilere çok yalvarıyordum, ama maddi yetersizlikler vardı. Hazırlığı bitirdikten sonra babam bana Senkop Müzikten bir adet Yamaha C-70 model klasik gitar aldı, fakat o gitarı 1-2 gün elime aldıktan sonra aradığım şeyin bu olmadığına karar verip bir kenara koydum. (ahh kafam ahh!!!) Müzikal hayatımızı iyice sıfıra indirdik, Counter Strike diye namussuz bir oyunu oynamaya başladık. Artık iyice asosyal olmuştum, internet cafelerden çıkmıyordum bu oyun için. Mouselar, kulaklıklar, mousepadler havada uçuşuyordu. Tabii bu oyunu oynayabilmek için söylediğim yalanlarda.. WCG,CPL gibi turnuvalara hazırlanıyorduk takımım ile beraber, bunun yanısıra birçok internet cafe turnuvası, gece turnuvalarında derece aldık, para ödülleri kazandık. Lise 2'nin sonlarına doğru da bu oyunu bırakmak gerektiğine karar verdim. Çünkü Öss vardı. Benim Öss için bu oyunu bıraktığım sene (2005) takımım Türkiye birincisi oldu ve Singapur'a gittiler CPL için. Bayağı içimde kalan bir hadisedir bu. Ama kesinlikle hiç üzülmedim. Tabii bu sırada okulum değişti. Lise 2 ve 3'ü Özel Kasımoğlu Kolejinde okudum. Lise 3'te okulun yurdunda kaldım. Hayatımın en güzel günlerini geçirdim diyebilirim yurt zamanında. Yurt anılarına girsem şimdi sayfalar yetmez anlatabilmek için..
Lise3'te biriktirdiğim paralarla Öss'ye bir hafta kala çok hoşuma giden bir elektro gitar buldum. 98 model Japon bir Ibanez rg550 edindim. Öss illetinden kurtulduk. Gitara bir sarıldım, sarılış o sarılış. 2005 yazından beridir elektro gitarla ilgileniyorum, armoni, beste, kayıt üzerine kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Öss sonuçları geldi, Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümüne kapağı atmışız. Şu anda neden okuduğumdan tam emin olamasamda okulumu okuyorum, pek ilgilenmiyor olsamda başarılı bir öğrenci sayılabilirim bizim okula göre. Şu an ikinci sınıfın ortasındayım. İki kere hazırlık okudum, şimdiki aklım olsa lisede hayatta hazırlık okumazdım vallahi.
Gitar üzerine ilk başladığım zamanlarda Guitar Club'da Bora Uslusoy ile çalıştık, yaklaşık 1.5 ay süren bir öğrenim süresi oldu. Fakat kendisinin ders anlatışı benim öğrenim anlayışımla uyuşmadığından derslere devam etmedim. Daha sonra Metropolis Stüdyosunda Altan hocayla çalıştık buda 2 aydan uzun sürmedi. Şu anda ise İlhan Yabantaş ile yaklaşık üç-dört aydır armoni üzerine eğitim alıyorum. Fakat kendisinin yoğunluğundan dolayı uzun süredir ders yapamıyoruz. Şu an 2.5 yıldır gitar çalmaya çalışan bir insan olarak hayatıma devam ediyorum işte, yakın zaman içinde konservatuar okuyan bir arkadaşımla sıkı bir armoni çalışmasına girmeyi planlıyorum, umarım faydalı olur benim için.
Şimdiye kadar bayağı bir ekipman kovaladık, araştırdık, yazılar yazdık. Elimden geçen bazı aletler şunlar oldu, Peavey Blazer 15watt amfi, Roland MicroCube, Peavey Classic30, Boss GT8, Digitech GNX3, Vox Tonelab SE, Vox Bulldog Distortion, Add+ Tube Drive, Cry Baby 535q wah, Morley Little Alligator Volume, Carl Martin Red Repeat, Visual Sound H2O, Presonus Bluetube, Shure SM57, Ibanez RG550, Parker Fly Mojo.
Şu an uzun uğraşlar sonucu setup yenileme işine girdim, yeni kurmaya çalıştığım düzende şudur;
Engl Screamer50 combo + 1x12 kabin (stereo sistem yapmaya çalışıyorum.)
Visual Sound h2o (bunu edindim çok şükür.)
Morley Bad Horsie 2
Morley Little Alligator Volume (bu da var.)
Boss TU-2
MXR Microamp
MXR DC-Brick
Birde pedalboard alacağım ileride inşallah.
Bu arada Ibanez rg550 için sevgili Barış abim (nienturi) ile beraber bir modifikasyon çalışmasına girdik, onuda yakında buralarda görürsünüz.
Saygılar, selamlar.