[Eski] Mac beni üzer mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DazeJar yolu iyi gibi gözüküyor. Ne zamandır bir x86 kurmak istiyordum demekki şart oldu artık.

Yanlız leopard a baktım gerçekten çok güzel olmuş.

Ben de Leopard geçişimi bugün yaptım, Reaktor biraz sallantıda, stabilite düştü gibi.

Software updateleri bitince umarım düzelir, yoksa Tiger'a bir süreliğine geri döneceğim.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
...Mutlaka Amerikaya giden dönen birileri bulunuyordur diye düşünüyorum, insanları 2 katı para verip buradan almaya yönlendiren şey nedir merak ediyorum? Bir şey mi kaçırıyorum?
Aslında yanıtı basit Batuhan. Sen de biliyor ya da tahmin ediyorsundur yanıtı, ama bir kere daha toparlayalım ya da özetleyelim...

1- Windows/PC sistemlerde çalışıp da, sistemlerinden memnun olmayanların istikrarlı (stabil) bir işletim sistemi ve donanımla çalışma isteği
2- "Profesyonel" "ortamlarla" "uyumluluk"
3- Mac'lerin dış görüntüsünün fiyakalı, ve imajının hoş olması
4- Amerika'dan getrilecek Mac'in teknik destek/garanti sorunu yaratacak olması

Bu sebepler, parası olanları 2 kat para ödemeye razı ediyor.

İlter abi, sorum "insanlar neden mac alıyor" değil "iki katı fiyatına neden Türkiye'den alıyorlar" idi, çünkü Apple'ın global garanti verdiğini sanıyordum ki doğruymuş ama 1 senelikmiş. Türkiye'den alırsan 2 senelikmiş.
"Bariz" üretim hatası dışında hiç bir şeyin garantide geçmediğini de göz önünde bulundurursak sorun kafamı kurcalamaya devam ediyor en azından laptoplar için. : )

Bu arada Türkiye'de 2 sene garanti var ama o nasıl bir 2 sene tartışılır. 1 seneyi geçtikten sonra epey mırın kırın ediyormuş Koç. Bu arada ekstra garanti paketi var 4 seneye kadar uzayabiliyor yanılmıyorsam.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bu arada ekstra garanti paketi var 4 seneye kadar uzayabiliyor yanılmıyorsam.

İlk aldığım MacBook doğuştan bozuk çıkınca ve Bilkom'un bu konulardaki tavrını görünce, garanti konusunda kaygılanmaya başladım.

Acaba bu 4 yıllık paket bilgisayar alınırken mi alınabiliyor sadece, yoksa garanti kapsamında alıp uzatabilir miyim?

Tunç, evet Tiger kullanacaksan, download yapman gereken bootcamp bu. En son versiyonu 1.4.

daze nin bahsettiği cubase-logic kayıt savaşını beraber yaptığımızda,ben sonucun farklı olacağına pek ihtimal vermiyordum..ama aldığımız garip netice,ikimizi de bayaa bi sarstı...eğer benzeri bir test yapan arkadaşlar olursa,sonuçları hakkında fikirleri okumak keyifli olabilir..bu arada,konu hakkında teknik anlamda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan da bu farkın sebeplerini öğrenmeyi isterim..

caci;bence protoolsu hiç tartışmayalım..birçok daw kullanıp,proje ve test anlamında az biraz yol katetmiş biri olarak digidesign ve steinberg arasında dünyayı renklendiren farklar göremedim..tabii ki beraberinde gelen pluginler digi de daha keyifli ama,logicle bu anlamda bence kimse boy ölçüşemez.protools bu sektörün ilk gözağrısı olma şansını yakaladığı için bir tekel durumundadır(bence)...günün şartlarında pt kullanmak bana çok cazip gelmiyor..hem amatör hem de pro kullanıcıya hitap edip,ADC problemini görmezden gelmek bana komik bir anlayış gibi geliyor..çok açık söyleyeyim,pt kullanmadan evvel ADC nin ne olduğunu bilmiyordum.. :D
ya bi de,çok yakışıklı maclere sahip olmak gerekmiyo artık..yetinmeyi bilenler için çok hesaplı çözümler üretiliyor her zaman..size ederinin iki katına satmayı çalıştıkları birşey varsa,farklı yollar deneyip,politikaları hakkettiğiniz çizgiye ulaştığı zaman alışveriş etme yolunu seçebilirsiniz..bu sözlerimle korsanlık konusunu onayladığımı düşünmeyin..ama korsanlık sadece software üzerinde yürümez..hardware konusunda da korsanlık yapılabilir..şirketler satmaya çalıştıkları ürünün fiyat politikasını bulundukları coğrafyanın gerçekleri yerine,keyiflerine göre düzenlerlerse,yaptıkları şeyin adı da korsanlık olur..

diğer bi taraftan,bu homebrew mac hadisesi sanki bir çeşit yürüyüş planıymış gibi geliyor bana..steve jobs acaba artık oem macler doğsun,osx'i tek başına,hardware bağımlılığı olmadan kullansınlar,böylece biraz daha cepleri dolsun istiyor olabilir mi acaba?kim bilir?

Berkay' Alıntı:
Selcuk_Ergen' Alıntı:
Bu arada ekstra garanti paketi var 4 seneye kadar uzayabiliyor yanılmıyorsam.
........
Tunç, evet Tiger kullanacaksan, download yapman gereken bootcamp bu. En son versiyonu 1.4.

Berkay peki bunu IMC'nin sitesi dışında indirebileceğim bir yer biliyor musun?

En son 350 mb'lık şey için 18 gün kaldı yazdıda tahmini süreye :)

kimmerian' Alıntı:
...diğer bi taraftan,bu homebrew mac hadisesi sanki bir çeşit yürüyüş planıymış gibi geliyor bana..steve jobs acaba artık oem macler doğsun,osx'i tek başına,hardware bağımlılığı olmadan kullansınlar,böylece biraz daha cepleri dolsun istiyor olabilir mi acaba?kim bilir?
Apple'ın taktik değiştirmesi bir gereklilik bence. iPod ya da iPhone gibi kurtarıcı ürün çıkartamayabilirler her seferinde.

Apple Computer Inc. olan adını Apple Inc.'e çevirmesinden politikaları anlaşılıyor bence. Ama yazılımla para kazanma konusunda emin değilim.

Leopard güzel ama tanıtım videolarından ve internette kullanıcı yorumlarından anlaşıldığı kadarıyla açık kaynak kodlu yazılımların özelliklerini araklayıp duruyorlar gibi gözüküyor. Ben Apple'ın artık tüketici elektroniğine yoğunlaşan bir firma olduğunu düşünüyorum. Hem daha çok kazandırıyor. Ayrıca ne yaparsa yapsın getirip "mac'e bağlayınca daha süper olur" politikaları da var. E tamamdır işte. böyle bir alet çıkarırlarsa yakında şaşırmam.

esterne021543040207155207_big.jpg

sickman' Alıntı:
Ayrıca ne yaparsa yapsın getirip "mac'e bağlayınca daha süper olur" politikaları da var. E tamamdır işte. böyle bir alet çıkarırlarsa yakında şaşırmam.

Bu konuda tecrübe ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum.

Marka ismi vermekten çekinmeyeceğim, BlueSoleil markalı 5 dolarlık bir bluetooth cihazı almıştım. PC'ye tanıtabilmek için -malum haliniz- sürücüsünü yüklemek icab ediyor. Fakat aynı cihazı bir "Mac"e taktığımda "BlueTooth device has connetted" gibi bie ibareye bile karşılaşmadan cihazın problemsiz çalıştığını gördüm, hem de hiç bir sürücü tüklemeden.

Durum böyle olunca "PC"ye bir takım sözleri saymadan duramadım. Hatta bir yarım saat sürdü bu süreç. :evil:

Kusura bakmayin arkadaşlar, ama Winodws'u kötülemek (!) için bu sefer yanlış bir konu seçtiniz (Plug 'n Play). :)

Bu konuda -tartışmasız- Windows en çok sayıda cihaza destek verir. Tabii söz konusu aletler platforma özel üretilmiş şeyler değillerse.

ilterocktive' Alıntı:
Kusura bakmayin arkadaşlar, ama Winodws'u kötülemek (!) için bu sefer yanlış bir konu seçtiniz (Plug 'n Play). :)

Bu konuda -tartışmasız- Windows en çok sayıda cihaza destek verir. Tabii söz konusu aletler platforma özel üretilmiş şeyler değillerse.

Plug and pray İlter Abi, imâna getirecen bizi :lol:

Berkay,

Teklifin geçerliyse para vermeye bile râzıyım. Eğer ciddiysen yani sana özel mesajdan ev adresimi atayım :)

İstanbuldasın sanıyorum, ben Ankaradayım. Olmadı buraya gelirsen bir ara çay ısmarlarım sana :lol:

Okulda XP'nin çıkardığı illetlerle uğraşmaktan bıktığım için Macintosh'u cidden düşünmeye başlamıştım ben. Dün de XP'ye yazıcı kurana kadar imanım gevredi (sürücüyü cd den yüklerken, sürücü tam yüklenemedi hatası) neyse ki yükleme bitti de XP uyarı vermeyi kesti.

Windows'u yüklemeyi sırf 4 sene boyunca yaşadığım XP sorunlarından dolayı düşünmedim. SP3 le durum ne olacak bakalım. Bir de 2 gb lık bellek sınırı varken, kurmak ve sorunlarıyla uğraşmak cidden anlamsız olacaktı.

Gerçi şimdi Leopard ın da gidecek çok yolu var, en son hata manyağıydı kendisi. 10.5.4 e kadar bekleyeceğim herhalde. Tiger başımı ağrıtmadı hiç.

Size karşılaştığım değişik bir durumu anlatayım. Ankarada 3 tane yada 4 tane tam hatırlamıyorum "İş ortağı" var Apple'nin.

Cepa alışveriş merkezindeki Karakaya adlı dükkanda en sın 6.526 YTL'yi Axess ve World karta 12'ye böleceklerini söylediler.

Bende eyvallah diyip Akbank'a Axess için başvurdum. Fakat Türkiyedeyiz bir işte düzgün gitmez ya, bankada çalışan bayan kimlik kartı fotokopimi göndermeyi unutmuş Geçen gün aradılar hemen faksladım.

Ama uzun zamandan beridir düşündüğüm için almayı ayın 18'inde almayı kafaya takmıştım. Murphy'nin 1.kuralıdır ya o gün katiyen gelmez o kredi kartı dedim diğer iş ortaklarını aramaya başladım.

Aradığım bir tanesi Cepa'dan farklı bir şey söylemedi. Bugün başka bir tanesini arayayım dedim, adam ben daha indirim olabiliyor mu demeye bırakmadan 6.010 YTL'ye bırakabilirim dedi.

Ben şok oldum çünkü Karakayada nakit almak istiyorum deseniz bile bir indirim yapmıyorlardı.

Dedim adama nakit istiyorsunuz herhalde diye, oda hayır kredi kartına bunuda bölebiliriz dedi fakat vade farkı koyarız dedi.

12 ay Bonus Kart için hesapladı, 6.480 YTL'ye geliyor dedi, 1 gün sonrada getirebiliyoruz dedi aleti.

Ben tabii uçtum havaya (hoş Euro kurunda biraz oynamalar oldu ama o kadar bir fark yaratacak bir durum söz konusu olmadı.)

Yani kısacası adamla gidip şöyle bir çayını içerekten biraz zorlasam belki 6.000'i 10'a filan böldürebilirim.

Kısacası siz siz olun, satan her yere danışmadan bir karara varmayın derim ben.

Saygılar, sevgiler.

Tamam Selçuk Abi istemiyorsan paylaşmam :oops:

Alacağın olsun, kıyak adammışsın :cry:

Ne bileyim insanlar gidip Cepa'dan direk almasın diye söylemek istedim. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri